Bu haberleri okudunuz mu? Covid, grip, aşı, PCR, metaverse, Beyoğlu, şifre, Tiktok, Twitch...

Bu haberleri okudunuz mu? Covid, grip, aşı, PCR, metaverse, Beyoğlu, şifre, Tiktok, Twitch...

Haberglobal.com.tr'de her hafta sizler için dosyalar, derlemeler ve uzman görüşleri içeren derinlikli içerikler hazırlıyoruz. İşte bu hafta hazırladığımız Türkiye'den ve dünyadan yoğun gündemi daha iyi anlamanıza yardımcı olacak içerikler...

Siz de 'Yeni şifre bulamıyorum!' diyenlerden misiniz?

Her geçen gün yeni bir platforma üye oluyoruz. Yeni hesaplar oluşturuyor bu hesaplara yeni şifreler belirliyoruz. Pek çoğumuz "Artık şifrem kalmadı!" noktasındayız... Peki ne yapacağız? Şifreleri nasıl belirlemeliyiz? Hesaplarımızı nasıl daha güvenli kılabiliriz? Uzmanlar yanıtladı.

Aynı anda hem grip hem de Covid nasıl olunabilir?

Kış aylarıyla birlikte 'Covid miyim yoksa grip mi?' gibi endişeler test kuyrukları oluşturdu. Grip olduğunu söyleyen çoğu kişi, koronavirüs kaptığını öğreniyor. Peki bir yandan Covid geçirirken bir yandan da grip olabilir miyiz?

Ajanlık filmlerde görüldüğü gibi mi?

Özellikle 11 Eylül saldırıları sonrası dünyanın dört bir yanında gizli servis elemanlarının hayatlarına ilişkin filmler ve diziler çekilmeye başladı. Bazılarına göre bu yapımların gerçek hayatla ilgisi yok.

Bir alışkanlık oturtmak düşündüğünüzden daha zor

Şu hayattaki en kompleks yapı insan beyni olabilir. Uzmanlara göre alışkanlıkları değiştirmek, yeni alışkanlıklar kazanmak düşünülenden daha zor. Kalıtımsal olarak bunu yapamayacak insanlar da var.

Ya virüs ile aşı aynı anda vücuda girerse?

Türkiye'de ilk Omicron vakasının açıklandığı gün ile iki doz aşısını olmuş vatandaşlara üçüncü doz aşıların açıldığı süre arasında 20 gün var. Virüs kapan pek çok vatandaş bir süre sonra aşısını da oluyor. Peki aşı ile virüsün aynı anda insan vücuduna girmesinin bir zararı veya faydası var mı?

Sokağa arabasını bırakan dikkat etsin! '23 yıllık sigortacıyım...'

Döviz kurunun yükselmesi ve sıfır otomobilde yaşanan sıkıntılarla birlikte otomobil piyasası tarihi bir dönemden geçiyor. Son günlerde ise sıklıkla İstanbul'un çeşitli noktalarında otomobillerin, farı, aynaları ve lastikleri çalınmaya başlandı.

Norveç’i bırak takıma bak

Başkan Ali Koç maç öncesinde takım aleyhine yapılan sosyal medya paylaşımlarının Norveç kaynaklı olduğunu söyledi. Fenerbahçe’nin gündemi bunlar mı? Takım sahada uyuyor, saha dışında ise uyutulmaya çalışılıyor.

Dejavu...

Galatasaray'da bir kez daha bir Fatih Terim dönemi sona erdi... Bu adeta çok iyi bildiğiniz bir filmi tekrar tekrar izlemek gibi. Söz konusu duruma alışık olanlar şunun da farkında: Fatih Terim’in ayrılıkları hiçbir zaman salt saha içi sonuçları nedeniyle olmadı...

Bir Hint düğünü: Her şey Instagram için

Sosyal medya her şeyi olduğu gibi düğünleri de değiştirdi. Dillere destan Hint düğünlerinde dizi çekimlerinde kullanılan kameralar kullanılıyor. Koreograflar bu düğünlere özel danslar tasarlıyor.

Yöneticilere yüzde 50'nin üzerinde maaş zammı Google'ı nasıl karıştırdı?

