Galatasaray istediğini aldı! Çeyrek final umutları tazelendi

Galatasaray istediğini aldı! Çeyrek final umutları tazelendi

Galatasaray, Barcelona deplasmanından 0-0'lık beraberlikle dönerken, çeyrek finalde olma umutlarını artırdı. Barcelona son yılların en coşkulu atmosferlerinden birinde Nef Stadı'na gelecek.

Yıl 2012. Oktay Mahmuti yönetiminde Galatasaray Euroleague'in en güçlü takımı CSKA Moskova ile karşılaşacak. Godfather filminin "Onlara karşı koyamayacakları bir teklif yapacağız” repliği “Onlara karşı koyamayacakları bir savunma yapacağız"a dönüşerek maçın mottosu olmuş, Galatasaray taraftarının desteğini alıp maçı kazanmıştı.

Barcelona maçı bugünü hatırlattı bana. Galatasaray deplasmanda Barcelona'ya karşı koyamadığı bir savunma yaptı. Gruplar başladığından beri Galatasaray deplasmanda gol yememişti. Ancak ligde alınan kötü sonuçlar, Avrupa'daki motivasyonu etkileyecek miydi? Maçtan önce en önemli soru buydu. Cevabı Camp Nou'nun çimlerinde verildi. Sarı Kırmızılı futbolcular, son derece özgüveni yüksek bir oyun ortaya koydu.

Sezon başından beri, ben dahil her kesimden en çok eleştiri alan Taylan Antalyalı, Barcelona'nın bağrından kopmuş Inaki Pena ile birlikte maçın yıldızı oldu. İşin savunma kısmında sahada adım atan her futbolcu, görevini eksiksiz yerine getirdi.

Barcelona deplasmanından ayrılırken en önemli şey, Galatasaray'ın Nef Stadı'na umutlu gelmesiydi. Torrent'in de doğruları ile Galatasaray bu maça umutlu geliyor. Muhtemelen 50 bin taraftarının desteğiyle son zamanların en iyi atmosferlerinden birinde ağırlayacak Barcelona'yı.

Torrent yine benzer bir oyun tercih edecektir. Ancak bu kez yakalanan kontra ataklarını daha verimli olması ve sayısının artması gerekiyor. Galatasaray'ın iyi oynadığı oyun da bu. Bunu bu sezon grup maçlarında çok fazla gösterdi Sarı Kırmızılı futbolcular.

Bu yolun sonunda elenmek de gayet doğal bir sonuç. Ne olursa olsun rakibin Barcelona olduğunun unutulmaması gerekiyor. Ama Galatasaray her koşulda taraftarı ile varılabileceği bir ortamda maça çıkacak. Bu avantajını iyi kullanılması gerekiyor. Çünkü Barcelona'yı elemesi durumunda Galatasaray Avrupa Ligi'nde çeyrek finalist olacak. Ve çeyrek finalde olmak herkese güzel hayaller kurdurur.

Galatasaray-Barcelona maçı