Bu haberleri okudunuz mu? Rusya-Ukrayna, Çernobil, Doğu Akdeniz, savaş suçu, kripto para, Bergen, bahar

Bu haberleri okudunuz mu? Rusya-Ukrayna, Çernobil, Doğu Akdeniz, savaş suçu, kripto para, Bergen, bahar

Haberglobal.com.tr'de her hafta sizler için dosyalar, derlemeler ve uzman görüşleri içeren derinlikli içerikler hazırlıyoruz. İşte bu hafta hazırladığımız Türkiye'den ve dünyadan yoğun gündemi daha iyi anlamanıza yardımcı olacak içerikler...

4 SORU 4 CEVAP | Rusya 'enerji' ile tehdit etti, gözler yeniden Doğu Akdeniz'de...

Ukrayna'yı işgal girişimini sürdüren Rusya, yaptırımlara karşı ilk kez Avrupa'yı 'enerji' ve doğalgazı kesmekle tehdit etti. Bu tehdit sonrası ise gözler yeniden Doğu Akdeniz'e çevrildi. Peki Doğu Akdeniz'de son durum ne? Türkiye'nin diplomasi trafiği bölgeye ilişkin ne söylüyor?

Bir lunapark ne kadar elektrik yakar? 'Tek jetonla iki kişi...'

Bilgisayar oyunlarından önce çocukların en büyük eğlencesi lunaparklar elektrik faturalarını düşünüyor. Aletlerin çalışmıyorken bile elektriğe bağlı olması işlemecileri zorluyor. Vatandaş ise çarpışan otomobile iki kişi tek jetonla binmek istiyor.

'Ödemelerimi alamam, Rusya'dan gidiyorum!'

Özellikle Batılı teknoloji şirketlerinin Rusya'dan çıkması bu alanda uzman pek çok kişinin ülkeyi terk etmesine neden oldu. Batılı uzmanlara göre Rusya yetişmiş insan gücünün bir kısmını yurt dışına kaptırıyor. İstanbul, Belgrad, Tiflis, Bakü, Tel Aviv uçuşlarına yer bulmak son derece zor.

Çin, Rusya ve ABD üçgeni: Şoke eden iddia, kritik yol ayrımı!

Dünyada tüm dengeleri alt üst eden Rusya'nın Ukrayna'yı işgali yeni bir düzene işaret ediyor. Bu noktada Çin'in tavrı merak edilirken ABD cephesinden Çin'in anında reddettiği çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Yaşananlara "işgal" demeyen Çin, Rusya'ya askeri destek verecek mi? ABD'nin Çin planı ne?

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali ile gündem oldu! Savaş suçunun tanımı nedir?

Rusya'nın Ukrayna'da doğum evi, hastane, okul gibi yapıları vurması 'savaş suçu' tartışmalarını ortaya çıkardı. Peki hangi durumlar 'savaş suçu' sayılır? Bir saldırının 'savaş suçu' olup olmayacağına nasıl karar verilir?, Sorumlulukları neler? Hukuken savaşta bir esire nasıl davranılmalı?

Bergen mi söylesin, başrol mü? Peki Mahsun Kırmızıgül haklı mı?

Mahsun Kırmızıgül, 2.5 milyon izleyici barajını aşan Bergen'i Twitter'da eleştirirken filmde şarkıların Farah Zeynep Abdullah tarafından seslendirilmesini yanlış bulduğunu aktardı. Peki "Olması gerekeni söylüyorum" diyen Kırmızıgül haklı mı? Biyografilerde şarkıcıların orijinal sesleri mi olmalı?

Shenzhen'deki sert önlemler neden bütün dünyayı ilgilendiriyor?

Çin'de Covid vakalarının yeniden artması Çin'in Shenzhen ve Changchun şehirlerinde Foxconn, Huawei, Tencent, Volkswagen, Toyota ve birçok şirketin üretimini durdurdu. Dünya elektronik alet ve otomobil tedariki bu durumdan nasıl etkilenecek?

Beşiktaş için bu sezon bir kez daha bitti!