Google'ın üst düzey yöneticilerine yapılan yüzde 53'lük maaş zammı şirketi karıştırdı. Firma geçen aylarda evden çalışmayı tercih eden personelin maaşında da kesintiye gitmişti.

Vaka sayıları en az 33 kez rekor kırdı

Türkiye’de vaka sayıları 74 bini aşarak yine rekor kırdı. 27 Mart 2020 tarihinden itibaren vaka sayılarının en az 33 kez rekor kırdığı görülüyor. Rekorların art arda geldiği günler dikkat çekiyor.

6 soru 6 cevap | İsmail Kartal ile Fenerbahçe'yi ne bekliyor?

Fenerbahçe İsmail Kartal ile sezon sonuna kadar anlaştı. Kartal geçici bir süre için mi takımın başında olacak, yoksa bu birliktelik uzun mu sürecek göreceğiz. Biz şimdi Fenerbahçe'yi çok iyi bilen eski teknik direktörü Kartal'ın gelişiyle gündeme gelen sorulara yanıt arayalım.

2021 dünyanın gördüğü en sıcak 5. yıl oldu! Bu bize ne söylüyor?

Türkiye'de büyük iklim felaketlerinin yaşandığı 2021 yılı dünyanın gördüğü en sıcak 5. yıl oldu. Bu küresel ısınma endişelerini bırakmamız değil, aksine bu endişeleri çok daha fazla kafamıza takmamız gereken bir durum. Çünkü sıcak olan dünya böyle giderse daha da sıcak olacak.

Geceleri çok mu acıkıyorsunuz? Vücudunuza sandığınızdan büyük kötülük

Gece geç saatte yemek yemek kilo almanın garantili formülü. Günlük tüketilen kalorinin büyük bir miktarını akşam 6-7'den sonra sadece kilo sorunu değil pek çok sağlık problemine de kapı açıyor.

Mimarlar, kuşları ölümden kurtarmanın yolunu buldu! Ama nasıl?

ABD'de her yıl 1 milyara yakın kuş binalara çarparak yaşamını yitiriyor. Bunda göç rotasında yer alan gökdelenler de büyük pay sahibi. New York'ta yeni yasayla artık yeni binalar kuşlara özel tasarlanacak. Peki mimarlar bunun için nasıl bir yöntem buldular?

6 soru 6 cevap | Metaverse arazim istimlak edilir mi? Kiralayabilir miyim?

İnternette yeni çıkan her şey gibi Metaverse de Türkiye'de büyük ilgi gördü ve hemen para kazanmanın yolları araştırılmaya başlandı. Boş ama merkezi yerdeki araziler kapış kapış gitti. İstanbul'un taşı toprağı altın diyen Metaverse'e koştu. Peki Metaverse hakkında gerçekten ne biliyoruz?

İstanbul'un yeni eğlence üssü neresi? 'Dönem kapandı, doku değişti...'

Taksim ve civarı uzunca bir dönem İstanbul'un adeta kültür üssüydü. Özellikle butik konserlere ev sahipliği yapan özel mekanlar farklı seslere ve dinleyici kitlelerine ev sahipliği yapardı. Türkiye'nin önemli müzisyenlerini de yetiştiren bu sahne artık Taksim değil. Peki ne oldu? Yeni sahne neresi?

Rövanş zamanı! ABD'de yeniden Clinton sesleri...

2016 seçimlerinde pek çoğuna göre sürpriz bir biçimde Donald Trump'a mağlup olan Hillary Clinton, 2024'te yeniden aday olabilir. Güçlü kaynaklar iddiayı dile getirirken Clinton'ın söylemleri de bu şekilde yorumlanıyor. Dikkat çekici bir ihtimal de Clinton'ın adaylığının rövanş ihtimalini doğurması!

TikTok yıldızları dünyanın en çok kazanan CEO'larını nasıl geçti?

Dünyayı kasıp kavuran uygulama TikTok'un süperstarları elde ettikleri gelirlerle dudak uçuklattı. Forbes zirvedeki isimleri açıklarken uygulamanın genç yıldızları, dünyanın en büyük şirketlerini yöneten CEO'ları geride bırakmayı da başardı! Peki bu nasıl oldu?

