Zajc küllerinden doğdu!

Zajc küllerinden doğdu!

Fenerbahçe’ye 2019’da İtalyan ekibi Empoli’den transfer olan Zajc, bu sezon adeta küllerinden doğdu.

Son haftalarda attığı gollerle dikkati çeken, Trabzonspor maçında da altın kafa vuruşuyla 1 puanı getiren Sloven futbolcunun Fenerbahçe kariyeri pek parlak başlamadı.

Sarı-lacivertli formayla tanıştığı 2018-2019 sezonunda yarım dönemde 10 maça çıkan Zajc, bir sonraki sezon ise yedek kulübesine hapsoldu. O sezon ligde sadece 1 kez ilk 11’de sahaya çıkan Sloven oyuncu gözden çıkartıldı.

Erol Bulut’un takımda yer vermeyeceğini söylediği Zajc, 2021-2022’de İtalya’da Genoa’ya kiralandı. 27 yaşındaki oyuncunun kaderi ise bu sezon başı değişti. Takımdan yine gönderileceğine kesin gözüyle bakılan Zajc, hem Vitor Pereira hem de İsmail Kartal’ın vazgeçilmezi olarak beklentilerin üstüne çıktı.

Devre arası transfer döneminde de adı Hull City’le anılan orta saha oyuncusu, golleri ve performansıyla da dedikodulara cevap verdi.

MEVKİSİNİN EN FAZLA OYNAYANI

Zajc, bu sezon Fenerbahçe formasıyla tam 31 maça çıkararak mevkisinin en istikrarlı ismi oldu. Süper Lig’de geride kalan 28 maçın 22’sinde forma giyen Zajc, bütün kulvarlarda oynadığı 31 karşılaşmanın 20’sinde ilk 11’de sahaya çıktı.

Mert Hakan Yandaş, Crespo, Sosa, Gustavo, İrfan Can Kahveci, Mesut Özil gibi önemli isimlerle forma rekabetine giren Zajc, en fazla sahaya çıkan orta saha oyuncusu olarak dikkati çekiyor.

Zajc, ayrıca bu sezon bütün kulvarlarda Szalai, Osayi ve Kim Min Jae’den sonra en fazla forma şansı bulan isim oldu.

GOLLERİ HAYAT VERDİ

Zajc, bu sezon attığı gollerle de ön plana çıktı.

Ligde son 2 maçı boş geçmeyen Sloven futbolcu, gol sayısını da 6’ya yükseltti. En skorer dönemini 10 golle 2016-2017’de geçiren Zajc, kalan haftalarda kendi rekorunu da geçmek için mücadele edecek.

PAS İSABETİ ÜST DÜZEY

Miha Zajc, ilk 11’de sahaya çıktığı son 3 lig maçında yüzde 90 pas isabetiyle oynadı. 27 yaşındaki orta saha, Hatayspor maçında 50 pasın 48’inde, gol attığı Kasımpaşa müsabakasında ise 39 pasın 37’sinde isabet bularak üst düzey bir performans sergiledi. Son Trabzonspor maçında bir kişi eksik oynayan takımın dinamolarından biri olan Zajc, 44 pasın 35’inde isabet buldu.

Sloven futbolcu performasıyla ön planda olduğu son 3 maçta 133 pasın sadece 13’ünü hatalı kullandı.

Bitmek bilmeyen enerjisiyle takımın en iyilerinden olan Zajc, Trabzonspor maçında 12.7 kilometre koşarak da dikkati çekti.

 

Kaynak: Web Özel