Galatasaray'a deplasmanda 2-1 mağlup olan Beşiktaş, üst sıralara tırmanma ve ikincilik yarışında ciddi bir şekilde varlık gösterme şansını tepti. İlk yarının sonundan bu yana bu sezon için bir hedef bulmakta zorlanan, kupaya da veda eden Beşiktaş'ta temel sorunlar ise sezon başından beri aynı...

Bazen bir maç bir maçtan daha fazlasıdır...

Galatasaray, Beşiktaş karşısında bir maçtan daha fazlasını kazandı. Ne Barcelona maçı ne de yol Sarı Kırmızılıları yormuş. Torrent dersine iyi çalışmış.

Only Fans'ta sular durulmuyor: 'İzinsiz çıplak fotoğrafımı attılar'

Son yıllarda skandallarla gündeme gelen abonelik modeli ile içerik paylaşım uygulaması Only Fans'te sular durulmuyor. Şimdi de bir influencer ajansı müşterisinin çıplak fotoğraflarını paylaşmak ile suçlanıyor. Only Fans'ın içerik politikası ne, geçmişte neler olmuştu?

Savaş ve kripto para ilişkisi: Bitcoin'e bakış nasıl etkilenir?

Bir tarafta Ukrayna'nın kripto varlıklar ile bağış kabul etmesi, diğer tarafta ise Rus oligarkların yaptırımlardan kaçmak için kripto kullanma ihtimalinin gündeme gelmesi. Rusya'nın Ukrayna'yı işgali kripto paraların imajını nasıl etkiler? Devletlerin konuya yaklaşımı değişir mi?

Çernobil'in içinde neler oluyor? 'Onlar için 1986'dan daha tehlikeli...'

Çernobil Nükleer Santralı'nı güvenli tutmak için 200'den fazla çalışan günlerdir santralde Rus askerlerinin gölgesinde görev yapıyor. Sağlık durumları endişe verici. 1986'nın tekrar yaşanmaması için çalışmaya devam ediyorlar. İnsani koridora izin verilmiyor.

Neredesin bahar? | 'Tamamen ortadan kaybolması...'

Türkiye genelinde bu kış oldukça sert geçerken Mart ayının yarısı geride kalmasına rağmen bahardan haber yok. Meteoroloji uzmanlarına göre artık kışlar ve yazlar uzadı. Peki bahar tamamen bitti mi?

Altay'ın müthiş dönüşü!

Fenerbahçe, 3.5 aylık sakatlıktan sonra sahalara dönen Altay Bayındır'ın forma giydiği 5 maçta 13 puan aldı. Sarı-lacivertliler, Altay'sız maçlarda 24 puan kaybederken 23 yaşındaki file bekçisi asist yapan tek kaleci olarak da öne çıkıyor.

Gözünüzü kapattığınızda bir sahili görebiliyor musunuz?

Bazı insanlar kurdukları hayalleri zihinlerinde canlandıramıyor. "Şimdi gözünü kapat ve bir sahilde olduğunu düşün." cümlesinin onlar için hiçbir anlamı yok çünkü beyinleri bunu yapamıyor. Bu duruma zihin körlüğü ismi veriliyor.

Lukashenko'nun açmazı: Ukrayna'ya askeri operasyon

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalindeki en büyük destekçisi Belarus'un da işgale katılıp katılmaması gündemde. Devlet Başkanı Lukashenko savaşa girmeyeceklerini söylerken ordunun durumu ve halkın işgale bakışı da bu açıklamayı destekliyor.+

Troller gerçek hayatta da troller

Bazı insanları internetten soğutan troller gerçek hayatta da psikopatlığa yakın, narsistik kişilik belirtileri gösteriyor.

Gündem yine yaptırımlar... Rusya'dan çıkmayan şirketlerin listesini tutuyor!

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesinin ardından pek çok Batılı şirket bu ülkedeki faaliyetlerine son verdi. ABD'deki Yale Üniversitesi'nden bir profesör ise Rusya'daki şirketlerin son durumunu liste halinde yayınladı.

Teknoloji alemi bunu konuşuyor: Kim Yaratıcı Ekonomi'nin içinde, kim dışında?

Her yıl Texas'ta toplanan teknoloji devleri trendleri ve gelişmeleri konuşurken bu yıl adeta tek bir konu başlığı gündemdeydi: Yaratıcı Ekonomi! Herkes benzer ama farklı bir tanım yaparken parçası olmak giderek zorlaşan bu yapıya kim dahil kim dahil değil o bile bilinmiyor...