Omicron ve akla takılan bazı sorular

Türkiye'de Omicron varyantının patlaması ile birlikte vaka sayıları her geçen gün rekorlar kırıyor. Omicron semptomları neler? Bu varyantta boğaz ağrısı neden bu kadar ön planda?

Devlette sadece semptomluya test var! Özel hastanelerin PCR testi ücretleri tavan fiyata yaklaştı

Devlet hastanelerinde PCR testinin sadece semptom gösteren vatandaşlara yapılacağının açıklanması sonrasında kamu hastanelerinde test kuyruğu azaldı. Özele gidenler ise test fiyatlarının tavan ücretlere yaklaşmasından şikayetçi.

TikTok ve Twitch yayıncılıkta neyi değiştirdi? Reklam değil ödül bazlı sistem...

Sosyal medya TikTok'la birlikte geri dönülemez bir biçimde değişti. Artık canlı yayınlarda ödül toplamaya odaklı içerik üreticileri akla hayale gelmeyecek işler yapıyor. Dolandırıcılık yapan da var göğüslerine silikon taktıran da...

Rusya-ABD-Ukrayna: Diplomasi çıkmaz sokakta

Bu hafta Cenevre, Brüksel ve Viyana'daki temasların ardından ABD ve Rusya arasında Ukrayna konusuna dair kesin bir çözüm ihtimali masadan gittikçe uzaklaştı. Avrupa'nın doğusu gittikçe ısınmaya başladı.

Çankırılı Boris Johnson'ın başı bu kez büyük belada! İşte adım adım yaşanan süreç...

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Çankırı kökeni, ilginç tavırları ve kimine sempatik gözüken hareketleri ile oldukça enteresan bir karakter. Johnson aynı zamanda imza attığı sayısız skandalla oldukça tartışmalı bir isim. Ancak bu kez koltuğu hiç olmadığı kadar tehlikede. Peki neden?

İçinden sınır geçen stat! Pandemi nasıl kriz yarattı?

"İçinden sınır geçen stat olur mu" demeyin! Oluyor. Galler'le İngiltere'yi ayıran sınırın tam üzerinde yer alan Deva Stadium, Chester FC'ye ev sahipliği yapıyor. İki ülkede Birleşik Krallık'ta ancak Galler ile İngiltere arasında pandemi kısıtlamalarında ciddi fark bulunuyor. Peki kriz nasıl çözülür?

İki kez uyumayı ne zaman bıraktık?

Tarihi kayıtlar arasında yapılan bir çalışma 19. yüzyıla kadar insanların günde iki kez uyuduğunu gösterdi. İlk uyku gece 23:00'a kadar sürüyordu. İkinci uyku ise saat 01:00 gibi başlıyordu. Peki bu alışkanlık neden bozuldu?

Marilyn Monroe: Önce sinemanın istediği kadın oldu, sonra kendi istediği

Marilyn Monroe ölümünün 60. yılında hayatını anlatan bir belgesel ile yeniden gündemde. Sinema literatürüne 'aptal sarışın' rolünü işleyen Monroe 36 yaşında hayatını kaybederken, artık kafasındaki filmleri çekebilecek bir konuma gelmişti.

Bu kadar ulaşılır olmak bir sorun! Kalp kırmadan geç cevap nasıl verilir?

Günümüzde bir WhatsApp mesajı veya e-maile cevap vermek için çok hızlı olmak gerekiyor. Her şey acil. Herkese aynı hızda cevap veremeyeceğimiz ise ortada. Peki geç cevap verdiklerimizin kalbini nasıl kırmayabiliriz? Veya geç cevap için endişelenmeyi tamamen bırakmalı mıyız?

Vakaların patladığı İskoçya'da hükümet gençleri nasıl durduramadı?

5 milyon nüfuslu İskoçya günde 10 bine yakın vaka açıklamaya başlayınca hükümet önlemler almaya başladı. Yeni yıldan önceki hafta gece kulüpleri kapandı. Dans tutkunu gençler ise başka formüller geliştirdi.

Kaynak: Haber Global TV