Bu haberleri okudunuz mu? Serpme kahvaltı, Kuzey Kore, sis, Netanyahu...

Web Özel
Bu haberleri okudunuz mu? Serpme kahvaltı, Kuzey Kore, sis, Netanyahu...

Haberglobal.com.tr'de her hafta sizler için dosyalar, derlemeler ve uzman görüşleri içeren derinlikli içerikler hazırlıyoruz. İşte bu hafta hazırladığımız Türkiye'den ve dünyadan yoğun gündemi daha iyi anlamanıza yardımcı olacak içerikler...

Video haber: Avrupa Yakası mı, Anadolu Yakası mı?

İstanbul'un iki yakası da kendine has güzelliğiyle, tüm sorunlarına rağmen hayran olunası. Ancak dev şehrin sakinleri zaman zaman, farklı sebeplerle bir yakayı diğerine tercih edebiliyor. Peki iki yaka arasındaki temel farklar neler? Tercihlerimizi ne belirliyor? Vatandaşlar ve uzmanlar yanıtladı.

'Bu kadarına gerek var mıydı şimdi?' | Dost sohbetlerinde gelen o pişmanlık...

İçimizi dökmek insani bir ihtiyaç ama bazen aşırıya kaçabiliyoruz. Sohbet sırasında ağzımızdan özel hayatımıza dair uygunsuz bir detay çıkabiliyor. Uzmanlar bunun pişmanlığını yaşamamızın normal olduğunu belirtiyor ve ekliyor: Ardında içini dökme ihtiyacı yatıyor olabilir...

Jesus güneşi!

Jorge Jesus yazmaktan yorulsak da Portekizli ezber bozmaya, bize bu kadar da olmaz dedirtmeye devam ediyor.

Bir izdihamdan nasıl korunulur? Geçmişte neler yaşandı?

Güney Kore'deki izdiham faciası sonucu 153 kişi hayatını yitirdi. Olay soruşturulurken akıllara "Böyle bir durumda ne yapmalı?" sorusu geliyor.

Spoiler yemekten nasıl kurtuluruz? Bazıları sürprizi bozmaya neden bu kadar hevesli?

Merakla beklenen bir film veya dizi çıktığında, önceden izleyen birileri muhakkak sürprizi bozmak ister. İnternet çağında buna 'spoiler' deniyor. Türkçeye 'berbat edici' olarak çevrilebilecek bu kavram oldukça moda. Peki spoilerdan nasıl kaçabiliriz?

Musk'tan sonra akıllardaki soru: Twitter'dan vazgeçebilir miyiz?

Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasından sonra platforma artık daha temkinli yaklaşan insanların sayısı hiç az değil. Peki yıllar içinde Twitter'a bağımlı olduk mu? Olduysak onu diğer sosyal medya platformlarından ayıran ne?

Anlık market siparişi sektöründe neler oluyor?

2020'den sonra aldıkları yatırımlarla dünyanın sayılı firmaları arasına giren anlık market siparişi şirketlerinden bazıları kadrolarını küçültmeye başladı. Artan depo kiraları ve akaryakıt maliyetleri sorunlardan bazıları.

Mistik görüntünün arkasındaki tehlike: Sis

İstanbul bugün beyaz bir örtüye uyandı. Sis özellikle sabah saatlerinde kendini yoğun olarak hissettirirken, bu doğa olayı hava kirliliği ile birleşince ölümcül sonuçları olabiliyor.

Cruyff'un dediği gibi...

"Futbol basit bir oyundur, zor olan ise basit futbol oynamaktır.” Johan Cruyff'un bu sözü, Jesus'un Fenerbahçe'sini anlatıyor. Galatasaray'ın performansını 'cılız' kelimesi özetliyor. Beşiktaş'ın siyah beyaz umutları Şenol Güneş'in omuzlarında.

