Almanya'da ajan kaosu, bomba ve suikast alarmı!

Almanya Çin Rusya Dünya haberleri Gündem haberleri İstihbarat Bilim Haberleri Askeri teknoloji Teknoloji Haberleri Üçüncü Dünya Savaşı MİT Ekonomi haberleri
Almanya'da ajan kaosu, bomba ve suikast alarmı!

Almanya son dönemde gerçekleşen istihbarat olaylarıyla çalkalanıyor. Çin ülkedeki teknolojiyi kaçırmaya çalışırken Rusya sabotaj ve suikast planları yapıyor. Haber Global Web Özel'e konuşan emekli Alman istihbaratçıya göre Rusya ve Çin operasyon merkezlerini de Berlin'e almış durumda.

Almanya'da son dönemde meydana gelen istihbarat gelişmeleri Avrupa'da endişe uyandırıyor. Çin'e çalışan ajanlar ülkeden üst düzey teknolojileri kaçırırlarken, Rusya'ya çalışan ajanlar ise Alman topraklarında sabotaj ve suikast planlıyorlar. Alman istihbaratı tarafından çökertilen hücre elemanlarının verdiği ifadeler ise her şeyi gözler önüne seriyor. Çin ve Rusya, Avrupa'daki istihbarat operasyonlarının merkezini Almanya'ya taşımış durumdalar.

ÇİN'E SATTILAR

Resmi makamlar, geçtiğimiz Pazartesi günü Almanya'nın Frankfurt kentine bağlı Bad Homburg yerleşiminde üç Alman vatandaşının ajanlık faaliyetleri yürütmekten tutuklandığını açıkladı. Tutuklanan şahıslara ülkenin askeri teknolojilerini Çin'e sattığı iddiası yöneltildi. Şüphelilerin 2022 Haziran ayından bu yana Çin istihbaratına çalıştıkları da ortaya çıktı. Öte yandan Alman savcılık makamları tarafından Thomas R. olarak adlandırılan kişinin de ajan hücresinin ele başı olduğu bilgisine yer verildi.

Almanya'da ajan kaosu, bomba ve suikast alarmı! - Resim : 1
Almanya'da Çin ve Rusya'ya çalışan ajanların faaliyetleri ülkede endişe yaratıyor.

AJANLIK ŞİRKETİ

İstihbarat yayın organlarından elde edilen bilgilere göre ele başı Thomas R., Çin Devlet Güvenlik Bakanlığı'na bağlı olarak Almanya'da “askeri kullanıma uygun ya da askeri kullanım için üretilmiş olan ileri düzey teknolojileri elde etmekle” görevlendirildi. Diğer yandan Herwig F. ve Ina F. olarak kodlanan diğer iki şüphelinin ise Almanya'nın Düsseldorf kentinde bir şirkete sahip oldukları ve bu şirket üzerinden Alman bilim insanları ve araştırmacılarla bağlantılar kurarak iş yaptıkları da öğrenildi.

ABD TESİSİNE SALDIRI

Diğer yandan kaynaklar, Rusya için istihbarat faaliyetleri yapan iki Alman vatandaşının da Alman topraklarındaki askeri ve endüstriyel tesislere sabotaj ve suikast planları yapmaktan tutundukları bilgisine yer verdiler. Elde edilen bilgilere göre tutuklanan isimler “Ukrayna'ya gönderilen askeri yardımları sabote etmek amacıyla” plan yaptıklarını da kabul ettiler. Dieter S (39) ve Alexander J (37) olarak kodlanan ajanların ABD yönetimindeki bir askeri tesise saldırmayı planladıkları da ortaya çıktı. İstihbarat haber sitelerine göre Almanya, Fransa ile birlikte ayrıca Rusya'da Wagner saflarında paralı asker olarak savaşıp geri gelmeye başlayan vatandaşlarını da mercek altına alıp izlemeye başladı.

Almanya'da ajan kaosu, bomba ve suikast alarmı! - Resim : 2
Alman uzmanlara göre Çin ve Rusya'nın Avrupa istihbarat operasyon merkezlerini Berlin'e  taşımış olma ihtimali oldukça yüksek. 

EN BÜYÜK TEHDİT 

Haber Global Web Özel'e konuşan ve ülkenin dış istihbarat birimi olan BND'den (Federal İstihbarat Servisi) emekli olan uzman P.D.'nin verdiği bilgilere göre Almanya; Çin'i Avrupa'daki en büyük stratejik rakip ve kıtanın ekonomik bağımsızlığının karşısındaki en büyük tehdit olarak görüyor. Çin bir süredir hem sahada hem de dijital alanda Almanya'ya karşı istihbarat faaliyetleri gerçekleştirmeye çalıştığını aktaran P.D'ye göre Çin, Avrupa'da finansal, endüstriyel, teknolojik ve bilimsel istihbarat ağırlıklı çalışıyor.

BERLİN'İ SEÇTİLER

P.D., Almanya elde edilen kanıtlar sonucunda son 6 ayda çökertilen ajan hücrelerinin Kremlin ve Pekin'le bağlantısından da son derece emin. Emekli uzman ayrıca, kaotik durum için de; "Almanya'nın askeri ve savunma harcamalarını ciddi oranda arttırması, Avrupa'nın finans ve endüstri merkezi olması, Avrupa'da en çok NATO ve ABD tesisine ev sahipliği yapan ülkelerin başında gelmesi, Çin ve Rusya'yı rahatsız ediyor. İki ülkenin de Avrupa istihbarat operasyon merkezlerini Berlin'e taşımış olma ihtimali oldukça yüksek" yorumunda bulundu. 

emre.ozturk@haberglobal.com.tr

 

Kaynak: Web Özel