Ukrayna'daki savaşın psikolojik bedeli: 'O çocuklar tank ve top çiziyor...'

Ukrayna'daki savaş, çocukları da mağdur ederken çatışmalar yüzünden yerinden edilen çocuklarda ağır psikolojik sorunlar baş gösteriyor. Sanatçıların desteğiyle etkinlikler yaptırılan çocuklar, çizdikleri resimlerde tank ve bombaları resmediyorlar.

Savaşa tatilde yakalandılar: Ruslar ve Ukraynalılar birlikte mahsur kaldı!

Ekseriyetle kış tatillerini Mısır'da geçirmeyi tercih eden Ruslar ve Ukraynalılar için aslında 2022 de farklı değildi. Rusya'nın Ukrayna'yı işgali öncesinde Mısır'da tatile gelen iki ülkenin vatandaşları bir anda Mısır'da yan yana kalmak durumuna düştü. Bu, tatsız durumlara da sebep olabiliyor...

Putin neden sürekli 'Naziler' diyor?

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Ukrayna'daki karşıtlarını 'uyuşturucu bağımlıları ve Neonaziler' diyerek suçluyor. Putin neden Nazi metaforunu sıklıkla kullanıyor? Ukrayna'da aşırı sağ işgalden nasıl etkilendi? Ülkede gerçekten iddia edildiği gibi Nazizm yükseliyor mu?

Barcelona eledi ama Galatasaray da kazandı...

Galatasaray Barcelona karşısında turu kaybetti ama, bu turun genç kadro için illa ki kazanımları da oldu. Tek tek bu kazanımları sıralayacağım.

ABD'de kontak kapattıran artış: 'Zararına çalışmam!'

ABD'de Uber, Lyft ve DoorDash gibi uygulamalar üzerinden şahsi araçlarıyla ulaşım hizmeti veren sürücüler, artan benzin fiyatlarından şikayetçi. Rekor fiyat artışına ilişkin eylemler düzenleyen sürücülerin bir kısmı bu şartlarda çalışamayacağını ifade ediyor...

Avrupa'dan sonra Amerika da kalıcı yaz saati uygulamasına geçiyor... İtirazlar neler?⏰

Türkiye'de çok tartışılan kalıcı yaz saati uygulaması Amerika Birleşik Devletleri'nde de başlıyor. Peki uygulama ne kadar enerji tasarrufu sağlıyor, insan psikolojisini nasıl etkiliyor? Avrupa'da ne olmuştu?

Otomobil, gemi, kamyon tamam! Almanya neden istediği yolcu uçağını üretemedi?

Otomobil, gemi, kamyon üretiminde önde gelen ülkelerden Almanya, yolcu uçağı üretmekte sıkıntı yaşıyor. Daha önce birkaç kez girişimi olan Almanya, bölgesel uçak piyasasına dönmenin yollarını arıyor.

Andrew Garfield kim? İkinci Oscar adaylığını nasıl kazandı?

Geniş kitlelere adını oynadığı Spiderman serisi ile duyuran İngiliz aktör Andrew Garfield, ikinci kez Oscar'a aday gösterildi. Süper kahraman filmlerinin sanatsal değeri olup olmadığı sorusuna ise ortadan bir yanıt veriyor.

Güney Amerika'yı kıran ölümcül hastalık veremi fok balıkları mı getirdi?

Halk arasında verem olarak da bilinen tüberküloz hastalığı vakalarında son yıllarda tekrar artış yaşanırken, yapılan bir araştırma binlerce yıl önce veremin Güney Amerika'ya fok balıkları tarafından taşınmış olabileceğini ortaya koydu. Bu titiz bilimsel araştırma nasıl yapıldı?

Saksağanlar koskoca bilim insanlarını nasıl alt etti?

Saksağanların sosyal davranışlarını anlamak üzere yapılan bir deneye kuşlar müsaade etmedi. Avustralya saksağanlarını izlemek isteyen bilim insanları bunu yapamadı ama çok farklı bir şey keşfettiler...

Kaynak: Haber Global TV