Bu haberleri okudunuz mu? Yangınlar, madalyalar, aşı karşıtı doktorlar...

Haber Global
Bu haberleri okudunuz mu? Yangınlar, madalyalar, aşı karşıtı doktorlar...

Haberglobal.com.tr'de her hafta sizler için dosyalar, derlemeler ve uzman görüşleri içeren derinlikli içerikler hazırlıyoruz. İşte bu hafta hazırladığımız Türkiye'den ve dünyadan yoğun gündemi daha iyi anlamanıza yardımcı olacak içerikler...

Ormanlarımız davalık oldu!

Orman yangınlarının çıkış sebebi derinlemesine soruşturulurken hali hazırda orman yangınları ile ilgili olarak devam eden 2126 dava olduğu ortaya çıktı!

1

Bu haberi okumak için tıklayın

2 dakikada | 20 milyon vatandaş neden aşı olmuyor?

20 milyonu aşkın vatandaş ilk doz koronavirüs aşısını olmadı. Aşı olmama sebepleri arsında yan etkilerden korkma, aşı karşıtlığı ve aşının küresel bir komplo olduğunu düşünme gibi sebepler var.

2

Bu haberi okumak için tıklayın

Ölümünden 15 yıl sonra... Pinochet rejiminin mağdurları umutlandı!

1973-1990 arasında Şili'yi diktatörlük ile yöneten General Augusto Pinochet hakkında İspanya Ulusal Mahkemesi tarafından bir dava açıldı. Madrid'de yürütülen soruşturmada Banco de Chile'nin Pinochet ve yakınlarının para aklamasına yardım ettiği öne sürüldü. Bu binlerce mağdur için "umut" demek!

3

Bu haberi okumak için tıklayın

İklim krizinin yangınlar üzerindeki etkisi ne ve bundan sonra ne yapılabilir?

Aşırı sıcak hava dalgaları, seller, orman yangınları gibi doğal afetler her geçen gün şiddetlenerek artıyor. Bu felaketlerin yaklaştığından ne kadar haberdardık? Felaketlerin yaşanmaması için ne yaptık?

4

Bu haberi okumak için tıklayın

Dünyanın en hızlı adamı Marcell Jacobs kim? İtalyan bir anne, ABD'li bir baba...

Olimpiyat oyunlarının merakla beklenen yarışı erkekler 100 metre finalinde sürpriz bir sonuç ortaya çıktı. Bahis şirketlerinin yüzde 3 şans tanıdığı İtalyan Marcell Jacobs, 9.80'le altın madalyanın sahibi oldu. Peki kim bu Marcell Jacobs? İşte dünyanın en hızlı adamının hikayesi!

6

Bu haberi okumak için tıklayın

6 soru 6 cevap: Yanan orman bölgesi nasıl yeşillendirilir?

Ormanlarla birlikte ciğerlerimiz de yanıyor. Bütün Türkiye yangını söndürmek ve sonrasındaki ağaçlandırma çalışmaları için seferber oldu. Yanan alan nasıl yeşillendirilmeli? Ormanlar ne kadar sürede kendini yeniler? Farklı bölgelerden fidan getirmek doğru mu?

8

Bu haberi okumak için tıklayın

Bizim ciğerlerimiz onların evi yandı! Nasıl geri dönecekler?

Ormanlar aynı zamanda onlarca canlının da yuvası. Bu canlıların bir kısmı maalesef yangında can verirken bir kısmı da ekipler ve gönüllüler tarafından kurtarılmaya çalışılıyor. Peki yanan evlerine nasıl dönecekler? Vatandaş olarak biz ne yapabiliriz?

8

Bu haberi okumak için tıklayın

Klima mı? Korona mı?

Pek çok vatandaş 'beni klima çarptı' diyerek hastaneye başvuruyor. Gerçek, yapılan PCR testi sonrası ortaya çıkıyor...

