Bu haberleri okudunuz mu? Ukrayna, ayçiçek yağı, benzin...

Haber Global Web Özel
Bu haberleri okudunuz mu? Ukrayna, ayçiçek yağı, benzin...

Haberglobal.com.tr'de her hafta sizler için dosyalar, derlemeler ve uzman görüşleri içeren derinlikli içerikler hazırlıyoruz. İşte bu hafta hazırladığımız Türkiye'den ve dünyadan yoğun gündemi daha iyi anlamanıza yardımcı olacak içerikler...

Afrika, Rus saldırısına ne diyor? 'Endişeliler ama...'

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları her geçen gün daha ağır felaketlere yol açarken, gözler Rusya'nın son dönemde etkinliğini ciddi biçimde artırdığı Afrika'ya çevirdi. Yaptırımlara yanaşmayan Afrika, Rusya hakkında ne düşünüyor? Hangi tarihi bağlar ve güncel gelişmeler etkili?

Amerika Birleşik Devletleri petrol avında: Venezuela gidişatı değiştirir mi?

Amerika Birleşik Devletleri Rusya'yı küresel enerji pazarından dışlamaya çalışırken Caracas'ta üst düzey toplantılar yapılıyor. Petrol fiyatları daha nereye gidecek? Suudi Arabistan'ın pozisyonu ne?

'Hayır, sizin yaşadığınız Ukrayna'da öyle şeyler olmuyor!'

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları her geçen gün devam ederken Ukrayna'da yaşayıp Rusya'da akrabaları olanlar, onları ülkelerinde bir savaş olduğuna inandıramıyor.

Ukrayna'yı bekleyen büyük tehlike: Yılların sorunu...

Rusya'nın saldırısına maruz kalan Ukrayna, Batı ile entegre olma mücadelesi verirken bu noktada en kritik konulardan biri de enerji olarak öne çıkıyor. Özellikle elektrikte Ukrayna, Rusya'ya olan bağlılığından kurtulmak istiyor. Ancak son günlerde yaşananlar büyük bir tehlikeyi işaret etmekte...

Avrupa satranç tahtası oldu! Rusya'nın en batısı: Kaliningrad

Rusya ile NATO arasındaki problemler Ukrayna saldırıları ile ayyuka çıkarken, ülkenin en batısında bulunan Kaliningrad stratejik bir nokta olarak öne çıkıyor.

İşte Fenerbahçe bu

“Formanın, armanın” hakkı böyle verilir. Fenerbahçe taraftarının özlediği, beklediği savaşan takımı dün Trabzonspor maçında izledik.

Gözler şimdi Odessa'da! Türkiye için de önemli...

Rusya'nın işgalinde iki hafta geride kalıyor. Görüşmeler sürerken hala saldırıların yoğunluğunun artacağından endişe de edilmekte. Bu noktada gözler Odessa'ya çevrilmiş durumda. Rusya'nın derin kültürel bağlar taşıdığı bu şehir Türk iş dünyası için de önemli.

Z nasıl bir sembol haline dönüştü?

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarında Z sembolü, ülke içinde bir milliyetçilik sembolüne dönüştü. Kiril alfabesinde olmayan bu harfi Ruslar neden benimsedi? Askeri araçların üzerindeki Z harfi gerçekten ne anlama geliyor?

5 soru 5 cevap: Ayçiçek yağının fiyatı neden artıyor?

Dünyayı pek çok farklı açıdan etkileyen Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik işgal hareketi, Türkiye'de yağ fiyatlarına da yansıdı. Peki fiyat artışının başlıca sebebi savaş mı? Dünyada durum ne? Çözüm nasıl bulunur?

Yayın ihalesinde akla takılan bazı sorular... Maç izleme ücreti ucuzlayacak mı?

Türkiye Futbol Federasyonu'nun Süper Lig için sözleşme imzalama sırasının TRT ve Saran Grup'a geçtiğini açıklamasının ardından yaşanacaklar merak ediliyor. Peki maç izleme ücreti ucuzlayacak mı, böyle olursa kulüpler daha mı az para kazacak?