Şımarık, sinirli, hırslı bir o kadar yetenekli... Sahne Kylian Mbappe'nin

Daha 19 yaşında kazandığı Dünya Kupası ile adını tarihe yazdıran Fransız süperstar Kyilan Mbappe bu kupayı bir kez daha istiyor. PSG'de yaşadığı sorunlar, oyununa yönelik eleştiriler hakkındaki sorunlardan bazıları.

'Serpme kahvaltıda 2-3 kat fazla tüketiyoruz' | Onlar da çok yiyor mu?

Türkiye'de uzun zamandır popüler olan serpme kahvaltılar, israf tartışmasıyla birlikte bir soruyu daha beraberinde getiriyor: Neden bu kadar tuttular? Bir de bizim kahvaltı sofralarımızın geniş olduğu malum, peki diğer ülkelerde kahvaltıda ne yeniyor?

İnternette her şey bedava mı olmalı?

Elon Musk'ın Twitter'ı satın alması büyük yankı uyandırdı. Ama en büyük tepki eli cebimize ulaşınca gösterildi. Musk mavi tik için ücret alınacağını açıkladı. Peki neden bu kadar büyük tepki kondu? Pek çok dijital hizmete ödeme yapılırken, Twitter bu alanın dışında mı?

Evden çalışmak istiyor ama ilan yok! 'Tenezzül bile etmiyorlar...'

Neredeyse hepimizin pandemiyle aşina olduğu uzaktan çalışma sisteminden yavaş yavaş uzaklaşılıyor. Uzaktan veya hibrit çalışma imkanı sunan iş ilanlarında da çarpıcı bir düşüş gözlemleniyor. Peki Türkiye'de ve dünyada söz konusu geri dönüşün sebebi ne olabilir? 

Ünlü rapçi Takeoff öldürüldü akıllara efsaneler ve trajik rakamlar geldi!

Müzik dünyası, ünlü rap grubu Migos'un üyelerinden Takeoff'un öldürülmesiyle sarsılırken, akıllara rap müziğin cinayetlerle olan trajik ilişkisi geldi. Rakamlar da bu ilişkiyi desteklerken dünyayı kasıp kavuran tür, bazı efsanelerini de cinayetlere kurban vermişti...

5 soru 5 cevap: Netanyahu nasıl geri döndü? Aşırı sağ, yolsuzluk davaları ve dahası...

İsrail'de kesin olmayan sonuçlara göre genel seçimden Netanyahu zaferle ayrıldı. Ülkede en uzun süre başbakanlık yapan isim Netanyahu, yeniden koltuğa oturmaya hazırlanırken akıllarda şimdiden "İsrail'in gördüğü en aşırı sağ iktidar" olarak adlandırılan ittifaka dair soru işaretleri belirmekte...

Siyaset sahnesinde suikast! Hitler bombalardan kaçtı, Kennedy'yi kurşunlar buldu, Özal vurulduktan sonra konuştu

Pakistan'ın eski Başbakanı İmran Han'a suikast düzenlenmesi akıllara tarihte, siyasilere düzenlenen diğer suikastleri getirdi. ABD Başkanı Kennedy, halkı selamlarken vurulmuş, bir suikast I. Dünya Savaşı'nı başlatmış, Hitler defalarca suikastten kurtulmuştu.

Kış geliyor yine karanlıkta kalkmaya başladık... Güneş psikolojimizi nasıl etkiliyor?

Kışa doğru yaklaştık ve tekrar karanlıkta uyanmaya başladık. Peki gün ışığı insanın psikolojisini nasıl etkiliyor? Metabolizma gün ışığından neden etkileniyor?

Müzisyenler 'Dur' dedi! Müzik dinlemek pahalanıyor mu? 'Ucuz olan müzik değil...'

iTunes ve daha sonra Spotify, müzik dinleme alışkanlıklarını değiştirirken, sektörü de şekillendirmişti. Şimdi ise hem Apple hem de Spotify yeni hamlelere hazırlanırken zamların ve yeni üyelik modellerinin hayata geçmesi bekleniyor. Sanatçıların ise gelinen noktaya dair itirazları var...

