Only Fans'ta sular durulmuyor: 'İzinsiz çıplak fotoğrafımı attılar'

Instagram facebook Twitter
Only Fans'ta sular durulmuyor: 'İzinsiz çıplak fotoğrafımı attılar'
Only Fans pek çok ülkede uygulamanın cinsel içerikli bir platforma dönüştüğü yönünde eleştiri alıyor. Fotoğraf: Shutterstock

Son yıllarda skandallarla gündeme gelen abonelik modeli ile içerik paylaşım uygulaması Only Fans'te sular durulmuyor. Şimdi de bir influencer ajansı müşterisinin çıplak fotoğraflarını paylaşmak ile suçlanıyor. Only Fans'ın içerik politikası ne, geçmişte neler olmuştu?

Sosyal medya içerik üreticileri için büyük bir ekonomi oluşturdu. Reklam gelirleri üzerinden para kazanan dijital içerik üreticileri her mecranın kendi yarattığı gelir sistemine göre pastadan pay alıyor. Son yıllarda ise kişiye özel üretilen içerikler ön plana çıktı.

Bu içerikler için platformlara ücret ödüyorsunuz ve bu ücretin bir kısmı da desteklediğiniz içerik üreticisine aktarılıyor. Youtube ve Twitter bu yolu izleyerek platformlarını takipçiler ve içerik üreticileri için daha çekici yapmaya çalışıyor.

Bir de Only Fans var. Bu platform özellikle cinsellik hakim olduğu gerekçesiyle son yıllarda oldukça fazla eleştiriliyor. 2016 yılında İngiltere’de Tim Stokely tarafından geliştirilen platformda içerik üreticilerine para ödeyen kullanıcılar istedikleri içerikleri de talep edebiliyor.

Firmanın platformu son yıllarda cinsel içerikli videolar ile gündemde ve pek çok ülkede şikayet üstüne şikayet yağıyor. Bazı içerik üreticileri sadece kamera karşısında pizza yemesi için kendisine 50 dolar öneren müşterileri olduğunu söylüyor.

Only Fans'ta sular durulmuyor: 'İzinsiz çıplak fotoğrafımı attılar' - Resim : 1

'BÜTÜN İÇERİK ÜRETİCİLERİNİ DESTEKLEYECEĞİZ'

Only Fans hakkındaki şikayetlere kulağını tıkamayı geçen ağustos ayında bıraktı. Yapılan açıklamada sitenin çıplaklık içeren bazı içeriklere izin vereceği ancak cinsellik içeren içeriklerin kaldırılacağı ifade edildi. Site bu açıklamayı yaptıktan kısa bir süre sonra kararından geri adım attı ve ‘bütün’ içerik üreticilerini destekleyeceklerini söyledi.

Platform her geçen gün yeni bir skandalla anılırken, en son üç Only Fans içerik üreticisi çeşitli gerekçelerle influencer ajanslarını dava etti. Unruly Agency farklı infulencerların sosyal medya hesaplarını yönetiyor. Şirkete 'dolandırıcılık' ve 'duygusal şiddete maruz kalmaktan' ötürü 2021 yılının sonunda iki ve geçen şubat ayında bir dava açıldı.

Sarah Stage isimli infulencer kendi Only Fans hesabı üzerinden, kendisiymiş gibi davranan ajans çalışanlarının abonelerine mesajlar göndererek ücret karşılığı abonelerin 'cinsel organlarının fotoğraflarına bakacağı' mesajını gönderdiğini iddia ediyor. Şirket dava dosyasında yer alan ifadelere göre iddiaları yalanlıyor.

Menajerlik şirketi, “Bir kadın abonesi Bayan Stage’den cinsel organını puanlamasını istedi, biz de Bayan Stage’e bunu isteyip istemediğini sorduk” açıklamasında bulundu. Sarah Stage’in Instagram’da 2 milyon takipçisi bulunuyor, kendisi oyuncu, model ve kişisel antrenör.

'BAŞTAN KURALLARI KOYDUM'

Kendi ifadesine göre Only Fans hesabını menajerlik şirketine verirken ne tip içerikler sunmak istediğini kesin olarak belirtmiş ancak ajans ona cinsel içerikli paylaşımlar yapması için baskı yapmış. Dava dosyasında yer alan ifadelere göre şirket kendisine abonelerinin cinsellik ağırlıklı paylaşımlar yapması konusunda baskı uygulamış. Sarah Stage, dava dosyasında bu baskılara büyük tepki gösterdiğini belirtiyor.

Bunun üzerine şirketin kendisine kontratını feshedebileceğini ancak bunun karşılığında bir ödeme yapması gerektiğini belirtiyor.

 
 
 
 
 
Bu gönderiyi Instagram'da gör
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sarah Stage (@sarahstage)'in paylaştığı bir gönderi

'BİLGİSİ OLMADAN ÇIPLAK FOTOĞRAF' İDDİASI

Ajansa dava açan başka bir isim ise 230 bin Instagram takipçisi olan Jessica Quezada. Kendisi bilgisi olmadan abonelerine ödeme karşılığı Photoshop'la yapılmış çıplak fotoğraflarının gönderildiğini aktarıyor. Şubat 2022’de açılmış bu dava karşısında ajans ‘iddiaların mensetsiz’ olduğunu söyledi.

Ajans açıklamasında, “Unruly sadece içerik üreticileri tarafından sağlanan içerikleri kullanır. Bayan Quezada ile yaptığımız tüm görüşmelere göz attık, bu iddiasını kuvvetlendirecek hiçbir şey bulamadık ancak Quezada’nın kendisinin göğüslerinin gözüktüğü bir viedoyu satmak istediğini bulduk” ifadelerini kullandı.

Dava dosyasında göre Quezada ajansa kayıt olurken ‘çıplak’ fotoğraflarının profilinde olmasını istemediğini açıkça söylemiş. Yine dosyada yer alan ifadelere göre şirket Jessica Quezada’ya eğer ‘özel’ bir müşteri ile görüşmek için üç saat yolculuk yapması gerekirse bunu yapıp yapamayacağını sormuş. Eski ajans çalışanları bazen hayranlara içerik üreticileri yerine yanıt verdiklerini söylüyor.

*Yukarıdaki derlemede yer alan bilgilerin önemli bir bölümü Insider’da Amanda Perelli imzasıyla yer alan ‘3 OnlyFans models are suing a management company, with one alleging the firm edited pictures of her so she appeared naked’ isimli makaleden alınmıştır.

Kaynak: Web Özel