Bu haberleri okudunuz mu? Kiralık daire sorunu, Sahte PCR, Kuruyan göller, Mu varyantı, Türkiye A Milli Futbol Takımı

Bu haberleri okudunuz mu? Kiralık daire sorunu, Sahte PCR, Kuruyan göller, Mu varyantı, Türkiye A Milli Futbol Takımı

Haberglobal.com.tr'de her hafta sizler için dosyalar, derlemeler ve uzman görüşleri içeren derinlikli içerikler hazırlıyoruz. İşte bu hafta hazırladığımız Türkiye'den ve dünyadan yoğun gündemi daha iyi anlamanıza yardımcı olacak içerikler...

Sahte PCR testi anlaşılabilir mi? Cezası var mı?

Türkiye'de bir ürünün sahtesi çok hızlı yapılabiliyor. Bu durum PCR testleri için de geçerli oldu. Başkasının HES kodu ile otobüs bileti alandan, yurt dışına sahte test ile çıkanlara kadar gördük. Özellikle bugünden itibaren sahte testlere daha çok dikkat edilmeli...

Herkesi konuştuk... Peki öğretmenlerin ruh hali nasıl? Heyecanlı ama endişeliler!

Okulların fiziksel durumundan öğrencilerin akademik gelişimine kadar yeni okul sezonu öncesi her şeyi konuştuk. Peki öğretmenler kendini nasıl hissediyor? Tekrar aktif olarak çalışmaya hazırlar mı?

Herkesin aklındaki soru: Yeni bir kapanma olur mu?

Eylül ayı ile birlikte salgında yeni bir döneme giriyoruz. Okullar açıldı, yazlıkçılar döndü, şehirlerde insan trafiği arttı. Herkesin aklında 'Yeni bir kapanma olur mu?' sorusu var. Yetkililer vaka sayısının artmasını beklese de neden yeni bir kapanma beklemiyor?

'Vatanını seven' bir telefon yapmak!

ABD'li genç bir girişimci Google ve Facebook'a savaş açarak 'vatanını seven' bir cep telefonu yaptı. Bu kararı da sosyal medya şirketlerinin Trump'ı engellemesinden sonra aldı...

Hindistan'da seçim: Kara para, 25'inci kez denemek ve sandık kaçırmak...

Hindistan'daki tüm kayıtlı seçmenler oy verse dünya nüfusunun yüzde 12'si sandık başına gitmiş oluyor. Ülkenin seçim sistemi ise tam bir siyasi parti mezarlığı. 25 kez seçime girip kazanamayan bağımsız aday da var siyasi parti açıp kara para aklayan da...

Doktorum 'aşı olma' dedi!

Pek çok hamile kadın, doktorlarının yönlendirmesi veya olumlu olumsuz bir tavsiyede bulunmaması sonucu aşı olmadığı ortaya çıktı. Uzmanlara göre özellikle hamileliğin son üç ayı koronavirüs için büyük bir risk. Hamile kadınlar neden aşı olmuyor? Son üç ayda bağışıklık sistemi nasıl bir hale geliyor?

5 Soru 5 Cevap | Mu varyantı nedir?

Evet, yine bir varyant ile karşı karşıyayız. Bu kez adı 'Mu'. Kolombiya varyantı olarak da bilinen Mu varyantı hakkında şu an tek bildiğimiz varyant hakkında çok bir şey bilmediğimiz. Yine de eldeki bilgilere bir göz atalım...?

Asyalı süper kahraman Kara Panter'in açtığı yolda mı yürüyor?

Marvel'in Asyalı bir süper kahramana başrol verdiği ilk film Shang-Chi ve 10 Yüzüğün Efsanesi gündem oldu. Geçmişte sinemadaki Asyalılar ya kötü adam oluyor ya da filmdeki silik karakterleri canlandırıyorlardı. Bir beyazın oynamadığı ilk süper kahraman filmi Kara Panter nasıl bir yol açtı?

Afgan göçmenler bu kez de Fransa kıyılarından İngiltere'yi izliyor

Marvel'in Asyalı bir süper kahramana başrol verdiği ilk film Shang-Chi ve 10 Yüzüğün Efsanesi gündem oldu. Geçmişte sinemadaki Asyalılar ya kötü adam oluyor ya da filmdeki silik karakterleri canlandırıyorlardı. Bir beyazın oynamadığı ilk süper kahraman filmi Kara Panter nasıl bir yol açtı? 