Neden her yıl bu dönem kuraklık paniği yaşıyoruz? Yağışlar ne zaman başlayacak?

Her yıl ekim ayı sonu kasım ayının başı gibi İstanbulluları haklı bir kuraklık paniği sarıyor. Uzmanlar bu yıl endişe edecek bir şey olmadığını belirtirken, sonbahar yağışlarının 15-20 gün sonra başlayacağının altını çiziyor.

Kuzey Kore neden yine art arda füzeler atmaya başladı?

Kore Yarımadası'nda sular iyiden iyiye ısınıyor. Kuzey Kore'nin 2017'de durdurduğu nükleer silah denemelerine başlayacağına dair öngörüler mevcut. Ülkenin son füze denemeleri Kim'in rakiplerini kışkırtma çabaları mı, yoksa ABD ile Güney Kore'nin bölgede düzenlediği geniş çaplı tatbikata tepki mi?

Uzayda Güneş'ten elektrik nasıl elde edilecek? 'Her biri nükleer santral kadar...'

Avrupa enerji krizi ile boğuşurken ülkelerin akıllarına yeni çılgın fikirler geliyor. İngiltere merkezli SEI şirketi ve Avrupa Uzay Ajansı (ESA), uzaya güneş paneli çiftlikleri kurmayı planlıyor. İddiaya göre bu çiftlikler ile dünyadaki elektrik ihtiyacının tamamı karşılanabilecek.

Biz de seni çok seviyoruz

Gol atacağına o kadar inanmış ki içine ‘Annecim seni çok seviyorum’ yazılı tişört giymiş Arda. Golünü attı, anneciğine mesajını yolladı. Biz de seni çok seviyoruz çocuk.

Ayrılık acısını canlı yayında yaşamak... Z kuşağı TikTok'ta neden ağlıyor?

Sosyal medyada yeni trendlerden biri yeni bir ayrılıktan sonra ağlanan görüntüleri internete koymak. Kimileri bu görüntüleri mahrem bulurken kimileri ise ayrılık acısını aşmaya yardımcı olarak görüyor.

Liverpool neden çöktü?

Premier Lig'in en iddialı takımlarından Liverpool'da bu sezon işler istendiği gibi gitmiyor. Sezon başı yorucu bir Uzakdoğu turu yapan Kırmızılılar ileride Mane'nin eksikliğini de hissetmekte.

Instagram da paralı olma yolunda mı?

Instagram içerik üreticileri için daha fazla para kazanma özelliğini uygulamaya başladı. İçerik üreticilerine abone olmak veya beğendiğiniz reels'lara hediye göndermek artık mümkün. Peki bu durum uygulamanın geleceğiyle ilgili olarak ne söylüyor?

Kaç para sizi mutlu eder? Araştırmalar diyor ki…

Parayla mutluluk olup olmayacağı yıllardır tartışılan bir konu ve sonu gelecekmiş gibi de durmuyor. Yaşantımızı idame ettirebilmek için paraya ihtiyacımız olduğu bir gerçek. Parayla mutluluğun arasında ilişki olduğunu gösteren araştırmalar da mevcut. Peki sizi kaç para mutlu eder?

Beynimiz bir yalana neden inanıyor? 'Doğrusunu bilsek bile...'

Herkesin mutlaka inandığı bir ya da daha çok yalan mevcut. Uzmanlar inançlarımıza ve düşünce yapımıza yatkın yalanlara inanmanın, bilginin doğrusuna inanmaktan daha olası olduğunu ortaya çıkardı. Üstelik yanlış bilginin doğrusunu öğrensek bile inandığımız yalanlar zihnimizde yer almaya devam ediyor.

 

Kaynak: Web Özel

Web Özel