Brad Pitt ve Angelina Jolie neden adliyeden adliyeye koşuyor?

Brad Pitt ve Angelina Jolie neden adliyeden adliyeye koşuyor?

Çocuklarının velayet davası ile manşetleri süsleyen Angelina Jolie ve Brad Pitt bu kez de Fransa'da tarihi bir malikane için mahkemelik oldular. Bir zamanlar Hollywood'un gözde çifti olan bu iki ismin avukatları neden adliyeden adliyeye koşmaya başladı?

Popüler kültüre damga vurmuş bazı çiftler var. Mesela Jennifer Lopez ve Ben Affleck. Her hareketleri olay. Yıllar önce nişan yüzükleri bile günlerce manşetlerden düşmemişti. Bu örnekleri çoğaltmak mümkün ama öyle bir çift var ki onlar popülerlikle çıtayı çok yükseğe koymuştu. Brad Pitt ve Angelina Jolie’den bahsediyoruz.

Şiddetli geçimsizlik yüzünden boşanan çift, zamanında birlikteliklerini Fransa’nın güneyinde 164 milyon dolara aldıkları bir malikane (Chateau Miraval) ile perçinlemişlerdi. Boşanmadan sonra mülkün yarısı Pitt de yarısı da Jolie de kaldı.

Brad Pitt ve Angelina Jolie neden adliyeden adliyeye koşuyor? - Resim : 1
Davalık olan mülkte 35 yatak odası bulunuyor. Fotoğraf: Time

Çiftin Lüksemburg’da görülen bir davasına göre Pitt, Jolie’yi kendisine danışmadan veya satın alma hakkını kendisine önermeden şatodaki paylarını satmaya çalışmak ile suçluyor. İki taraf da dava hakkında bir yorumda bulunmadı. Malikanenin mülkiyeti Miraval’a sahip olan Quimicum firmasına ait. Bu firmada da Jolie’nin şirketi Nouvel ile Pitt tarafı ortak.

'ORTAK ŞİRKETİMİZİ ZARARA UĞRATTI'

Dava dosyasında yer alan ifadelere göre Pitt’in avukatları Nouvel’i Quimicum’u (ortak şirketleri) zarara uğratmakla suçluyor. Dava dosyasının ayrıntılarına hakim olan bir kaynak, “Bu Angelina’nın normal davranışları ile uyumlu bir hareket. Kendisinin uzmanlarca hazırlanan tıbbi kayıtları da bunu ortaya koyuyor” diyor.

Aslında Brad Pitt mülkte daha fazla payı olmasına rağmen evin yüzde 10’luk payını boşanmasından üç yıl önce Jolie’ye devretmiş, böylece mülkte ortak hissedar olmuşlardı.

2014 yılında hayatını birleştiren çiftin aşkı Mr&Mrs Smith filminin setinde başlamıştı. Bin dönümlük arazi içinde bulunan Miraval da 35 yatak odası bulunuyor. Çift aynı zamanda bu evde hayatlarını gizlice birleştirmiş ve düğüne sadece 22 kişi davet edilmişti.

Brad Pitt ve Angelina Jolie neden adliyeden adliyeye koşuyor? - Resim : 2
İkilinin birlikteliği 2005 yılında vizyona giren Mr&Mrs Smith filminde başladı.

'TAM BİR AÇIKLAMA HİÇ GELMEDİ'

Çift boşandığında evlat edindikleri çocukların velayetini Jolie istemiş, Brad Pitt’e de çocukları görme hakkı verilmişti. İkili boşandığında şok etkisi yaratmıştı. Boşanmanın sebepleriyle ilgili taraflar açık konuşmazken Jolie’nin çok da görüşmediği babası Jon Voight, “Kesinlikle ciddi bir şeyler olmuş olmalı” diyerek merak dozunu artırmıştı.

Brad Pitt ve Angelina Jolie neden adliyeden adliyeye koşuyor? - Resim : 3
Brad Pitt, Quentin Tarantino'nun çektiği 'Once Upon a Time In Hollywood' filmindeki performansı ile en iyi yardımcı erkek oyuncu Oscar'ını kazanmıştı.

Çiftin boşanması ile ilgili olarak açıklama yapmaması tarafların Brad Pitt hakkındaki çocuk istismarı suçu ile dosya hazırlanması sebebiyle boşandıkları ihtimalini akıllara getirmişti. Pitt’in çocuklarına şiddet uyguladığı iddia ediliyordu. Hatta büyük oğulları Maddox bu konuda mahkemede Pitt’in aleyhine ifade bile vermişti. Brad Pitt soruşturma kapsamında oğluna sadece bağırdığını eşine veya çocuklarına fiziksel şiddet uygulamadığını söylemişti.

Pitt ve Jolie çifti birliktelikleri boyunca Pax (17), Zahara (16), Shiloh (15), Vivienne (13), Knox (13) isminde çocukları evlat edinmişlerdi. Daha sonra Pitt'in itirazı sonucu çocukların velayeti eşit şekilde baba ve anneye verildi.

Angelina Jolie boşanmayla ilgili olarak ender yaptığı açıklamalardan birinde ‘çocuklarının iyiliği’ için boşanma kararı aldıklarını söylemişti. Jolie, “Hala onların iyileşmesi için mücadele ediyorum. Birileri sessizliğimden avantaj sağlıyor. Çocuklarım gerçeği biliyor, çok cesurlar ve çok güçlüler” ifadelerini kullandı. Jolie konu hakkında daha fazla konuşmak istemediğini söyleyip röportajın bu bölümünü sonlandırmıştı.

Angelina Jolie çocukların velayetini Pitt’e vermek istemezken çocuklarının babaları aleyhine mahkemede tanıklık yapmasını istemiş, hakim çocukların yaşı göz önünde olduğundan dolayı bu isteği yerine getirmemişti.

 Kaynaklar: Hollywood Reporter, Page Six, Daily Mail, Vouge