Altay'ın müthiş dönüşü!

Fenerbahçe Süper Lig
Altay'ın müthiş dönüşü!
Altay'ın dönüşüyle Fenerbahçe yükselişe geçerken genç kaleci son beş lig maçında 27 kurtarışa imza attı. Fotoğraf: AA

Fenerbahçe, 3.5 aylık sakatlıktan sonra sahalara dönen Altay Bayındır'ın forma giydiği 5 maçta 13 puan aldı. Sarı-lacivertliler, Altay'sız maçlarda 24 puan kaybederken 23 yaşındaki file bekçisi asist yapan tek kaleci olarak da öne çıkıyor.

Fenerbahçe’de kaledeki performansıyla parmak ısırtan Altay Bayındır, 3.5 aylık sakatlığının ardından müthiş bir dönüş yaparak takımının çıkış yakalamasında başrol oynadı. Özellikle 5-2 kazanılan Alanyaspor maçında adeta skorun tam tersi olmasını engelleyen Altay, takımını ayakta tutan isim oldu.

Alanya deplasmanında imkansız denilen şutları çıkaran 23 yaşındaki kaleci, yaptığı 9 kurtarışla bu alanda kendi kariyer rekorunu da kırdı.

30 Ekim 2021’de Konyaspor maçında ağır bir sakatlık yaşayan ve formasına 12 Şubat’ta Giresunspor karşısında kavuşan Altay’ın takıma dönmesiyle Fenerbahçe ligde 5 maçta 13 puan topladı. Bu süreçte Giresunspor, Hatayspor, Kasımpaşa ve Alanyaspor’u yenen Fenerbahçe, lider Trabzonspor’la da 1-1 berabere kaldı.

5 MAÇTA 27 KURTARIŞ

Altay Bayındır, 13 puan toplanan bu 5 maçın da yıldızı olmayı başardı. Özellikle Kasımpaşa ve Alanyaspor deplasmanında harika bir performans ortaya koyan genç file bekçisi, son 5 maçta toplam 27 kurtarışa imza attı.

Altay'ın müthiş dönüşü! - Resim : 1
Fenerbahçe, ligde Altay'ın forma giydiği son beş maçta potansiyel 15 puanın 13'ünü elde etmeyi başardı. Fotoğraf: AA 

ALTAY YOKKEN 24 PUAN KAYIP

Bu sezon Fenerbahçe, Altay’ın oynamadığı maçlarda 24 puan yitirirken, başarılı kalecinin ilk 11’de sahaya çıktığı lig karşılaşmalarında 13 puan kaybetti. Bunu biraz daha detaylandırmakta fayda var.

Altay Bayındır, ligde 29 maçın 15’inde sahada yer aldı. Sarı-lacivertliler bu sezon topladığı 50 puanın 32’sini Altay’ın sahada olduğu müsabakalarda elde etti. Altay’ın oynamadığı 14 maçta ise sadece 18 puan toplanabildi.

Ayrıca Altay’ın 11’de oynadığı 15 lig maçında Fenerbahçe 16 gol yerken, başarılı eldivenin sahada yer almadığı 14 müsabakada 18 kez top sarı-lacivertlilerin ağlarına gitti.

BU SEZON ASİST YAPAN TEK KALECİ

Altay, kalesinde devleşirken aynı zamanda arkadaşlarının gol atmasına da yardımcı oldu. Alanyaspor karşısında Fenerbahçe’yi 1-0 öne geçiren Rossi’nin golünün asistini yapan Altay, bu sezon Süper Lig’de bunu başaran tek kaleci olarak da ön plana çıktı.

Kaynak: Web Özel

fenerbahçe Süper Lig