Video haber: Avrupa Yakası mı, Anadolu Yakası mı?

Video haber: Avrupa Yakası mı, Anadolu Yakası mı?

İstanbul'un iki yakası da kendine has güzelliğiyle, tüm sorunlarına rağmen hayran olunası. Ancak dev şehrin sakinleri zaman zaman, farklı sebeplerle bir yakayı diğerine tercih edebiliyor. Peki iki yaka arasındaki temel farklar neler? Tercihlerimizi ne belirliyor? Vatandaşlar ve uzmanlar yanıtladı.

İstanbul'un hangi yakası sizin için yuva? Bir yakayı diğerine tercih edebilir misiniz? Genel olarak Avrupa'da yaşayanlar Avrupa'yı, Anadolu'da yaşayanlar Anadolu'yu tercih ediyor. Fakat tek tercih sebebi “alışkanlıklar” mı? İki yakayı birbirinden ayıran temel farklar neler? Bu sorulara ve dahasına cevap arıyoruz...

TÜİK'in 4 Şubat 2022'de yayınladığı verilere göre Avrupa Yakası'nda 10.2 milyon, Anadolu Yakası'nda ise 5.6 milyon insan yaşıyor. İki yaka arasındaki fark ise yavaş da olsa kapanıyor... 1990-2021 arası veriler, tabloyu gözler önüne seriyor.

Video haber: Avrupa Yakası mı, Anadolu Yakası mı? - Resim : 1

TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi Başkanı Doç. Dr. Pelin Pınar Giritlioğlu ile İstanbul araştırmacısı ve yazar Cengiz Özdemir de iki yaka arasındaki temel farkları ve tarihsel değişimi detaylandırıyor.

Vatandaş ise iki yaka arasında tercih yaparken yuva hissi ve alışkanlıkları öne çıkarmakta.

Kaynak: Web Özel