Bazen bir maç bir maçtan daha fazlasıdır...

Galatasaray
Bazen bir maç bir maçtan daha fazlasıdır...
Galatasaray dün Kerem Aktürk'ün golleri ile Beşiktaş karşısında galip geldi. Fotoğraf: AA

Galatasaray, Beşiktaş karşısında bir maçtan daha fazlasını kazandı. Ne Barcelona maçı ne de yol Sarı Kırmızılıları yormuş. Torrent dersine iyi çalışmış.

Bazen bir maç, bir maçtan çok daha fazla anlam taşıyor. Galatasaray için de Barcelona deplasmanında alınan 0-0'lık sonuç bir maçtan çok daha fazlasıydı. Takımın ligde yaşadığı özgüven kaybı yerine geldi. Takım taraftarla barıştı. Beşiktaş karşısında çok daha özgüvenli, ayakları yere basan ve şaşırtıcı derecede diri bir Galatasaray gördük.

Şaşırtıcı derecede diri kısmını açmak istiyorum. Galatasaray geçen perşembe günü deplasmanda Barcelona ile oldukça zor bir maça çıktı. Ardından hava koşulları nedeniyle İstanbul'a değil, İzmir'e indi. Pazar günü İstanbul'a geldi. 1 yolculuk yapması gerekirken 2 yolculukla derbiye çıktı. Ancak ne Barcelona ne de yol Galatasaray'ı fiziksel olarak yormuş. Sarı Kırmızılı futbolcular maç boyunca rakibinden fiziksel olarak daha iyiydi. İlk yarı ön alanda mükemmele yakın bir baskı yaptı Galatasaray. Beşiktaş ilk 45 dakika oyun kurmakta, topu rakip yarı alana taşımakta çok büyük problem yaşadı.

BASKININ HİKAYESİNİ SORDUM

Domenec Torrent geldiğinden beri topu hızı geri kazanan bir takım yaratmak istediğini anlatıyor.  İspanyol teknik adamın takımı bu yönde her geçen gün daha da gelişiyor. Bu ön alan baskısı hem fiziksel dayanıklılık hem de doğru pozisyon almayı gerektiriyor. Maçın ardından basın toplantısında Domenec Torrent'e bu baskının hikayesini sordum.

Torrent 11 yıldır Guardiola ile bunu yapmak için kafa yorduklarını, doğru pozisyon oyununun bunda etkili olduğunu söyledi. "Bazen geniş alanda bazen de dar alanda olmanız lazım. Temel prensibimiz top rakibe geçince hemen dar bölgede toplanmak, topu alınca da genişlemek istiyoruz. Antrenmanlarda da bunun üzerine çalışıyoruz" dedi.

Beşiktaş maçında da net bir şekilde görüldü ki Galatasaray bu çalışmanın meyvelerini alıyor ve Sarı Kırmızılıların rakipten topu geri kazanma süreleri her geçen maç gelişiyor.

MAÇ İLK YARIDA KOPTU

Bu baskı neticesinde maç aslında ilk yarı koptu. 2. yarı biraz daha perşembe günü oynanacak Barcelona maçı odaklı geçti. Bu alanda Galatasaray topu daha fazla tutabilirdi ama Beşiktaş'ta Josef'in oyuna girmesi Beşiktaş orta sahasını rahatlattı. Tabi şunu da eklemek gerek, Galatasaray'da oyunu rakip alanda tutma konusunda baş aktör olan Feghouli, 45. dakikada Barcelona maçına diri çıkması için oyundan alındı.

Galatasaray teknik heyeti, perşembe ile pazartesi arasındaki kısıtlı süreyi çok verimli değerlendirmiş. Beşiktaş'a göre çok daha hazır ve güçlü bir görüntü verdi.

Şimdi benzer bir hazırlığın perşembe oynanacak Barcelona maçında vermesi gerekecek. Ancak her ne kadar oyun kusursuz olmasa da Galatasaray'ın taktiksel ve fiziksel bir gelişim içinde olduğu net şekilde görülüyor. Bu da gelecek sezonla ilgili umutları yeşertip, camiaya bu kötü sezonda kredi yaratıyor.

Kaynak: Web Özel

Galatasaray - Beşiktaş maçı