Bu haberleri okudunuz mu? Kar, sebze-meyve, motokurye, kiracı, C vitamini, organ, çiçek, et, Covid-19

Bu haberleri okudunuz mu? Kar, sebze-meyve, motokurye, kiracı, C vitamini, organ, çiçek, et, Covid-19

Haberglobal.com.tr'de her hafta sizler için dosyalar, derlemeler ve uzman görüşleri içeren derinlikli içerikler hazırlıyoruz. İşte bu hafta hazırladığımız Türkiye'den ve dünyadan yoğun gündemi daha iyi anlamanıza yardımcı olacak içerikler...

Diken üstünde bir insan: 10 yılı aşan kiracı...

İstanbul'da kiralık ev bulmak çok zor. Birkaç yıl önce kontrat yapanlar yine de kendini şanslı sayıyor. Oturdukları evde 10 yılı devirenler ise diken üstünde. Her an ev sahibi 'çıkın' diyebilir...

Tıp fakültesi öğrencileri ne istiyor? 'Yine de seçerdim ama bazen düşünüyorum...'

Koronavirüs sağlık sistemini yıpratırken üstüne doktorlara şiddet olaylarının artması ve hayat pahalılığı genç doktor adaylarının geleceklerini yurt dışında aramalarına neden oldu. Almanca öğrenmek isteyen genç hekim adaylarının sayısı artarken bazıları ise ailevi sebeplerden yurt dışını düşünmüyor.

Mesut Özil gerçekleri

Fenerbahçe'nin bu sezon performansı istenen noktada olmasa da Mesut Özil kariyerinin en golcü ilk yarısını geçirdi. Mevkisinde oynayıp oynamadığı ise tartışma konusu...

87 yıllık kovalamaca! Naziler el koymuştu... Bu tablo kimin?

Stuart E. Eizenstat, ömrünü Naziler'in ganimet olarak aldığı sanat eserlerini geri almaya adadı. Bu alanda uluslararası bir sözleşme imzaladı. Joe Biden da dahil olmak üzere beş farklı ABD hükümetiyle çalıştı. Şimdi önünde yeni bir dava var. Ancak bu kez Eizenstat farklı bir konumda!

Kraliçe arılar yaşlanmamayı buldu! 'Kraliçeler gibi' nasıl yaşıyorlar?

Böceklerin ve küçük hayvanların ekseriyetle daha kısa yaşadığı aşikar. "Kısadan" kastımız günler, haftalar... Ancak bazı türler uzun yaşamanın sırrını çözmüşler. Ve bunu bol miktarda doğurmayı sürdürerek yapıyorlar. Özel genleri sayesinde işçilerden kat kat daha çok "kraliçeler gibi" yaşıyorlar!

Rusya, ABD, NATO derken bir askeri hamle de İsveç'ten geldi! Kritik adaya çıkarma!

Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan krizde her gün yeni gelişmelere sahne oluyor. Dünyanın pek çok farklı noktasında bu gelişmeler ışığında tansiyon yükselirken İsveç'ten de askeri bir hamle geldi! İsveç, Baltık Denizi'nde yer alan adası Gotland'a asker çıkardı... Peki neden?

İstanbul'a sebze-meyve sevkiyatında sıkıntı var mı?

İstanbul gıda ürünü üreten değil tüketen bir şehir. Peki kar megakentin gıda stoklarını nasıl etkiledi? İstanbul'a sebze-meyvelerini getiren TIR'lar, yolda mahsur kaldı. Gıda sevkiyatında bir sorun olur mu?

İstanbul'da motokuryelik yasak! 'Ceza gelirse siz ödersiniz'

Yoğun kar yağışı sebebiyle motokuryelerin can güvenliği için trafiğe çıkmaları yasaklandı. Bazı işletmeler bu yasağı delmeye devam ediyor. Kimileri kararın olumlu olduğunu söylerken bazı motokuryeler ekonomik kayıplarından şikayetçi.

Soğuk hava mikrobu kırar mı? 'Buna inanmak için bir sebebimiz yok'

İstanbul tarihi bir kıştan geçerken salgın ve hayat pahalılığı gibi konular gündemde ikinci planda kaldı. Peki söylendiği gibi 'soğuk hava mikrobu kırar' mı?

Kar yağışı Türkiye gibi Yunanistan'ı da vuruyor! Meğer sebebi yaz ile aynıymış...

