Mesele

Hilal Özdemir ile "Mesele", 20.30'da Haber Global'de ekrana geliyor.

Türkiye'yi, dünyayı etkileyen bütün gelişmeler, tartışmalar, gerilimler ve çatışmalar konusunda uzman isimlerle "Mesele"de değerlendiriliyor.

Konuklar, masaya yatırılan meselelerdeki en ince ayrıntıları tartışıyor, gelişmelerin sonuçlarının nereye varacağına ilişkin ipuçlarının neler olacağının altını çiziyor.

Programın kaçırdığınız bölümlerini ve özel bölüm videolarını youtube.com/haberglobal sayfasından izleyebilirsiniz.

Hilal Özdemir Hakkında

23 Kasım 1988'de Hollanda'da dünyaya geldi. Bilgi Üniversitesi Medya ve İletişim Sistemleri Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. Yüksek lisansını Hollanda Rotterdam'daki Erasmus Üniversitesi'nde; Medya, Kültür ve Toplum çalışmaları üzerine gerçekleştirdi. Bitirme tezi; Hollanda'da yayın yapan Türk televizyon kanallarının, birinci kuşak göçmen kadınların karakterleri üzerine etkisiyle ilgiliydi.

Diksiyon eğitimini Dialog Anlatım ve İletişim kursunda tamamladı. Önce NTV Spor'da ardından NTV Gece Gündüz programında muhabirlik yaptı. Skytürk 360 kanalında 1 seneye yakın süre çalıştıktan sonra A Haber'e geçti. 

Haber kuşaklarında, programlarda, stüdyo ve saha yayınlarında görev aldı. Afrin'e yönelik Zeytin Dalı Harekatı'nda Hatay'dan yaptığı yayınlar, RTGD tarafından ödüle layık görüldü. 2019'da Atv'ye geçip önce Hafta Sonu Ana Haber ardından Kahvaltı Haberleri'nde çalıştı. Kahvaltı Haberleri'yle MGD 25. Altın Objektif Ödülleri'nde 'Yılın En İyi Kadın Spikeri' ödülünü alan isim oldu. 2022 Haziran ayı sonunda Atv'den ayrılmaya karar verdi. 2022 Ekim-2023 Ocak ayları arasında Kanal D'de "Neler Oluyor Hayatta?" programıyla izleyiciyle buluştu.

2018 yılında Volkan Babacan'la evlendi, 2020 yılında çift, ikiz kızları Ayşe ve Bade'yi kucaklarına aldı. Kendini en iyi hissettiği anlar; kızlarıyla doğada olduğu, yürüyüş ve yoga yaptığı, şarkı söylediği, kitaplarıyla baş başa olduğu ve seyahat ettiği zamanlar.

8 senedir Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği'nde çalışmalara katılıyor ve özel çocuklara yol arkadaşlığı ediyor.

2023 Eylül ayı itibarıyla Haber Global'e katılan Özdemir, saat 12.00'de Gündem kuşağını sunuyor. Perşembe akşamları 20.30'da Mesele programı ile de izleyici karşısına çıkıyor.