Ne çocukları ne eski eşi bütün serveti sevgilisine bıraktı! Tabi ortalık karıştı...

Ne çocukları ne eski eşi bütün serveti sevgilisine bıraktı! Tabi ortalık karıştı...

Çocukları, kardeşleri ve eski eşi milyon dolarlık bir servete sahip olmayı beklerken hiçbir şey almadılar. Dünyanın en büyük yayıncılık şirketlerinden birinin sahibi neden bütün servetini sevgilisine bıraktı?

Holding sahibi büyük ailelerde babadan sonra şirketin başına kimin geçeceği aile içinde bir rekabet unsurudur? Babasıyla birlikte yıllarca şirkete emek vermiş büyük ağabey mi yoksa eğitimini Londra’da almış küçük kardeş mi şirketin bir numarası olacak? Böyle bir durum geçen günlerde ABD’de yaşandı. Dünyanın en büyük çocuk yayınevlerinden birisinin sahibi olan Scholastic grubunun patronu Richard Robinson Jr. 84 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Richard Robinson şirketteki hisseleri dahil olmak üzere bütün servetini 54 yaşındaki sevgilisi Iole Lucchese’ye bıraktı. Aile üyeleri bu karar karşısında şok üstüne şok geçirdi.

İkilinin yıllardır devam eden ilişkisi bir sır değildi ve şirketteki herkes tarafından biliniyordu. Zaten Iole Lucchese de hali hazırda şirketin strateji müdürü olarak iki numara pozisyonunda bulunuyordu. 1.2 milyar dolarlık şirket Harry Potter kitaplarının da yayıncısı olarak bilinirken aile üyeleri milyon dolarlık servetlerini ve hisselerini babalarının sevgilisine bırakmamaya kararlı.

'EN DOSTANE YOLLA ÇÖZÜLSÜN'

Richard Robinson Jr.’ın küçük oğlu 25 yaşındaki film prodüktörü Maurice “Reece” Robinson babasının kararını ‘şok edici’ olarak tanımlarken servetin geri alınması için , “En dostane yolla bu işin çözülmesini istiyorum” değerlendirmesinde bulundu.

84 yaşında hayata gözlerini yuman Richard Robinson Jr. özel hayatı konusunda ketum biriydi. Ona yakın olanlar için bile tüm servetini kız arkadaşına bağışlaması bir sürpriz oldu. Hatta bazı eski iş arkadaşlarına göre Iole Lucchesse ile birkaç yıl önce ayrılmışlardı.

 

Ne çocukları ne eski eşi bütün serveti sevgilisine bıraktı! Tabi ortalık karıştı... - Resim : 1

Iole Lucchesse

AÇLIK OYUNLARI VE HARRY POTTER...

1920 yılında kurulan Scholastic yayınları ilerleyen yıllarda Harry Potter, Açlık Oyunları gibi dünyada milyonlarca kopya satan kitapların yayıncısı oldu.

Yıllar içerisinde eşinden boşanan Richard Robinson kız arkadaşı Lucchesse’nin de etkisiyle şirketini daha dijital bir çağa adapte etmeyi başardı. Şirket sözcüsü, “Iole’nin yenilikler getirme konusunda iyi bir geçmişi var ve markamızı hep güçlendirdi” değerlendirmesinde bulunuyor.

Daha büyük yayıncılar uzun yıllardır çocuk kitaplarındaki gücü sebebiyle Schloastic’i satın almak istiyor ama vefat eden Robinson buna hiç sıcak bakmıyor ailenin şirketi kontrol etmesi gerektiğini düşünüyordu.

KIZ KARDEŞLER: ÖNCELİĞİMİZ SERVET DEĞİL...

Mirastan bir kuruş bile alamayacak olan Robinson’ın kız kardeşleri Mary Sue Robinson Morrill ve diğer kız kardeşi yaptıkları ortak açıklamada önceliklerinin şirketi yönetecek yeni yönetimin firmayı yeni döneme iyi hazırlaması olduğunu söyledi.

Vasiyetnameye göre Robinson’ın kız arkadaşı Lucchese şirketin A sınıfı hisselerinin yüzde 53.8’ine sahip olacak ve şirkette kontrolü elinde bulunduracak.

84 yaşında hayata gözlerini yuman Richardson vasiyetnamesine eklediği bir madde ile oğullarının mirastan pay istemeleri durumunda kararın tamamen kız arkadaşında olduğunu söylerken kız arkadaşının da ‘kendi isteklerine uygun davranacağını bildiğini’ belirtmiş.

OĞULLARI ŞİRKETTE ÇALIŞMADI

Aile üyelerine göre Richard Robinson’ın iki oğlu ile ilişkisi hiçbir zaman kötü olmadı. Son birkaç yıldır haftada en az bir iki kez görüşüyorlardı. Robinson’ın oğulları Scholastic’te bir kariyer yapmadı.

Robinson’ın küçük oğlu, “Ben şirkette bir danışman gibi çalışıyordum. 20’li yaşlarımın başını bir şirkette çalışarak feda etmek istemedim” değerlendirmesinde bulundu.

Büyük oğlu Ben ise marangozluk yapıyor ve günlerini ağırlıklı olarak balık tutarak geçiriyor. 

Robinson’ın sevgilisi Iole Lucchese ise 1991 yılında editör yardımcısı olarak şirkete girip 2014'te firmanın baş strateji müdürü oldu. Lucchese son yıllarda bünyelerindeki ünlü çocuk kitaplarını dijital platformlara uyarlama projeleri ile adından söz ettiriyor.

ÖZEL HAYATLARINI İŞE YANSITTILAR

Yine şirket içinden kaynakların verdiği bilgilere göre Richard Robinson ve sevgilisi Lucchese katıldıkları toplantılarda karşılıklı atışmaktan hiç çekinmiyorlardı. Hatta bazı toplantılardaki tavırları özel hayatlarını işe yansıttıkları şeklinde de yorumlanabilirdi.

Bay Robinson 1974 yılında ikinci eşi ile evlenmiş ikinci eşi de şirketinin sanat bölümünde çalışan bir Helen Benham isimli bir kadın olmuştu. Benham Robinson ile boşanmasına rağmen ikilinin arkadaşlığı hiç bitmedi. 

*Yukarıdaki derlemede yer alan bilgilerin tamamı The Wall Street Journal'da Jeffrey A. Trachtenberg ve Shalini Ramachandran imzasıyla yayımlanan 'Succession Drama Grips Scholastic: CEO’s Sudden Death, an Office Romance and a Surprise Will' isimli haberden alınmıştır.