Türkiye gibi Yunanistan da kar yağışının etkisi altında. Ülkede yetkililer 1968'den beri böyle bir yağış görülmediğini söylüyor. İki ülke yaz aylarında da benzer hava şartlarına tanıklık etmişti. Bu benzerlik çarpıcı zira şiddetli kar ile kavurucu sıcağın sebebi aynı! Peki bu nasıl oluyor?

İstanbul'un unutulmaz kışları: II. Osman'ın tahta çıkışı, Beşiktaş'ta kurtlar!

Karadeniz ve Balkanlar'dan gelen soğuk hava dalgalarını yıllarca göğüsleyen İstanbul şimdi de 'İzlanda kışı'nı yaşıyor. İstanbullular saatlerce otobanlarda mahsur kalırken dışarı çıkma mecburiyeti olmayanlar evde havanın düzelmesini bekliyor.

Tekrar çal Sam! Casablanca 80 yaşında...

Dünya klasikleri arasında yerini alan Casablanca filmi 80 yaşında. Daha yazım aşamasında senaryo ekibi değişen, birkaç gün arayla iptal edilmekten kurtulan, başrol oyuncusunun daha önce hiç romantik bir rolde oynamadığı bu filmin çekilme hikayesi bile başlı başına bir senaryo.

Koronavirüs organ bağışlarını da vurdu! 'Noter onaylıyor, ailesi...'

İki yıldır hayatımızda yer eden koronavirüs global çapta organ bağışlarını da etkiledi. Türkiye'de de ciddi bir düşüş gözleniyor. Bunda noter onayına rağmen ailenin bağışları reddetmesinin önünü açan mevcut kanunun da etkisi var, pandemi çekincelerinin de... Peki çözüm yolu ne?

Her şey bağışıklık sistemi için: Bardak bardak C vitamini içmek doğru mu?

Vatandaş son iki yıldır bağışıklık sistemini güçlendirmek için elinden gelen her şeyi yapıyor. Kelle paça, sarımsak, soğan derken tüketilen C vitamini ve gıda takviyelerinin haddi hesabı yok. Peki bu ürünleri nasıl tüketmek gerek?

Bir Avrupa ülkesi euroya geçerse ne olur?

Avrupa Birliği üyesi olan her ülke euro para birimini kullanmıyor. Hırvatistan ise euroya geçmeye çok hevesli. Peki bir ülke Euro para birimine geçerse ne olur? Konu zamanında Türkiye'de de sıkça gündeme gelmişti.

Pandemi saçmalıklarına dayanamadılar TikTok hesabı açtılar

Sosyal medyada pandeminin gerçek olduğunu düşünmeyen, Bill Gates'in hepimize çip takma merakında olduğunu varsayan insanların sayısı oldukça yüksek. Bazı doktorlar ise onlarla savaşmak için TikTok hesabı açıyor.

Çin'de Z Kuşağı'nın sistemle sorunu ne? 'Çalışacağıma yatarım!'

996 sistemi, Çin'in özellikle teknoloji devlerinde bir gelenek. Sabah 9'dan akşam 9'a haftada 6 saat anlamına gelen bu çalışma düzeni Z Kuşağı tarafından reddediliyor. Ülkedeki son ekonomik gelişmeler ise "Bu sistemde çalışacağıma yatarım" fikrini bir akıma dönüştürdü! Ama nasıl?

Sektör bölündü! İş görüşmesine gelen adaya yol parası vermek nasıl bir davranış?

İş arama süreci adaylar açısından hem ekonomik hem de psikolojik olarak zor. Bu süreçte olumlu bir marka deneyimi yaşatmak isteyen bazı firmalar adaya 'yol ücreti' ödüyor. Peki bu olması gereken mi yoksa firmanın aşırı nezaketi mi? 'Biz sizi ararız' klişesinden bugüne ne değişti?

TÜİK’in ölçtüğü enflasyon ile hayat pahalılığı arasındaki fark ne?

TÜİK Başkanı Sait Erdal Dinçer kurumun yaşam maliyetini değil, enflasyonu ölçtüğünü söyledi. Peki ikisi arasındaki fark ne?

Fenerbahçe'den 3.5 yılda 70 milyon euroluk satış

Fenerbahçe son yıllarda mali disiplini sağlamak için günümüz koşullarında fena olmayan bonservis bedelleri ile oyuncuları elinden çıkardı. Allahyar transferinden önce Elif Elmas ve Vedat Muriç hatırı sayılır bonservis bedelleri ile İtalya'nın yolunu tutmuştu.

