Linda Evangelista kendine ne yaptı? 50 milyon dolarlık dava ve hızlı bir hayat...

Linda Evangelista kendine ne yaptı? 50 milyon dolarlık dava ve hızlı bir hayat...

90'lı yılların efsane süper modeli Linda Evangelista genç kalmak için çıktığı yolda başına gelenler yüzünden tanınmaz hale geldi.

John Casablancas ismini hiç duydunuz mu? Duymadıysanız şöyle söyleyelim; bugünkü güzellik yarışmalarının mucidi sayılabilir. Kurduğu Elite Model Management şirketi ile dünyada modelliği apayrı bir sektör haline taşıyan Casablancas, Naomi Campell’dan, Irina Shayk’a kadar pek çok ünlü modelin menajerliğini yürüttü.

Elite Model Management’ın yıldızları arasında 90’lı yılların süper modeli Linda Evangelista da vardı. Evangelista ajansın üst düzey yöneticisi olan Gerard Marie ile evlenmiş ve şirketin yönetiminde de söz sahibi olmuştu.

Evangelista yıllar güzelliğini kendisinden almasın diye son yıllarda estetik operasyonlar geçirdi. Bunlar arasında yüzüne uyguladığı bazı kozmetik işlemler yüzünden ‘tanınmaz’ halde olduğunu söylüyor. Çarşamba günü Instagram hesabından yaptığı açıklamada Evangelista kullandığı bir ürün yüzünden bir şirketi dava edeceğini de söyledi.

Yüzüne uyguladığı kozmetik ürünün etkilerini atmak için yüz ameliyatı olduğunu söyleyen Evangelista hala suratının istediği biçime kavuşmadığını aktarıyor.

Linda Evangelista kendine ne yaptı? 50 milyon dolarlık dava ve hızlı bir hayat... - Resim : 1
Zamanının en büyük beş süper modelinden biri olarak gösterilen Linda Evangelista/Fotoğraf: Shutterstock

'HASARDAN DOLAYI ÇALIŞAMADIM'

Evangelista 1990’ların rekabet dolu moda dünyasında dünyanın en ünlü beş süper modelinden biri olarak gösteriliyordu. Yüzünü tanınmaz hale sokan kozmetik ürünü yüzünden Zeltiq Aesthetics isimli firmaya 50 milyon dolarlık tazminat davası açan Linda Evangelista son yıllarda suratındaki hasardan dolayı çalışamadığını anlatıyor.

Evangelista karın, sırt ve göğüs bölgesindeki yağları vücudundan atmak için soğuk lipoz uygulamasına gitmişti. Bu uygulama vücutta bölgesel yağ olan bir bölgeyi başlık içine alarak dondurma prensibine dayanıyor. Uygulamada soğuğa tabi tutulan yağ hücrelerinin kırılması amaçlanıyor.

Eski süper modelin avukatları operasyonlardan sonra müvekkillerinin uzun zamanlar dışarı bile çıkmakta sorun yaşadığını söylüyor. Modelin dava açtığı firma ise bütün işlemlerinin ABD Yiyecek ve İlaç Otoritesi (FDA) tarafından onaylandığını belirtiyor.

Doktorlara göre soğuk lipoz uygulaması sırasında Evangelista’da olduğu gibi komplikasyonlar gelişme olasılığı yüzde 1.

 ÜÇÜNCÜ YILINDA VOUGE'A KAPAK

10 Mayıs 1965 yılında doğan Linda Evangelista, Kanada’da yaşayan İtalyan asıllı bir aileden geliyor. Güzelliği ile erken yaşlarda fark edilen ve yerel güzellik yarışmalarına katılan Evangelista ergenlik çağlarında modellik yapmaya başladı. 1984 yılında liseyi bitirdikten sonra annesi tarafından modellik ajansı Elite’e yazdırıldı. Ardından Paris’te yaşamaya başlayan Linda Evangelista profesyonel modellik kariyerinin üçüncü yılında Vouge dergisine kapak oldu.

Evangelista 1987 yılında, daha sonra adı sayısız taciz skandalı ile anılacak olan Elite Model Management’ın genel müdürü Gerard Marie ile evlendi. 22 yaşında yaptığı bu evlilikten sonra modellik kariyerinde hızla yükselişe geçti. Bir ara öyle çok iş yapıyordu ki ’10 bin dolardan aşağı yatağımdan bile çıkmam’ sözü moda dünyasında tarihe geçti.

Linda Evangelista kendine ne yaptı? 50 milyon dolarlık dava ve hızlı bir hayat... - Resim : 3
Linda Evangelista'nın 2007 yılında katıldığı bir davetteki kıyafeti. Fotoğraf: Shutterstock

DÜŞÜK YAPTI

1993 yılında Marie’den boşanan Evangelista, Birleşik Devletler’e geri döndü ve burada Sex and The City dizisinin yıldızı Kyle MacLachlan ile altı sene süren bir birliktelik yaşadı. Bu birlikteliğin ardından 1998 yılında Fransa Milli Takımı’nın kalesini koruyan Fabien Barthez ile sevgili oldu. İkili çocuk beklerken Evangelista’nın başına talihsiz bir olay geldi ve hamileyken bebeğini düşürdü.

Bu olaydan sonra üç yıl çalışma hayatına ara verdi. 41 yaşında yeniden hamile kalan Evangelista çocuğunun babasının kim olduğunu kamuoyuna açıklamadı. Daha sonra çocuğun babasının Fransız milyarder François-Henri Pinault olduğu ortaya çıktı. Çift 2005’in sonundan 2006 yılının ortalarına kadar birlikte olmuşlardı. Pinault daha sonra güzel oyuncu Salma Hayek ile evlendi.

Kaynaklar: Hello, New York Times, The Sun