23

Bu haberi okumak için tıklayın

Skandallar, doping, rüşvet... Halteri bekleyen dev tehlike!

İlk olimpiyat oyunlarından bu yana olimpik bir spor olarak varlığını sürdüren halter, bu ayrıcalığını kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya. Yıllarca adı doping, yolsuzluk, rüşvet gibi skandallara karışan Uluslararası Halter Federasyonu'nu değişmezse acı son yakın! Peki halter bu noktaya nasıl geldi?

77

Bu haberi okumak için tıklayın

Meksika, ABD'li silah üreticilerine dava açtı: 'Ülke kan gölüne döndü!'

Geçen 36 bini aşkın cinayetin işlendiği Meksika'da hükümet, ABD'li silah üreticilerine dava açtı. Meksika, uyuşturucu kartellerinin kaçak yollardan silah edinmelerine yardım ettikleri için aralarında endüstrinin devlerinin de yer aldığı 10 firmadan 10 milyar dolar talep ediyor. Peki nasıl olacak?

778

Bu haberi okumak için tıklayın

İtalya ve Yunanistan'da yangınlar sürüyor: 'Emsalsiz bir felaket!'

Orman yangınları Avrupa'nın güneydoğusunda etkinliğini sürdürüyor. Ülkemizde devam eden yangınların yanı sıra Yunanistan'da ve İtalya'da da pek çok farklı noktada mücadeleler sürüyor. Yetkililer acı tabloyu "Emsalsiz bir felaket" ifadesiyle yorumluyor...

08

Bu haberi okumak için tıklayın

Meslekten ihraç eden de var lisansı askıya alan da...

Türkiye 20 milyonu aşkın vatandaşın nasıl aşılanacağını düşünürken aşı karşıtlarının yanı sıra aşı karşıtı doktorların da ortaya çıkması işleri iyice karıştırdı. Çözümü hekimlik lisansını iptal etmekte bulanlar da var…

56

Bu haberi okumak için tıklayın

Rıza Kayaalp aynı engele takıldı... Yine, yeniden Mijain Lopez Nunez!

Milli güreşçi Rıza Kayaalp, Tokyo 2020'de grekoromen güreşte 130 kiloda yarı finalde Kübalı Mijain Lopez Nunez'e 2-0'lık skorla yenildi ve altın madalya şansını yitirdi. Dünyanın en iyileri arasında yer alan ve altın hedefiyle buraya gelen Rıza, yine, yeniden bir olimpiyatta Kübalı efsaneye takıldı.

34

Bu haberi okumak için tıklayın

Araştırmalar ve evrensel bir sorun: 'E-postalar bizi çok zorluyor!'

Dünyanın farklı noktalarında yapılan araştırmalar aynı sonuca vardı: E-postalar bizi çok zorluyor! Çalışanların stres seviyesini artıran e-postaların etkisi beklenmedik bir tablo ortaya koymuş durumda. Halbuki amaçlanan sadece çok daha etkili bir şekilde iletişim kurmaktı...

345

Bu haberi okumak için tıklayın

ABD'de silah dükkanlarında mühimmat kalmadı: 'Yaşlı teyzeler pompalı tüfek alıyor!'

Pandemi, toplumsal korkuları da tetiklerken kendini güvende hissetmeme hali silah satışlarını da etkiledi. ABD'de silah satıcıları dükkanlarında mermilerin tükendiğini ifade etti! İşte talep patlamasının çarpıcı detayları...

1

Bu haberi okumak için tıklayın

Yardım kuruluşunun gönüllüleri, danışanlarla ilişkiye girdi: 'Şoke olduk!'

Birleşik Krallık'ta yer alan ve psikolojik sorunlar yaşayan bireylere telefon yoluyla yardım sunan Samaritans adlı kuruluşunun gönüllülerinden bazılarının danışan kadınlarla ilişkiye girdiği ortaya çıktı. Kadınların hassas psikolojik durumunun istismar edildiği olay "skandal" olarak değerlendirildi.

