Barcelona eledi ama Galatasaray da kazandı...

Barcelona eledi ama Galatasaray da kazandı...

Galatasaray Barcelona karşısında turu kaybetti ama, bu turun genç kadro için illa ki kazanımları da oldu. Tek tek bu kazanımları sıralayacağım.

En önemlisi tecrübe. Bu noktada Galatasaray'ın genç futbolcularının böyle bir takımla oynaması onlar için büyük bir tecrübe oldu. 2 maçta çok iş mücadele ortaya koydu Galatasaray. Ancak sahada en ufak hataların bile cezalandırıldığını gördü sarı kırmızılı futbolcular. Xavi, Barcelona'ya gerçekten eski kimliğini kazandırmış. Çok sakin, sahanın her boşluğuna top atabilen ve bu boşlukları çok iyi görebilen bir takım.

Hemen hemen her topta en doğru opsiyonu buluyorlar. Tabii ki seviye farkı çok ama aslında Galatasaray takımı tarz olarak, benzer bir oyunu oynamak için kurulmuş ama bunu başaramamış bir takım. Barcelona aslında Galatasaray'ın ligde yapmak istediği ama oyuncu grubunun yapısından dolayı yapamadığı her şey. Mutlaka futbolcular rakiplerinin bunu yapma şeklinden bazı dersler çıkaracaktır.

BİR DİĞER NOKTA DA ÖZGÜVEN KAZANIMI

Galatasaray'ın bu sezon en çok sorun yaşadığı konuydu. Özellikle ligde gelen olumsuz sonuçların ardından özgüven anlamında büyük bir sorun yaşamıştı sarı kırmızılı futbolcular. İki maçta Barcelona karşısında takım limitlerini test etme fırsatı buldu. Ve bu limitlerin aslında sezon genelinde ligde sergilenen performansın çok ötesinde olduğunu gördü. Galatasaray'ın futbolcuları daha iyi futbol oynayabileceklerine inanmalı. Bu inancın sağlanmasında Barcelona turunun kuşkusuz etkisi olacaktır.

Dün Nef Stadı'ndan kazançlı ayrılan bir diğer isim de Domenec Torrent'ti. İspanyol teknik adam hala tartışılacak olsa da çok ciddi bir kredi kazandı ve bir anlamda taraftar ile barıştı. Torrent'in iki maçta da oyun planı çok ikna ediciydi. Şunu belirtmek gerekir; Galatasaray taktiksel anlamda turu geçmek için yapabileceği her şeyi yaptı. Ancak iki takım arasındaki kalite farkı çok fazlaydı. Galatasaray'ın gücü yetmedi. Barca 2-1 öne geçtikten sonra kolay kolay top göstermedi. Bu kalite farkıdır, engellenemez.

Ancak Torrent ve ekibi engelleyebileceği her detaya kafa yormuş ve çalışmış. Üstüne Beşiktaş maçında oynanan futbol da eklenince, Torrent ile taraftar arasındaki buzlar eridi. Ayrıca bence teknik direktörlük ikna etme işidir. Bir oyuncu grubunu bir hedefe ve oyuna ikna etmeniz gerekir. Torrent de bu turla oyuncularını bundan sonra oynamak istediği oyuna daha kolay ikna edecektir.

Evet Galatasaray turu kaybetti. Ancak masadan cebinde önemli kazanımlarla kalktı. Şimdi yapılması gereken, bu kazanımları ligin geri kalanında sürdürüp ligde Avrupa Kupaları için mücadele etmek ve bir yandan da gelecek sezonun yapılanmasını doğru şekilde yapmak.

Kaynak: Web Özel