Almanya Türk genci tartışıyor: Ailesiyle dalga geçen 4 sınıf arkadaşına bıçakla saldırdı... Ardından dram çıktı

Haber Merkezi
Almanya
Almanya Türk genci tartışıyor: Ailesiyle dalga geçen 4 sınıf arkadaşına bıçakla saldırdı... Ardından dram çıktı
Fotoğraf: DepoPhotos

Almanya'da Türk asıllı 17 yaşındaki bir öğrenci, okulda bıçakla sınıf arkadaşlarına saldırdı. Olayda 4 kişi yaralayan genç daha sonra kendini de göğsünden bıçakladı. Olayla ilgili tartışmalar sürüyor.

Olayın geçen şubat ayında yaşandığı biliniyor.

İddiaya göre Türk öğrenci Yılmaz B. arkadaşlarını kebap yemeye davet etti. Ancak sınıf arkadaşları bunu reddederken gencin büyükannesiyle de dalga geçti.

Bunun üzerine sinirlenen öğrenci, 4 arkadaşına bıçakla saldırdıktan sonra kendini göğsünden bıçaklamaya başladı. Öğretmen müdahale ederek bıçağı çocuğun elinden aldı ve onu etkisiz hale getirdi.

Yılmaz B.'nin üzerinden bir mektup çıktığı ve burada istememesine rağmen içsel bir dürtüyle bu saldırıyı yapmak zorunda olduğunu yazdığı belirtiliyor. Metinde çocuğun ailesine çok değer verdiği ve onlara karşı olan herkesi düşman gördüğünü yazdığı bilgisi de var.

Yılmaz B. iyileştikten sonra 2 cinayete teşebbüs ve 2 de ağır yaralama suçundan tutuklandı. Saldırıya uğrayan öğrencilerin ise hafif sıyrıklarla kurtulduğu belirtildi.

İddiaya göre Yılmaz B. saldırıdan önce bıçağın sapını çıkardı ve saldırıyı bıçağın sap tarafıyla yaptı. Ancak yaralanan öğrencilerde derin yaralar olmadığı belirtiliyor. Bu yüzden saldırının bıçaklı saldırı kabul edilmeyip çocuğun serbest bırakılabileceği belirtiliyor. Ancak Yılmaz B.'nin zihinsel bozukları olabileceği gerekçesiyle psikiyatrik muayeneden geçirilmesi istendi. Savunma buna itiraz etti. Bunun yerine öğrencinin zihinsel durumu hakkında bir rapor hazırlanmasıyla yetinilecek.

Yılmaz B.'nin avukatı müvekkilinin bir tehlike teşkil etmediği ve psikoterapinin yeterli olacağını belirtiyor.

YILMAZ B. GEÇ SAATLERE KADAR DERS ÇALIŞAN BİR ÖĞRENCİ

Maddi durumu iyi bir ailenin çocuğu olduğu öğrenilen Yılmaz B.'nin okuldan sonra geç saatlere kadar ders çalışan bir çocuk olduğu ve kendini büyük bir baskı altına sokmuş olabileceği söyleniyor. Partilere katılmayan, kız arkadaşı da olmayan gencin, spor dışında tüm notlarının A olduğu öğrenildi.

Evde ve okulda dost canlısı ve yardımsever biri olarak tanınan gencin, alkol ve uyuşturucu kullanmadığı ancak sosyal olarak faal olmadığı da belirtiliyor.

HER ŞEY BİR ÇETENİN BÜYÜK AMCASINA SALDIRMASIYLA BAŞLADI

Yılmaz B.'nin büyük amcasının Wuppertal'de Gucci Çetesi tarafından 2019'da dövüldüğü ve adamın bu olaydan sonra çalışamaz hale geldiği. Ardından da gencin büyükannesinin ağabeyinin vefat ettiği. Bu olaylardan sonra Yılmaz B.'de bir korku oluştuğu ve eve her geldiğinde odasında bir saldırgan olup olmadığını aradığı anlatılıyor. Çocuğunu bıçağı da bu korkuları nedeniyle satın aldığı söylenirken tüm bu süreçte aile ve öğretmenlerin hiçbir şeyden şüphelenmediği vurgulanıyor.

ARKADAŞLARINDAN 'WOYZECH' KİTABI İDDİASI

Yılmaz B.'nin öğrenci arkadaşları ise gencin davranışlarında gözle görülür değişikler olduğunu anlattı. Bir öğrenci, Yılmaz'ın Almanca dersinde tartışılan George Büchner'in Woyzeck adlı eserden etkilendiğini söylüyor. Kitapta iç sesleri duymaya başlayan ve sonunda çocuğunun annesini öldüren asker Franz Woyzeck konu ediliyor.

Adli sürecin devam etitği olay Alman basınının gündeminde kalmaya devam edecek gibi görünüyor.