Bu haberleri okudunuz mu? Kiralık ev, Paris İklim Anlaşması, aşı karşıtları, bireysel silahlanma, aşı ve PCR şartı

Bu haberleri okudunuz mu? Kiralık ev, Paris İklim Anlaşması, aşı karşıtları,  bireysel silahlanma, aşı ve PCR şartı

Haberglobal.com.tr'de her hafta sizler için dosyalar, derlemeler ve uzman görüşleri içeren derinlikli içerikler hazırlıyoruz. İşte bu hafta hazırladığımız Türkiye'den ve dünyadan yoğun gündemi daha iyi anlamanıza yardımcı olacak içerikler...

Taksi özel alan mı kamusal alan mı?

Taksilere kamera takılması yeniden gündemde. Kimi uzmanlar taksinin 'özel alan' olduğu gerekçesiyle kayıt alınmasına karşı. Peki otobüslerde kamera olmasına neden tepki yok? Taksi kameraları özel hayatın gizliliğini ihlal eder mi? Taksilerdeki sistem görüntülerimizi kaç gün elinde tutabilecek?

11 ayda 3 kez Covid geçiren kadın hiç mi antikor üretemedi?

11 ayda 3 kez Covid-19'a yakalanan aşısız bir kadın 'bazı insanlar doğal yoldan antikor üretemiyor mu?' sorusunu akıllara getirdi. 

Neden ortada doğalgaz yok?

Dünya uzun süre sonra ilk kez doğalgaz sıkıntısı ile karşı karşıya. Rusya gibi büyük üreticiler yerinde duruyor. Peki sıkıntının kaynağı ne? Uzmanlara göre iklim krizi büyük bir doğalgaz sorunu doğurmuş olabilir. 

Böyle açlık görülmedi: 400 bin insan günde belki tek öğün yiyor

Resmi kayıtlara göre dünyada 400 bin kişi kıtlıkla mücadele ederken bir bu kadar insan sadece Etiyopya'nın Tigray bölgesinde her gün yaşam ve ölüm arasında gidip geliyor.

Birleşik Krallık sistemi değiştiriyor: Kilo mu, pound mu?

Brexit planını hayata geçirip AB'den çıkan Birleşik Krallık, bir kritik kararın daha eşiğinde. 1965'ten beri uzunluk, ağırlık ve hacim ölçümlerinde imparatorluk sisteminin yanında metrik sistemi de kullanan ülke metrik sisteme veda ediyor. Peki bu kararın sebebi ne?

Aşı karşıtları uyduruyor: 'Aşıdan sonra kan sulandırıcı' hurafesi...

Koronavirüs ve aşılarla ilgili ortaya atılan safsatalara her gün yenileri ekleniyor. Bunlardan biri de, 'aşılara bağlı kalp krizlerinin arttığı ve kan sulandırıcı kullanılması gerektiği' oldu. Kan sulandırıcı kullanımına bağlı rahatsızlıklar arttı.

Aşı ve PCR şartı, Anadolu tribünlerini nasıl etkiledi? Taraftarlar anlattı: 'Tribüne girmek için...'

Türkiye'de futbol müsabakalarını tribünden takip etmek isteyenler ya aşı olmak ya da negatif PCR testi getirmek durumunda. 12 Ekim'den itibaren ise sadece aşılılar maçları tribüne girebilecek. Pekİ bu düzenleme Anadolu'daki tribünleri nasıl etkiledi? Taraftarlar, Haberglobal.com.tr'ye anlattı.

Türkevi de aralarında! Manhattan'ın ikonik binalarının hikayesi ne?

171 metre uzunluğundaki Türkevi, New York'un tarihi silüetine eklendi. 1900'lü yılların başında kentte patlayan gökdelenlerin hepsinin ayrı bir öyküsü var.

Çinli genç kadınların hayatlarını tehdit eden zayıflama akımı!