4

Bu haberi okumak için tıklayın

Türkiye'nin rakibi Güney Kore: Kilit ismi çok yakından tanıyoruz!

Tokyo 2020'de göğsümüzü kabartan performanslar sergileyerek adını son 8 ülke arasına yazdıran Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, çeyrek finalde Güney Kore ile karşılaşacak. Güney Kore'nin süperstarı yıllarını Türkiye'de geçirmiş, çok yakından tanıdığımız bir isim! İşte maç öncesi püf noktaları.

5

Bu haberi okumak için tıklayın

Gururumuz Yasemin Adar'ı keşfeden antrenör: 'Allah onu güreşsin diye yaratmış!'

Güreşte Avrupa şampiyonu olan ilk kadın sporcumuz, güreşte dünya şampiyonu olan ilk kadın sporcumuz ve şimdi de güreşte olimpiyat madalyası kazanan ilk kadın sporcumuz... Tarih yazan Yasemin Adar'ın hikayesinin başlangıcını, onu keşfeden antrenör Aslan Seyhanlı, Yasemin'i anlattı.

8

Bu haberi okumak için tıklayın

Avustralya yangını nasıl atlattı? Bir yıl sonra...

Yakın dönemde dünyanın gördüğü en büyük yangın felaketlerinden birini yaşayan Avustralya aradan geçen bir senenin ardından hala yaralarını sarmakta... Peki neredeyse Türkiye'nin tüm orman varlığı kadar alanın yandığı Avustralya'da durum ne?

32

Bu haberi okumak için tıklayın

Yangın ve salgın bir arada! Antalya ve Muğla'daki korona tablosu ne?

Vatandaşlar, orman yangınlarıyla mücadelede canla başla ön saflarda yer alıyorlar. Elbette başka bir şey düşünmek mümkün değil ancak salgın da hala ortada... Antalya ve Muğla'nın Tabip Odası başkanları iki ilimizdeki son durumu anlatırken, kritik uyarılarda bulundu.

456

Bu haberi okumak için tıklayın

Busenaz'a yenildi hüsran yaşadı! 1.3 milyar nüfuslu Hindistan neden altın alamıyor?

Dünyanın en kalabalık ikinci ülkesi olan Hindistan, 2008'den bu yana olimpiyat oyunlarında altın madalya alamıyor. En iddialı isimlerden Lovlina Borgohain'ın Busenaz Sürmeneli'ye net bir şekilde mağlup olması ülkede aynı soruyu sordurdu: "Hindistan sporda neden başarısız?"

33

Bu haberi okumak için tıklayın

5 bin 800 dolarlık içki şişesi kayıplara karıştı! Gözler eski bakana çevrildi!

2019'da Japonya hükümeti tarafından dönemin ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'ya verilen viski şişesi kayıplara karıştı. Dışişleri Bakanlığı soruşturma başlatırken gözler Pompeo'ya çevrildi. Nasıl oldu da hediye kayboluverdi?

4576

Bu haberi okumak için tıklayın

İnsanlara o malum soruyu nasıl soracağız? 'Aşı oldun mu?'

Pandemi ile mücadelede gün geçtikçe toplumsal bağışıklığın önemi ortaya çıkıyor. Vaka sayısı arttıkça gözler aşı kararsızları ve aşı karşıtlarına çevriliyor. Peki sosyal hayatımızda ne yapacağız? Karşımızdakini kırmadan aşı olup olmadığını nasıl soracağız?

86

Bu haberi okumak için tıklayın

İran'da İbrahim Reisi dönemi! Sorular, cevaplar...

2013'ten bu yana İran Cumhurbaşkanı olarak görev yapan Hasan Ruhani, koltuğu resmen İbrahim Reisi'ye devretti. İran'da başlayan yeni dönem ile soru işaretleri de ortaya çıktı. İran'da sistem nasıl işliyor? Reisi ile Ayetullah'ın ilişkisi nasıl? Gelecekte neler göreceğiz? Sorular ve cevapları...