Covid-19 kaptıysanız hatırlatma dozunu ne zaman olacaksınız?

Türkiye'de çoğu insan Omicron varyantına iki doz aşılı iken yakalandı. Peki şimdi hatırlatma dozları ne olacak? Tekrar yaptırmak gerekir mi, yoksa hastalık hatırlatma dozu yerine mi geçiyor?

NASA çarpışmanın tarihini verdi! Ay'a çarptık, yine çarpacağız...

Elon Musk'ın kurucusu olduğu SpaceX'in Falcon 9 adlı roketi 2015'ten beri dünya dışında savruluyor. Roketin 7 yıllık serüveni yakın zamanda son bulacak. Astronomlar 4 Mart 2022'de 4 tonluk roketin Ay'a çarpacağını duyurdu. Fakat gündemi sallayan bu tarihi olay ilk değil!..

Fark ettiniz mi, İstanbul sokaklarındaki çiçekçiler azaldı! Peki neden?

Taksim, Beşiktaş ve Kadıköy gibi semtlerdeki seyyar çiçekçilerin sayısı azaldı. Artan döviz kuru ve bir gülün fiyatının 30 TL'ye dayanması çiçekçilerin sayısını eksiltti. Yılların dükkanları kapandı, iki yılda İstanbul sokaklarındaki çiçekçilerin sayısı yüzde 15 eksildi.

Kırmızı et ve süt fiyatları önümüzdeki dönemde nereye doğru gidiyor?

Kırmızı ete son bir yılda yüzde 60, süte ise yüzde 70'ten fazla zam geldi. Bu yıl yaşanan ücret artışları ile birlikte bu ürünlerin fiyatlarının seyri merak ediliyor.

Covid-19 temaslılarının serüveni: Tarihler ve değişimler... Nasıl Eylül 2021'e döndük?

Pandemi sürecinde karantina süreleri dünyanın her yerinde olduğu gibi Türkiye'de de zaman zaman değişti. Bu süreler uzadı, kısaldı... Gelinen noktada ise yeniden iki doz aşı karantinaya girmemek için yeterli oldu. Peki bu süreler ne zaman ve ne koşullarda değişti?

114 yıl sonra tarihe geçti! Meğer sporcuymuş...

1900'lerin başında Londra'da vatmanlık yapan Louis Bruce, ülke tarihinin ilk siyah vatmanlarından biri olarak Birleşik Krallık tarihine çoktan girmiş bir insan. Ancak Bruce aynı zamanda bir sporcuymuş. Hatta ülke tarihinin ilk olimpik sporcusu! Bu gerçek şans eseri ortaya çıktı. Ama nasıl?

Neden kanepede uyuyakalmak bazı insanların alışkanlığı?

Gece kanepede uyuyakalan insanların uyku kalitesinin bozulduğu ve üretkenliklerinin etkilendiği ortaya çıktı. Peki gece kendimizi yatağa atacak o son hamleyi neden bazen yapamıyoruz?

Fenerbahçe'nin transferdeki en büyük engeli: Yabancı sayısı

Fenerbahçe ara transferde kadrosunu güçlendirmek istiyor ancak yabancı sayısı en büyük engel. Yeni yabancılar için bazı oyuncuların ayrılması gerekiyor.

Vaka sayıları daha ne kadar rekor kıracak?

Aşıların da etkisiyle virüs eski gücünde değil ancak vaka sayıları 100 bin barajına dayandı. Bu daha ne kadar devam edecek?

Avrupa’nın büyük ligleri nasıl daha rekabetçi olacak?

Avrupa'nın büyük ligleri rekabetçi olmaktan gittikçe uzaklaşıyor. Almanya'da Bayern Münih üst üste 10. şampiyonluğuna koşarken Paris Saint Germain'in bu sene Fransa'da şampiyon olma ihtimali yüzde 95 olarak görülüyor.

Air fryer nasıl bu kadar popüler oldu?

2005 yılında Hollandalı bir mucidin üzerinde çalışmaya başladığı air fryer (hava fritözü) şu sıralar sosyal medyadaki yemek videolarının gündemi.

Sonsuza kadar çözüm değil: Hatırlatma dozu

Dünya Sağlık Örgütü ve Almanya hükümeti hatırlatma dozlarının salgını sonlandırmakta sonsuza kadar uygulanamayacağını düşünüyor. Şu aşamada ise bilim insanları şiddetle üçüncü doz aşı olunmasını tavsiye ediyor.

Kaynak: Haber Global TV