Asya'nın genelinde ve son zamanlarda Çin'de "zayıf olmak" güzelliğin olmazsa olmaz kriterleri arasında. Sosyal medyanın etkisiyle zayıf olmanın sınırlarını zorlayan trendlere kapılan kadınlar, hayatlarını tehlikeye atıyorlar. "İyi kızlar 50 kiloyu geçmez" sözü ise korkunç tabloyu özetliyor.

Devler arasında 'nükleer denizaltı' krizi büyüyor!

AUKUS adı verilen güvenlik anlaşması nedeniyle Fransa, ABD ve Birleşik Krallık birbirine girdi! Büyüyen krizde ABD, Fransa'nın sinirini yatıştırmak isterken ilginç detaylar da gündeme geliyor. Fransa'nın ABD'nin telefonlarını açmadığı bilgisi geliyor. İşte krizin detayları...

5 soru 5 cevap | Türkiye'nin dahil olacağı Paris İklim Anlaşması ne?

Türkiye 2016'da taraf olduğu Paris İklim Anlaşması'nı uygulamaya başlayacak. Peki neden altı yıl beklendi? İklim anlaşmasının yürürlüğe girmesiyle ne değişecek?

Ev değiştirmek isteyenlerin umudu bitiyor! 'Galiba ben bu evde mahsur kaldım'

İstanbul'da çeşitli gerekçeler ile oturdukları evlerini değiştirmek isteyen vatandaşlar bunu akıllarından bile geçiremiyor. Depreme dayanıksız olduğundan veya gürültücü komşularından uzaklaşmak isteyenler kara kara düşünüyor.

Maskeler bizi kimse maske takmazken de koruyacak mı?

Pandemiyle hayatımıza giren maskeler, bir odada eğer herkes maske takıyorsa en yüksek düzeyde koruma sağlıyor. Peki ya odada sadece bir kişi maske takıyorsa? Uzmanlar araştırdı, işte sonuçlar...

Bazı insanlar neden sosyal medyada yoklar?

Etrafınızda az da olsa vardır; bazı insanların sosyal medya hesabı yok. Peki neden? Özgüven eksikliği mi yoksa bir parça kafa dinginliği mi istiyorlar?

Cristiano Ronaldo ve Lionel Messi çok farklı başladı! Peki neden?

Yaz transfer dönemine Cristiano Ronaldo ve Lionel Messi damga vurdu. Portekizli, Manchester United'a dönerken, Arjantinli ise gözyaşlarıyla Paris Saint-Germain'in yolunu tuttu. Ronaldo yeni serüvenine olağanüstü başlarken Messi henüz sessiz. Peki bu fark neden oldu? 

Doğalgazda sıkıntı devam ediyor! Peki odun ve kömüre neden zam geldi?

Bu kış aylarında doğalgaz faturası gündem olacak gibi gözüküyor. İstanbul'un bazı semtlerinde odun ve kömüre talep arttı. Onların da fiyatlarına hiç de az olmayan miktarlarda zam geldi.

Artık müteahhitler de silah taşıyabilecek! Türkiye'de bireysel silahlanma nereye gidiyor?

Türkiye'de silah ruhsatı bulundurma başvurularında büyük bir artış oldu. Bunun sebepleri tartışılırken müteahhitlere silah taşıma ruhsatı da verildi. Bireysel silahlanmada son durum ne? Müteahhitler son kararı nasıl değerlendiriyor?

BM temasları bitti, gözler yine Suriye'de! Masada neler var?

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu New York'ta son erdi. Dış politikada sıradaki gündem Suriye. Cumhurbaşkanı Erdoğan Rusya lideri Putin ile kritik bir görüşme gerçekleştirecek. 10 yıllık iç savaş sonunda bölge nerede? Rusya'nın tutumu nasıl olacak?

Seçmen sayısı bile düştü... Almanya bu kadar yaşlı insana nasıl bakacak?

'Yaşlı kıta' Avrupa'nın ekonomik dinamosu Almanya her yıl biraz daha yaşlanıyor. Ülkede yaşlı nüfusa bakacak yeterli personel yok. Yetkililer yaşlı bakımını daha cazip bir iş yapmaya çalışıyor.