Zajc küllerinden doğdu!

Fenerbahçe’ye 2019’da İtalyan ekibi Empoli’den transfer olan Zajc, bu sezon adeta küllerinden doğdu.

Otomobilini satmak isteyenler ne diyor? 'Yakıt, yedek parça, borç...'

Türkiye'de akaryakıt fiyatlarına yılbaşından bu yana gelen zamlar, yedek parça problemi ve başka ekonomik sıkıntılar araç sahiplerini düşündürüyor. Özellikle eski model otomobili olan vatandaşlar araçları daha fazla yaktığı için yakıt fiyatlarının etkisini daha çok hissediyor.

Rusya: 1 karar 9 sektör!

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları sonrasında dünya piyasaları yönünü arıyor. Batının yaptırım kararının ardından Rusların büyük üretici olduğu petrol, kereste, nikel, kömür gibi emtia fiyatlarında büyük artışlar yaşandı. Türkiye'de akaryakıta zam üstüne zam geliyor.

Savaşta bürokrasi: İngiltere'den Ukrayna'ya 300 vize...

İngiltere Başbakanı Boris Johnson Batı Avrupa'da Rusya ve Putin'e karşı en sert açıklamaları yapan liderlerden biri. İngiltere ise şu ana kadar İngiltere'de akrabası olan 300 Ukraynalıya vize verdi.

Hakem depreminin perde arkası...

Türk futbolunda görülmemiş bir şekilde sezon ortasında 13 hakemin artık maç yönetmeyeceği açıklandı. Yıllardır söylenen "Bu hakemlerle bu lig bitmez" sözü gerçek oldu. Peki perde arkasında neler yaşandı? Hakemler hangi rapor sonucu yeterli görülmedi?

'Nedir bu 'bigoreksiya'? Genç erkekleri bekleyen tehlike...

Sosyal medya, gençlerin beden algılarını derinden etkilemekte... Bundan genç kızlar kadar erkekler de etkileniyor. Süper kahramanlar, oyun karakterleri devasa kasları ve neredeyse erişilmesi imkansız vücutlarıyla "bigoreksiya" denen rahatsızlığın yayılmasına neden oluyor? Peki bigoreksiya nedir?

Akaryakıt fiyatlarının bu seviyesi enflasyonu nasıl etkiler?

Şubat ayında yıllık enflasyon yüzde 54'ü aştı. Akaryakıt fiyatlarındaki artış enflasyonu oldukça yukarı çekiyor. Peki motorin ve benzinin fiyatı böyle artmaya devam ederse enflasyon bundan nasıl etkilenecek?

Rusların kripto varlıklarına erişim engellenir mi? Eğer yatırımları soğuk cüzdandaysa...'

Dünya'da kripto madenciliğinin en fazla yapıldığı üçüncü ülke Rusya... ABD, AB ve Ukrayna, kripto borsalara çağrıda bulunarak, Rus yatırımcılara yaptırım uygulanmasını istedi. Peki böyle bir durum olabilir mi? Başka ülkelerdeki yatırımlarını kaçıran Ruslar, kripto paraya yönelir mi?

Binlercesi Ukrayna'ya akın ediyor: 'Fitim, gencim ve eğitimliyim...'

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde iki hafta geride kalırken dünyanın dört bir yanından binlerce gönüllü ve lejyoner de Ukrayna'ya adeta akın ediyor. Hepsinin farklı motivasyonları var, Rusya ise esir düşmeleri halinde başlarına gelebilecekler noktasında net bir uyarıda bulunuyor!

Çarpıcı keşif! Köpek balıkları böyle uyuyor...

Köpek balıklarının nasıl uyuduklarına ilişkin çalışmalarını sürdüren bilim insanları çarpıcı bir sonuca vardı. Büyük beyazın da dahil olduğu bazı köpek balığı türlerinin uyumadığı düşünülürken Avustralyalı ve Yeni Zelandalı araştırmacılar köpek balıklarının uyuduğunu keşfetti. Hem de nasıl?..

