Mesut Özil gerçekleri

Mesut Özil gerçekleri
Mesut Özil Fenerbahçe'nin son yıllardaki en flaş transferi olarak kayıtlara geçti. Fotoğraf: Reuters

Fenerbahçe'nin bu sezon performansı istenen noktada olmasa da Mesut Özil kariyerinin en golcü ilk yarısını geçirdi. Mevkisinde oynayıp oynamadığı ise tartışma konusu...

Kötü bir sezon geçiren Fenerbahçe'de olumsuz her sonuçta normal olarak futbolcuların performansları sorgulanır hale geliyor.

Sadece Fenerbahçe'nin değil dünya futbolunun en büyük yıldızlarından biri olan Mesut Özil de takımın kötü günlerinde, medyadaki eleştirilerden kendine düşen payı alıyor.

Aslında Mesut eleştirilere kariyerinin en golcü ilk yarısını geçirerek, takımın en golcüsü olarak, golleriyle kariyer rekorları kırarak, ilk 11 oynadığı maçlarda takımın aldığı sonuçlara pozitif etki ederek ve derbilerde ortaya koyduğu futbolla cevap veriyor. Dünyanın en iyi oyuncularından biri olan Mesut, üstelik bu istatistikleri de kendi mevkisinde oynatılmayarak yapıyor. 

Peki Mesut'un Fenerbahçe'yle öne çıkan istatistikleri neler?

KARİYERİNİN EN GOLCÜ İLK YARISI

Mesut Özil, dünyanın en iyi takımlarından Real Madrid ve Arsenal'de gösteremediği "sezon başı" golcü performansını Fenerbahçe'yle Süper Lig'de gösterdi.

Fenerbahçe'nin dünya yıldızı Mesut, sezonun ilk yarısında rakip filelere 7 gol gönderdi. Mesut oynadığı hiçbir kulüpte ilk devre sonunda bu rakama ulaşamadı. Dünya futbolunun en önemli hücum silahlarından biri olan Mesut Özil, en golcü lig başlangıcına da Fenerbahçe formasıyla imza attı.

ÜST ÜSTE GOL REKORU

Kariyeri başarılarla dolu olan Mesut Özil, üst üste 3 lig maçında gol atma sevincini de sadece Fenerbahçe'yle yaşadı.

Mesut, üst üste Gaziantep, Beşiktaş ve Fatih Karagümrük maçlarında fileleri sarsarak kariyerinde ilk kez ligde 3 maç üst üste gol atmayı başardı.

YENİ BİR KARİYER REKORU GELEBİLİR

Mesut Özil, sezon bitmeden Süper Lig'de 3 gol daha atarsa, kariyerinin en golcü sezonunu da yaşamış olacak. Yıldız futbolcu, en fazla gol attığı sezonu 2016-2017'de Arsenal'le Premier Lig'de yaşadı. O dönem toplam 44 resmi maçta 12 gole ulaşan Mesut'un lig, kupa ve Avrupa'da çıkacağı maçlarda bu gol sayısını geçerek Fenerbahçe formasıyla kendi kariyer ilklerine bir yenisini daha ekleyebilir.

TAKIMIN EN GOLCÜ İKİ İSMİNDEN BİRİ

Mesut Özil, Süper Lig'de Fenerbahçe'nin en golcü iki isminden biri konumunda bulunuyor. Ligde şu ana kadar 7 gol atan Mesut'un bu rakamına yetişen tek isim ise takımın santrforu Serdar Dursun oldu.

EN FAZLA GOLE KATKI SUNAN İSİM

Mesut Özil, ligde bu sezon sarı-lacivertli formayla gole en fazla katkıda bulunan isim oldu.

Yıldız futbolcu attığı 7 golün yanı sıra 2 de asist yaparak 9 gole doğrudan katkı verdi. Kariyerinde "asist kralı" olarak ön plana çıkan Mesut'un gol paslarında santrforlardan etkisiz kalması da yıldız oyuncunun gol pası sayısını düşürdü.

EN FAZLA İSABETLİ PAS YAPANLARDAN

Oynadığı pozisyon gereği topla genelde üçüncü bölgede buluşan Mesut Özil, az pas hatası yapmasıyla da dikkati çekiyor. Mert Hakan Yandaş ve Miha Zajc'tan sonra bu istatistikteki en iyi isim olan Mesut, yüzde 86.3 isabetli pasla oynuyor.

İLK 11 OYNADIĞINDA FARKI ORTAYA ÇIKIYOR

Mesut Özil, sarı-lacivertli formayla ilk 11'de maça başladığında daha farklı bir performans ortaya koyuyor. Yıldız futbolcu, geldiği günden bu yana toplam 24 maçta ilk 11'de başlayamadı. Bu maçlarda Fenerbahçe sadece 4 yenilgi aldı. Mesut'un ilk 11'de oynamadığı toplam 30 resmi maçta ise sarı-lacivertliler 9 yenilgi yaşadı.

DERBİ GOLCÜSÜ

Mesut Özil, bu sezon derbilerde Galatasaray ile Beşiktaş ağlarını sarsmayı başardı. Sarı-lacivertlilerin 10 numarası,  Galatasaray'ı 2-1 yendikleri maçta ve Beşiktaş'la 2-2 berabere kaldıkları derbide birer gol atarak taraftar söylemiyle "Gerçek Fenerbahçeli" de oldu.

Ayrıca Mesut, aynı sezon içinde ligde derbilerde iki ezeli rakibe de gol atan 4 isimden biri olarak da dikkati çekti. Son 10 yılda aynı sezonda hem Galatasaray hem de Beşiktaş'a sadece Sow, Alex ve Kruse gol atmayı başardı.

MEVKİSİNDE OYNUYOR MU?

Mesut Özil, kendini dünya yıldızı yapan "10 numara" pozisyonunda Fenerbahçe'de fazla görev alamadı. Özellikle Pereira'nın sisteminde 10 numara pozisyonuna pek yer verilmeyince yıldız futbolcu genel olarak ileri üçlünün kanatlarında sahaya çıktı. İsmail Kartal da Antalyaspor maçında 11 oynattığı Mesut'u asıl pozisyonu olan 10 numara mevkiinde görevlendirmedi.

Mesut Özil, kariyerinin en parlak dönemlerinde Real Madrid ve Arsenal ile Almanya Milli Takımı'nda sahaya büyük oranda 10 numara pozisyonunda çıktı.