Brad Pitt ve Angelina Jolie neden adliyeden adliyeye koşuyor?

Çocuklarının velayet davası ile manşetleri süsleyen Angelina Jolie ve Brad Pitt bu kez de Fransa'da tarihi bir malikane için mahkemelik oldular. Bir zamanlar Hollywood'un gözde çifti olan bu iki ismin avukatları neden adliyeden adliyeye koşmaya başladı?

Aşı olmayanlar içinde bir grup: TURKOVAC'ı bekleyenler

Her aşı olmayan aşı karşıtı mı? Bazıları aşıları olmak için yakınlarının onlardan önce aşı olmasını bekliyor. Bazıları ise mRNA aşısından uzak duruyor, Çin aşısını tercih etmiyor ve TURKOVAC'ı bekliyorlar...

Rezidanslarda kim oturuyor? Neden bu kadar gündemdeler?

Türkiye'de 2000'li yıllarla birlikte yaygınlaşan rezidans hayatı son yıllarda farklı şekillerde gündeme geliyor. Rezidanslarda kimler oturuyor? Kent planlaması için anlamı ne? Neden bu kadar çok tercih ediliyorlar?

Önceki ABD başkanları ile Türkiye'nin ilişkisi nasıldı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ABD Başkanı Joe Biden ile görüş ayrılıklarını net bir şekilde ortaya koydu. Erdoğan Biden'dan önce üç farklı ABD Başkanı ile çalıştı. Peki o dönem ilişkiler nasıldı? Görüş ayrılıklarının dozu bu seviyede miydi?

İngiltere diş çürükleri için neden sulara flor karıştırıyor?

Birleşik Krallık'ta hükümet, diş sağlığı problemlerine ve bu problemlerin çözümüne ilişkin adaletsiz duruma bir çözüm aramakta. Çare florda bulundu. Ülkede sağlık otoritesi, çürüklere karşı koruma için içme sularına flor katmaya hazırlanıyor. Peki flor yakın geçmişe kadar neden tartışmalıydı?

New York'ta kuryeler, tuvalet hakkı kazandı! 'Daha önce neden yoktu ki?'

ABD'de alınan tarihi bir kararla paket serviste çalışan kuryeler, restoranların tuvaletlerini kullanma hakkı kazandı. Elbette akıllara “Önceden neden yoktu ki?” sorusu gelmekte... Bu, kuryelerin pek çok sorunundan en absürdü. İşte detaylar.

Binlerce Boko Haram üyesi teslim oldu ama... Büyük endişe!

Nijerya'da büyüyen ve bir dönem dehşet saçan eylemlere imza atan terör örgütü Boko Haram, liderinin ölümüyle hızla çözüldü. Teröristler ve aileleri ise daha önce dehşet saçtıkları şehre yerleştirildiler.

Vegan olmak insanın sosyal çevresini nasıl etkiler?

Yapılan bir araştırmaya göre hayvansal ürün tüketmeyen insanlar sosyal ortamlara girdiklerinde pek çok sıkıntı yaşayabiliyor. Türkiye'de ne kadar vegan var? Yaşadıkları sorunlar neler?

Bir şirket borcunu ödeyemedi diye bütün dünya neden karıştı?

Çin'in en büyük inşaat şirketlerinden birinin borcunu ödeyemeyecek duruma gelmesi küresel piyasalarda endişeye neden oldu. Bir şirketin borcunu ödememesi deyip geçmeyin. Ortadaki borç 300 milyar dolar! Peki Evergrande olayı neden bu kadar önemli?

Linda Evangelista kendine ne yaptı? 50 milyon dolarlık dava ve hızlı bir hayat...

90'lı yılların efsane süper modeli Linda Evangelista genç kalmak için çıktığı yolda başına gelenler yüzünden tanınmaz hale geldi.

 

 

Kaynak: Haber Global TV