Lavrov-Kuleba görüşmesi dünyanın dilinde... Türkiye Fransa'nın başaramadığı neyi başardı?

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba savaştaki iki ülkenin bakanlarının görüşmesi ile bir tarihe imza attılar ve bu tarih Antalya'da yazıldı. Fransa, Ukrayna işgali konusunda bu kadar aktif bir diplomasi yürütürken Türkiye bu görüşmeye ev sahipliği yapmayı nasıl başardı?

Rusya'da fiyatlar uçtu! 'Yine adapte oluruz...' diyen de var, 'Böyle olmaz' diyen de...

Rusya vatandaşları hayat pahalılığının etkisini hissediyor. Bazı marketlerde temel gıda ürünlerinin satışına kota konurken, ithal ürünlerin fiyatları ciddi şekilde arttı. Bazı vatandaşlar ekonomik duruma tepki gösterirken bazıları ise 'yine adapte oluruz' diyor.

"Kiradan fazla elektrik faturası geliyor" Lazer arası kontağı kapat!

Danıştay kararıyla lazer epilasyon yapmaları yasaklanan güzellik salonlarını bir de son dönemde yapılan elektrik zamları vurdu... Kiradan çok elektrik faturası ödeyen güzellik salonları ne yapıyor?, vatandaşlar seans erteliyor mu?, yoksa güzellikten ödün vermiyor muyuz?

Bütün Ukrayna cephede: Sunucu, komedyen, balet...

Ukrayna halkı ülkesini Rus işgalinden korumaya çalışıyor. Pek çok sivil orduya yazılırken sanat, sinema ve gösteri dünyasından isimlerde ön saflarda yer alıyor.

Galatasaray istediğini aldı! Çeyrek final umutları tazelendi

Galatasaray, Barcelona deplasmanından 0-0'lık beraberlikle dönerken, çeyrek finalde olma umutlarını artırdı. Barcelona son yılların en coşkulu atmosferlerinden birinde Nef Stadı'na gelecek.

'Ne! Kendi benzinimizi kendimiz mi koyacağız!'

ABD'nin New Jersey eyaletinde vatandaşlar 73 yıldır kanunen otomobillerine kendi benzinlerini kendileri koyamıyor. Yasalarla bir pompa görevlisi olmak zorunda. Durumun değişmesi için yine bir kanun teklifi verildi.

 Dünyanın merkezine yolculuk! En derininin iki katı!

Dünyada enerjiye ulaşım ve enerji tedariği büyük sorunlar olarak çözüm bekliyor. Bu noktada yeni bir fikir geldi. Şimdiden milyonlarca dolarlık yatırım alan projeyle dünyanın en derinliklerine inilecek ve temiz enerjiye ulaşılacak! Ama nasıl?

Çanlar dünya devi için çalıyor: Ne olacak bu Chelsea'nin hali?

Dünyanın en değerli spor kulüpleri arasında gösterilen Chelsea'nin geleceği büyük bir belirsizlik içinde... Londra ekibinin sahibi Roman Abramovich yaptırımlara tabi tutulurken Rus milyarderin Birleşik Krallık'taki varlıkları da donduruldu. Peki Chelsea kime satılacak, oyuncuların durumu ne olacak?

Avrupa'da aşırı sağın büyük sıkıntısı: Putin ve Rusya!

Rusya'nın Ukrayna'yı işgale kalkışmasıyla Avrupa genelinde gözler aşırı sağcı liderlere çevrildi. Geçmişte Putin'le aralarına ülkelerinin aksine mesafe koymayan aşırı sağcı Avrupalı liderlerin önemli bir kısmı geri adım atmak ya da çekimser bir tutum sergilemek zorunda kaldı...

Kaynak: Web Özel

Haber Global Web Özel