İşte Fenerbahçe bu

İşte Fenerbahçe bu
Zajc mermi gibi bir kafa vuruşuyla güzel bir gole imza attı. Fotoğraf: AA

“Formanın, armanın” hakkı böyle verilir. Fenerbahçe taraftarının özlediği, beklediği savaşan takımı dün Trabzonspor maçında izledik.

Uzun süre sonra gurur verici bir mücadele vardı sahada. On kişiyle, Trabzonspor’a karşı geri adım atmayan ve rakibine sahada zor anlar yaşatan Fenerbahçeli futbolculara helal olsun. Puan tablosuna 1 puan yazılsa da ortaya konan mücadele 3 puandan fazlasıydı.

Evet Trabzonspor şampiyonluk için gün sayıyor, ligde rakipsiz ama bir büyük maçta Fenerbahçe varsa orada favori Fenerbahçe’dir. Muhteşem taraftarının desteğini arkasına alan sarı-lacivertliler, “Ben bu maçı kazanacağım” mesajını çok net şekilde verdi. Futbolcular inanmıştı. Ta ki 17. dakikaya kadar. Bu anda devreye giren Mete Kalkavan ve Zorbay Küçük ikilisi Fenerbahçe’yi durdurdu. İrfan Can’ın pozisyonuna çıkan kırmızı kart bütün dengeleri bozdu.

Kare kare pozisyonu incelerseniz kırmızı verirsiniz ama normal akışında izlerseniz bu pozisyona kırmızı kart çıkması mümkün değil. Trabzonspor’un hakemler tarafından bu kadar kollanmaya ihtiyacı yok ama hakemler nedense sürekli yardımcı oluyor!

Fenerbahçe’yi ise aynı hakemler sürekli kolay şekilde doğruyor. Maçı tribünden izleyen TFF Başkanı Nihat Özdemir ve Servet Yardımcı umarım gerekeni yaparlar.
Kırmızı kart sonrası demoralize olan ve ardından şanssız bir gol yiyen Fenerbahçe, eski Kadıköy günlerini hatırlatan bir mücadele ortaya koydu. Futbolcular adeta savaşmaya başladı. Sanki 11’e 10 değil de 12’ye 11 oynuyormuş gibiydi Fenerbahçe.

MERMİ GİBİ BİR VURUŞ...

Üstelik ligin en diri takımı Trabzonspor karşısında. Üstelik uzatmaları da eklersek neredeyse 85 dakika 10 kişiyle. Crespo, Zajc ve Mert Hakan Trabzonspor orta sahasına kafa tuttu. Bu üçlü sahada basmadık yer bırakmadı, İrfan Can’ın yerine de koştu. İkinci yarıda golün geleceği belliydi. Mert Hakan’ın ortasında müthiş şutlarına alıştığımız Zajc bu kez mermi gibi bir kafa vuruşuyla Uğurcan’ı mağlup etti.

Özel yeteneklere sahip kaliteli bir futbolcunun bu kadar koşması kolay gördüğümüz bir şey değil. Her maç 12 km.’yi deviriyor. Alkışı da hak ediyor. Crespo’yu da es geçmeyelim 13 km ile sahada herkese fark attı.
Osayi, Nwakaeme gibi ligin durdurulması en güç kanat oyuncusuna adım attırmadı, kusursuz oynadı. Bence gecenin adamıydı.

Savunma Serdar Aziz ve Kim rakip forvetlere geçit vermedi. Yüreklerine ortaya koydu. Szalai sol bekte koşu rekoru kırdı. Kısacası takım olarak oynayan bir Fenerbahçe vardı. Herkes çok çalıştı. Yine söylüyorum Fenerbahçe’nin kendisine yakışan bir forveti olsaydı bu maç çok daha farklı olabilirdi.

En özel alkış da Kadıköy kalesini yeniden inşa eden taraftara. Eski günlerdeki gibi 12. adam olarak rakibin 25 yıllık hasreti bitirmesine izin vermediler. Futbolcuların da artık bu taraftara ayak uydurması şart.

Fenerbahçe Trabzonspor maçı fenerbahçe Trabzonspor