Şımarık, sinirli, hırslı bir o kadar yetenekli... Sahne Kylian Mbappe'nin

Fransa
Şımarık, sinirli, hırslı bir o kadar yetenekli... Sahne Kylian Mbappe'nin
Fransa milli takımının kupada en büyük kozu Kylian Mbappe olacak.

Daha 19 yaşında kazandığı Dünya Kupası ile adını tarihe yazdıran Fransız süperstar Kylian Mbappe bu kupayı bir kez daha istiyor. PSG'de yaşadığı sorunlar, oyununa yönelik eleştiriler hakkındaki sorunlardan bazıları.

Son yıllarda her Dünya Kupası’nda olduğu gibi bu turnuvada da gözler Messi, Cristiano Ronaldo ve Neymar’ın üzerinde. Üç isim de bu kupayı hiç havaya kaldırmadı. Messi Almanya karşısında altın küreye dokunmaktan son anda mahrum kalırken, Neymar 7-1’lik Almanya mağlubiyetinin acısını en derinden yaşayan isimlerden. Cristiano Ronaldo’nun omuzlarında Euro 2016 apoleti var. Ancak Ronaldo, bu yıl Manchester United’daki istikrarsız performansının intikamını Katar’da almak istiyor.

Bu isimler dışında turnuvaya katılacak süperstarlar yok değil. Bunlardan belki de en gözde olanı Kylian Mbappe. PSG’de Messi ve Neymar’ın gölgesinden çıkma çabasında olan, takım arkadaşları ile tartışan, sahada biraz bencil oynaması ile eleştirilen Mbappe’nin 19 yaşında bir Dünya Kupası kazandığını anımsatalım. Mbappe 23 yaşında tekrar bu kupanın kapısını çalıyor. Fransa Brezilya’dan sonra bahis şirketleri tarafından bu turnuvanın bir numaralı favorisi olarak gösteriliyor. Brezilya’nın şampiyonluğuna 1’e 4 verilirken, Fransa’ya 1’e 6 verilmekte.

Şımarık, sinirli, hırslı bir o kadar yetenekli... Sahne Kylian Mbappe'nin - Resim : 1
Fransa'nın altın çocuğu Kylian Mbappe Hırvatistan karşısındaki Dünya Kupası finalinde golünü atmıştı. Fotoğraf: Reuters

231 MAÇTA 183 GOL

Mbappe, 231 maçta 183 gol attığı PSG’den ayrılmayı düşünmediğini her fırsatta dile getiriyor. Paul Pogba’nın sakatlığı sebebiyle turnuvayı kaçıracağı da düşünülürse, milli takımın açık ara en büyük kozu Mbappe olacak. Geçen yıl PSG’de 28 gol atan Fransız yıldız sadece 8 asist yaptığı için bireysel oynaması ile eleştiriliyor. Ekim ayının ortasına kadar Ligue 1’de bir asisti bile yoktu. Messi ve Neymar’ın ekim ayının ortasına kadar yedişer asisti bulunuyordu.

Fransa milli takımının başındaki isim Didier Deschamps, geçen aylarda PSG teknik direktörü Christophe Galtier’yi eleştirerek, “Onun her maçta oynamasını istiyor. Biraz dinlenmesi gerek. Bu ona olumlu yansır” demişti. Geçen sezon Neymar 22, Messi 21 maçta PSG’de direkt olarak sahaya çıkarken, Mbappe 34 maçta ilk 11’de forma giydi.

Şımarık, sinirli, hırslı bir o kadar yetenekli... Sahne Kylian Mbappe'nin - Resim : 2
Mbappe'nin Messi ve Neymar ile yaşadığı sorunlar zaman zaman sahadaki vücut diline de yansıyor. Fotoğraf: Reuters

7 DÜNYA KUPASI MAÇINA ÇIKTI

Mbappe bugüne kadar 7 Dünya Kupası maçına çıktı. Bu maçlarda 4 gol attı. Daha 23 yaşında olan milli futbolcu mille takım için 59 kez sahaya çıkarak 28 gol kaydetti. Mbappe’nin milli takımda en fazla gol attığı takım ise 4 kez ağları havalandırdığı ile Kazakistan oldu.

Fransız yıldız 2018 yılında Dünya Kupası için Fransa Futbol Federasyonu’ndan kazandığı yaklaşık 350 bin dolar parayı bonusları ile birlikte bağışlamıştı. 

Fransa takımında gözler tabii ki sadece Mbappe'de değil. 34 yaşında Altın Top ödülünü evine götürerek dünyanın en iyi futbolcusu seçilen Karim Benzema 2021-2022 sezonunda toplamda 45 gole imza atmıştı. Benzema ve Mbappe’den oluşması muhtemel hücum hattı rakipler için her zaman bir tehlike.

DÜNYA KUPASI'NDA ÜST ÜSTE BAŞARILAR

Dünya Kupası’nı tarihte iki kez üst üste kazanan iki takım var. Bunlardan biri 34 ve 38’i evine götüren İtalya ve 1958 ve 1962’de kupayı kazanan Pele’li kadrosu ile Brezilya. Hollanda 74 ve 78 finallerini art arda kaybetmiş, Arjantin 86'da kupayı kazanmış ve 90 finalinde hüsrana uğramış, Brezilya 1994’ü kazanmış ancak 1998’i finalde kaybetmişti. Tarihte üç kez üst üste Dünya Kupası finaline (94, 98, 02) kalan tek takım Brezilya olmuştu. Fransa 1998 Dünya Kupası’na kazandıktan sonra 2002’de büyük hüsrana uğramıştı. Ülkenin şimdi kupanın son şampiyonu olarak ne yapacağı merak ediliyor.

Kaynaklar: The Athletic, Goal, AS, Haberglobal.com.tr

Kaynak: Web Özel