23

Bu haberi okumak için tıklayın

Trump yeniden başkanlık yolunda! Bu kadar parayı ne yapacak?

Donald Trump ismini unutturacağa benzemiyor. Resmen hiçbir siyasi koltuğa aday olmamasına rağmen milyon dolarlarca bağış toplamaya devam ediyor. Trump 2024 için alttan alta büyük bir hazırlık içinde...

53

Bu haberi okumak için tıklayın

Ferrari'nin elektrik sınavı... Süper arabalar nasıl elektrikli olacak?

Dünyanın en büyük otomobil firmaları dizel ve benzinli modellerini yavaş yavaş sonlandırıyor. Fakat ultra lüks spor otomobillerin elektrikli olması macerası o kadar kolay değil. Ferrar'inin bu büyük sınavı nasıl vereceği merak ediliyor?

2

Bu haberi okumak için tıklayın

Suriye'de İsrail-Rusya denklemi değişiyor mu?

Suriye'de İsrail ve Rusya arasında yeni bir denklem oluşmak üzere. İsrail'in bölgedeki hava saldırılarını sınırlamak isteyen Kremlin'in atacağı adımları İsrail'in yeni Başbakanı Bennett'in nasıl karşılayacağı merak konusu...

87

Bu haberi okumak için tıklayın

Doğal sebepler mi sabotaj mı? Yangınlar hakkında yapılan adli işlemler ne söylüyor?

Antalya ve Muğla'daki içimizi yakan yangınların doğal sebeplerle mi sabotaj mı olduğu tartışılırken bazı bölgelerde çocuklar hakkında adli işlem yapılmak durumunda olunması da göze çarpıyor. Didim'de üç kişi tutuklanırken, Denizli'de kışlayı yakan bir kişi yakalandı.

345

Bu haberi okumak için tıklayın

Merkez Bankası bir gözü ile kura bir gözü ile enflasyona bakıyor

Politika faizi beş aydır yüzde 19. İki yılın zirvesindeki enflasyon ve dalgalanan kur Merkez Bankası'nın 12 Ağustos toplantısı öncesi işini zorlaştırıyor. Faizler ne zaman inişe geçer? Kurdaki son durum ne söylüyor?

e4

Bu haberi okumak için tıklayın

Yangında geçirdiğim 10 gün

Haber Global muhabiri Mehmet Altunışık, kameraman Emir Ünlü ile birlikte 10 gündür yangın bölgesinde yaşananlara ilk elden tanıklık ediyor. Altunışık Kemerköy Termik Santralı'nda yaşananlar da dahil olarak izlenimlerini ve 'Deli Mehmet' rüzgarlarını Haberglobal.com.tr okurları için kaleme aldı...

22

Bu haberi okumak için tıklayın

'Gözümün önünde uçaklar bir bölgeye 4 kere su attı, yine yanmaya başladı'

Haber Global muhabiri Umut Erol yangın bölgesinde yaşanan dayanışmayı, ekiplerin özverili mücadelesini ve alevler arasında kaldığı anları, içinde bulunduğu otomobilin alevlerin içinden geçtiği yolculuğu kaleme aldı.

90

Bu haberi okumak için tıklayın

Ne çocukları ne eski eşi bütün serveti sevgilisine bıraktı! Tabi ortalık karıştı...

Çocukları, kardeşleri ve eski eşi milyon dolarlık bir servete sahip olmayı beklerken hiçbir şey almadılar. Dünyanın en büyük yayıncılık şirketlerinden birinin sahibi neden bütün servetini sevgilisine bıraktı?

55

Bu haberi okumak için tıklayın

Kaynak: Haber Global TV

Haber Global bu haberleri okudunuz mu