Balkan Schengen'i tutar mı? 'Avrupa bizi almıyorsa...'

Avrupa Birliği'ne giremeyeceklerini anlayan Balkan devletleri kolları kendi birlikleri için sıvadı. Açık Balkan Girişimi tutar mı? Avrupa Birliği sınırlarının içinde başka bir birliğin oluşmasına nasıl bakıyor?

Akşehir ve Eber tamamen kurudu, Van Gölü çekiliyor... ?

Türkiye'nin en büyük doğal göllerinden olan Akşehir ve Eber Gölleri tamamen kurudu. Türkiye'nin en büyük gölü Van Gölü'nde su çekilmeleri yaşanırken doğal tatlı su gölleri olan Beyşehir ve Eğirdir'de de su kayıpları var. O kadar çok göl kurudu ki en büyük göller listesini güncellemek gerekiyor.

Bir ayda Covid'den ölen insan sayısı, son 6 günde hayatını kaybetti

Salgında ölüm rakamları, sonbaharla birlikte tekrar yükselişe geçti... Temmuz ayında virüs nedeniyle bin 600 kişi hayatını kaybederken, sadece Eylül ayının ilk 6 gününde bu rakam bin 700'e yaklaştı. Uzmanlar, yaz aylarındaki rehavetin faturasını görmeye başladığımızı söylüyor.

Milli Takım neden tarihi bir hezimet yaşadı? Demeç savaşları ve Euro 2020'nin hayaleti!

Türkiye A Milli Futbol Takımı tarihinin en kötü dönemlerinden birini yaşıyor. Euro 2020'de sıfır çektik, Hollanda tarafından bozguna uğradık, 1987'den bu yana en büyük yenilgimizi aldık. Takımlarında harikalar yaratan milliler sahada neden bu halde? Euro 2020'nin hayaleti hala bizimle mi?

146 yıl sonra gelen tartışma: M mi U mu?

Dünyanın en eski ikinci metro hattına sahip İstanbul 146 yıl sonra metronun sembolünü tartışmaya başladı. M mi olsun U mu? Erken cumhuriyet döneminden 80'lere kadar hazırlanan pek çok metro projesi çeşitli gerekçelerle hayata geçmemişti. 80'lerin sonuyla birlikte kent bir metro şantiyesine döndü.

Mavi hap mı kırmızı hap mı? ?? Matrix 4 sinemaya ne getirecek?

Mavi hap mı kırmızı hap mı? Bu sorunun üzerinden 21 yıl geçti. Kırmızı hapı seçen Neo'nun maceraları yeniden beyaz perdeye aktarılıyor. Peki Matrix'i bu kadar özel yapan neydi? Yeni seri sinemaya nasıl bir yenilik getirecek? Yoksa sadece bir devam filmi mi izleyeceğiz?

Ev sahipleri astronomik kiralar için ne düşünüyor? 'Vay evi olmayanın haline...'

İstanbul'da makul bir fiyatla kiralık ev bulmak neredeyse imkansız hale geldi. Kiracılar isyanda, peki ev sahipleri ne diyor? Göçmenler kiraları yükseltiyor mu? Kiralar böyle giderse seneye durum ne olacak?

5 Soru 5 Cevap | Tsunami'den kaçış tabelaları neden kondu?

Olası Büyük Marmara Depremi'ndeki korkulardan biri tsunaminin oluşması. Bu yüzden İstanbul'da bazı kıyı ilçelerde sokaklara 'Tsunami tahliye yolları' tabelaları kondu. Peki bu tabelalar işe yarar mı? Ne kadar uyulur? Projenin başındaki isim ve uzmanlar anlatıyor.

Resmen Covid'i bitiren ülke: Danimarka

Salgınla birlikte kapanma tedbirlerini ilk hayata geçiren ülkelerden olan Danimarka'da Covid-19 'resmen' bitti. Vergi indirimleri geri çekiliyor, restoranlarda saat sınırlaması kaldırıldı. Ülke bu noktaya nasıl geldi?

Modern Fransa tarihinin en büyük davası başladı: Kabusları hala devam ediyor...

