Fenerbahçe'nin transferdeki engeli: Yabancı sayısı

Fenerbahçe futbol
Fenerbahçe'nin transferdeki engeli: Yabancı sayısı
Rossi'nin kiralık sözleşmesi satın alma maddesi kullanılmazsa sezon sonu bitecek. Fotoğraf: AA

Fenerbahçe ara transferde kadrosunu güçlendirmek istiyor ancak yabancı sayısı en büyük engel. Yeni yabancılar için bazı oyuncuların ayrılması gerekiyor.

Ara transfer döneminde kadrosunu güçlendirmek isteyen Fenerbahçe'nin önündeki en büyük engel kadrosundaki yabancı oyuncu sayısı.

Sol bek ve santrafor transferine öncelik veren, bu yönde de girişimlerini sürdüren sarı-lacivertliler, aldığı yeni yabancı kadar kadrosundan yabancı futbolcu göndermek zorunda.

TFF'nin kuralı gereği bir takım kadrosunda en fazla 14 yabancı bulundurabiliyor. Fenerbahçe'nin kadrosundaki yabancı oyuncular şöyle:

Szalai, Kim Min Jae, Novak, Tisserand, Osayi, Zajc, Pelkas, Sosa, Gustavo, Crespo, Meyer, Rossi, Valencia, Berisha.

GÖZDEN ÇIKARILAN TEK İSİM MEYER

İlk olarak sol beke Ghislain Konan'ı almak isteyen sarı-lacivertli yönetim, bunun için Meyer'le yolları ayırmaya çalışacak.

Sezon başından bu yana istenilen verim alınamayan Alman oyuncu gönderilecek ilk isim.

Fenerbahçe'de Meyer dışındaki isimlerle de yolların ayrılması çok zor. Diğer yabancı oyuncular birçoğu takımın ana iskeletini oluşturuyor. Sosa, Gustavo, Tisserand gibi daha az forma şansı bulan isimlerin ise yıllık maliyetlerinin başka kulüpler tarafından karşılanması çok zor gözüküyor. 

Bu yüzden Fenerbahçe, ara transfer dönemini Meyer'i gönderebilmesi durumunda tek yabancı transferle kapatabilir.

Fenerbahçe'nin transferdeki engeli: Yabancı sayısı - Resim : 1GELECEK SEZON DAHA DA SIKINTI

TFF, gelecek sezon yabancı sayısını 12'ye düşüreceğini açıkladığı için 2022-2023 sezonu kulüpler için daha da sıkıntılı olacak.

Fenerbahçe'de gelecek sezon sözleşmesi sona eren iki yabancı oyuncu bulunuyor. Bunlardan ilk Jose Sosa. Diğer ise satın alma opsiyonuyla kiralanan Rossi. Rossi'nin kiralık sözleşmesi satın alma maddesi kullanılmazsa sezon sonu bitecek. 

Bu durumda, kadrosuna mutlaka yeni takviyeler yapacak olan sarı-lacivertliler, elindeki isimleri iyi teklifler ya da sözleşme fesihleriyle çıkarmak zorunda kalacak.

Fenerbahçe yönetimi ara transfer döneminde gelecek sezon uygulanacak sayıyı da dikkate alarak davranmak durumunda kalıyor.

Kaynak: Web Özel

Fenerbahçe transfer haberleri Fenerbahçe haberleri