Biz de seni çok seviyoruz

Biz de seni çok seviyoruz
Arda Güler, Dinamo Kiev karşılaşmasındaki performansıyla başka bir oyuncu olduğunu bir kez daha gösterdi. Fotoğraf: AA

Gol atacağına o kadar inanmış ki içine ‘Annecim seni çok seviyorum’ yazılı tişört giymiş Arda. Golünü attı, anneciğine mesajını yolladı. Biz de seni çok seviyoruz çocuk.

Kadıköy’deki Rennes mücadelesinde skor 3-0’dan 3-3’e geldiğinde yani o tarihi geri dönüş yaşandığında bu grubun kaderi çizilmişti. Hiçbir şartta pes etmeyen Fenerbahçe bu grubu lider bitirecekti. Öyle de oldu.

Kağıt üzerinde temsilcimizin iki katı değere sahip Rennes, Fenerbahçe’nin inancı karşısında pes etti. Kadıköy’deki geri dönüşün etkisi yetmemiş gibi, bir de Fenerbahçe daha ilk yarıdan Dinamo Kiev deplasmanında skoru 2-0’a getirince, Rennes Larnaka engelini bile aşamadı. Fransızlar Fenerbahçe’nin pes etmeyeceğini, ilk 45 dakikada anladı ve teslim bayrağını çekti.

Fenerbahçe’yi ne kadar tebrik etsek az. Jesus ve öğrencileri Süper Lig şampiyonluğunu hedef olarak ortaya koysalar da Avrupa arenasında verdikleri keyifle taraftarlara yeni hayaller kurdurmaya başladılar. Ben bunu ışığı çok önceden görüp yazdığımda erken diyenler, takımı abartma diyenler, beklentileri yükseltme diyenler olmuştu.

Yine söylüyorum bu takım bir yarı finali neden göremesin? İşte son 16 bileti cepte bile. İki tur daha yarı final demek. Üstelik liderlikle güçlü rakiplerden de kurtuldu Fenerbahçe. Para, puan, prestij, avantaj, Avrupa’da özgüven, Arda Güler… Fenerbahçe dün akşam çok fazla şey kazandı.

Gelelim maça ve Arda Güler’e. Arda’nın daha fazla süre alması gerektiğini de hep söylemiştik. Jesus onu bu kez kritik bir maçta 11’e koydu. O da bize resital sundu. Valencia’ya attığı pas, tribünleri ayağa kaldırdığı çalımdan sonra bu maçta Arda’nın gol atacağı belli olmuştu. Şans iyilerin yanındadır genelde.

Gol atacağına o kadar inanmış ki içine ‘Annecim seni çok seviyorum’ yazılı tişört giymiş Arda. Golünü attı, anneciğine mesajını yolladı. Biz de seni çok seviyoruz çocuk. İlk yarı biterken Arao’ya adrese teslim bir de ortayla asistini de yaparak şovunu tamamladı.

Biz de seni çok seviyoruz - Resim : 1
Güler, gol attıktan sonra sevincini annesi ile paylaştı. Fotoğraf: İHA

Bu çocuk çok başka. Allah nazarlardan saklasın, yolu uzun, önü açık. İzlemeye doyamıyoruz. Jesus’un oyun mantalitesini anladıkça inanıyorum ki o da başka bir boyuta geçecek Fenerbahçe gibi. Fenerbahçe’yi izlerken futbolcuların artık otomatikleşen görev bilincine hayran kalmamak da mümkün değil. Kiev’i çıkartmadılar, Ukrayna ekibi resmen neye uğradığını şaşırdı. Crespo ve Arao her topu aldı. Takım olarak müthiş bir taktik performans. Yine girenlerin vites yükseltmesi. Bunlar hep otomatikleşen şeyler. Fenerbahçe çok başka bir yolda, başka bir boyutta. Rakiplere ve rakip taraftarlara Allah sabırlar versin. Bu Fenerbahçe’yi daha çok gıpta ile izleyecekler.