DAEŞ'in Paris sokaklarında katliam yaptığı 13 Kasım olayları üzerinden altı yıl geçti. Katliamdan direkt veya doğrudan sorumlu olan 19 kişinin yargılaması başladı. Olay modern Fransa tarihinin en büyük davası olarak yorumlanıyor.

Meksika'da kürtaj serbest bırakıldı! Yasağa rağmen yılda 1 milyon...

Dünyanın en büyük ikinci Katolik nüfusuna sahip ülkesi Meksika'da kürtaj yasal oldu. Karar ülkeyi ikiye bölerken yüksek yargıçlar tarihi bir karara imza attı. Yasağa rağmen ülkede bir yılda yapılan kürtaj sayısı dikkat çekiyor.

PCR aşı inadını kırar mı? 'Son ana kadar olmam'

Artık aşı olmadan veya PCR testi yaptırmadan neredeyse evden dışarı adım atmak mümkün değil. Peki sürekli test yaptırma zorunluluğu aşı olmayanları aşıya yönlendirir mi? Kimileri son ana kadar direneceğini söylüyor. Kimisi hala 'Gencim beni etkilemez' kafasında...

Öğrenci gibi sokağa çıktım, ev bulamadan geri döndüm

İstanbul'da ev bulmak çok zor. Öğrenciyseniz ev bulmanız daha zor. İstanbul sokaklarında öğrenci gibi dolaşıp kiralık ev aradık. Arayışımız boyunca şartlı verilen 1+0'lar ve eli yüzü düzgün bir eve girmek için 10 bin TL civarında bir paraya ihtiyacımız olduğunu öğrendik.

Hala çözülemeyen bir gizem: Havana sendromu

Küba'da görev yapan Amerikalı diplomatlar baş dönmesi, kulak çınlaması gibi enteresan şikayetler ile yıllarca doktorlara başvurdu. Hastalığın kaynağı hala bilinmiyor. Elektromanyetik bir radyasyon biçimi olan mikrodalgalardan şüpheleniliyor...

Facebook gözlük çıkardı: Şık ve tartışmalı...

Facebook dünyaca ünlü gözlük markası Ray-Ban ile işbirliği yaparak yeni bir akıllı gözlük çıkardı. Gözlük kamerayı öyle bir gizliyor ki ürün beraberinde pek çok tartışmayı getirdi. Kullanıcıların çoğu gözlükleri şık bulurken 'Özel hayatın gizliliği ne olacak?' sorusu havada kaldı.

Kuzey Kore pandemide nasıl daha izole oldu?

Halihazırda dünyanın en kapalı toplumu olan Kuzey Kore, pandemide sınırlarını kapattıktan sonra daha da bir içine çekildi. Ülkede açlığın korkutucu boyutlarda olduğu söyleniyor. Eskiden sınırdan kaçanlar ülke hakkında bilgi veriyordu. Şimdi bu da çok zor.

Hayvanlar neden kendine zarar veriyor?

Türkiye'de bulunan 40 hayvanat bahçesinde yaklaşık  20 bin 891 hayvan bulunuyor. Doğal yaşam alanından koparılan hayvanların saldırganlaştığı ve depresyona girdikleri sıklıkla görülmekte. 

11 Eylül'ün çocukları: 'Babamı gururlandırmak için ben de...'

11 Eylül saldırılarının üzerinden bugün 20 yıl geçti. İkiz Kuleler'de 2 bin 753, Pentagon saldırısında 184 kişi yaşamını yitirdi. Pek çok çocuk yetim kaldı. Bazıları kariyerlerinde babasının izinden yürüyor...

Cindy Crawford neden zamansız güzel?

Bazı insanlar hiç yaşlanmıyor. Bu sadece güzel genlerin sonucu olamaz, kendilerine çok iyi bakıyorlar. Top model Cindy Crawford bunun yaşayan örneği gibi. 51 yaşındaki Crawford'ın sırrı ne?

Avrupa'nın iki süper menajeri: Jorge Mendes ve Mino Raiola

Avrupa'da iki süper menajer var: Jorge Mendes ve Mino Raiola. İkili arasındaki rekabet büyük. Biri Haaland ve İbrahimoviç gibi yıldızları diğeri ile Ronaldo'yu temsil ediyor. Peki Messi neden iki isimle de çalışmıyor?

Kaynak: Haber Global TV

Sahte PCR Kuruyan göller Mu Varyantı Türkiye A Milli Futbol Takımı