Bu haberleri okudunuz mu? İstiklal saldırısı, kayıp insanlar, Trump ve dahası...

Haber Global Web Özel
Bu haberleri okudunuz mu? İstiklal saldırısı, kayıp insanlar, Trump ve dahası...

Haberglobal.com.tr'de her hafta sizler için dosyalar, derlemeler ve uzman görüşleri içeren derinlikli içerikler hazırlıyoruz. İşte bu hafta hazırladığımız Türkiye'den ve dünyadan yoğun gündemi daha iyi anlamanıza yardımcı olacak içerikler...

5 soru 5 cevap | İstiklal Caddesi'ne bombalı saldırı

İstiklal Caddesi'nde düzenlenen hain terör saldırısında 6 vatandaşımız hayatını kaybetti. Saldırgan yakalandı. Dünyadan taziye mesajları geliyor. 5 soruda dünden bugüne yaşananlar...

Detaylar ne anlatıyor? Güvenlik uzmanları hain saldırıya ilişkin ne diyor?

İstiklal Caddesi'nde düzenlenen hain terör saldırısı sonrası 6 vatandaşımız hayatını kaybetti. Eylemin oluş biçimi, yeri ve saati uzmanların bakış açısına göre çok şey anlatıyor.

İstanbul'un enflasyonu neden diğer şehirlerden yüksek?

Yıllık enflasyon yüzde 85'i aştı. Büyükşehirlerde kira ve beslenmenin daha pahalı olması hissedilen enflasyonu artırıyor. Geçmişte bölgelere göre maaş uygulaması tartışılmıştı.

Buhran bitti, Arsenal yeniden zirvede! Nasıl döndüler?

Efsanevi menajer Arsene Wenger'in ayrılmasıyla bir buhran dönemine giren Arsenal, bu sezon adeta küllerinden doğdu. Mikel Arteta yönetiminde geçen sezon neredeyse dibi gören Londra'nın dev kulübü hocasına gösterdiği sabrın karşılığını aldı. Peki Premier League'in lideri zirveye nasıl döndü?

8 soruda 8 milyar insan | Dünya için ne anlama geliyor?

Dünya nüfusu bugün 8 milyara ulaştı. Öngörüler, bu artışın pik yaptıktan sonra düşmeye başlayacağı yönünde. İnsanlık tarihi nüfus patlamaları, savaşlar, salgınlar ve iklim değişikliği gibi pek çok olaya tanıklık etti. Peki 8 milyar insanlık ve dünya için ne anlama geliyor?

Tam 'para kazanıyoruz' derken... | Dünyada 30'lu yaşların serveti azalıyor

Bütün dünyayı küresel bir enflasyon dalgası sardı. Farklı ülkelerde 30’lu yaşlarına gelip daha genç oldukları zamana göre daha fazla para kazanan insanlar ev veya otomobil gibi yatırımlar yapmakta zorlanıyor.

YPG ile Amerika Birleşik Devletleri ilişkisi nasıl kuruldu? Yardımlar neler?

İçişleri Bakanı Soylu'nun İstiklal saldırısı sonrası "Amerika'nın taziyesini kabul etmiyoruz" sözleri, bu ülke ile PKK/PYD/YPG'nin ilişkisine gözlerin tekrar dönmesine sebep oldu. Bu yapıya yönelik askeri yardımlar Pentagon raporlarında yer alıyor. Peki ABD'nin bu yapı ile ilişkisi nasıl kuruldu?

Cristiano Ronaldo, Manchester United'la ipleri nasıl kopardı? İkinci bahar kara kış oldu...

Juventus'tan 2021 yazında Manchester United'a transfer olan Cristiano Ronaldo'nun ikinci United dönemi büyük bir krize dönüştü. Portekizli, İngiltere'de verdiği bir TV röportajında kulübü yerden yere vururken adeta Kırmızı Şeytanlar'la ipleri de kopardı. Peki neden? Şimdi ne olacak?

Türkiye’nin kayıp insanları… Dünden bugüne ne değişti?

Bazen evlenme vaadi ile çıktıkları evlerine geri dönmüyorlar, bazen de kötü niyetli kişiler tarafından kaçırılıyorlar. Günümüzde kayıp vakalarının çoğu Emniyet tarafından aydınlatılırken işin uzmanları geçmişe göre bugün vatandaşların kaybolma biçimlerinin de değiştiğini söylüyor.

Trump'ın işi çok zor... Tarih ne söylüyor?

Eski ABD Başkanı Trump yine gözünü yükseklere dikmiş gibi görünüyor. ABD tarihinde bir dönem ara verip, tekrar göreve gelen başkan sayısı sadece bir! Amerikan halkı bir kez sırt çevirdiği lidere neden ikinci şansı vermiyor? Trump istisna olabilir mi?

Dünyanın nüfus artışı Afrika'nın elinde! 2050'de dört kişiden biri...

Dünya nüfusunun büyümesindeki en büyük katkı Afrika kıtasından geliyor. Görülmemiş hızla büyüyen Afrika nüfusuna dair beklentiler daha çok kız çocuğunun eğitime ulaşmasıyla değişebilir.

Uyku hapı kullanımında küresel artış | LED diyeti, sıcak bir duş, sessiz, sakin, serin bir ortam...

Modern yaşamın en önemli sorunları arasında uyku problemleri de yer almakta. Küresel bir sıkıntıya dönüşen durum, uyku hapı ve takviye ürünlerin kullanımında da artışa neden oluyor. Uzmanlar ise haplara başvurana kadar bazı kritik önlemlerin mutlaka alınması gerektiğini vurguluyor.

Dolar büyüsü!.. Rowling yine kasasını nasıl dolduracak?

Dünyanın en çok kazanan yazarlarından Harry Potter'ın yaratıcısı J.K. Rowling büyük bir oyun projesi sonrası yine kasasını dolduracak. 1997 yılında ortaya çıkan Harry Potter evreni Rowling'e ömrü boyunca yetecek bir geliri nasıl sağladı?

Dünya Kupası arasına girerken...

Beşiktaş yaralarını sarmak için, Fenerbahçe metal yorgunluğunun etkisi ile, Galatasaray başka bir oyunla, Trabzonspor ise ligin tatil olmasına sevinerek Katar 2022 arasına giriyor.

Neden hala faks cihazı kullanılıyor?

Belki şaşıracaksınız ama faks cihazlarının kullanımı 21. yüzyılda hiç de az değil. Hukuk dünyası, faksı mail veya WhatsApp mesajlarına göre daha geçerli bir belge olarak görüyor.

Dünya Kupası yolunda G ve H Grubu analizi: Neymar ve Cristiano Ronaldo sahnede...

Futbol dünyası 2022 Dünya Kupası için gün sayarken gruplara ilişkin tahminler ve analizler de dile getiriliyor. Biz de Kupaya Doğru serimizde bu kez G ve H Grubu'nu ele alacağız. Neymar ve Cristiano Ronaldo'nun boy göstereceği iki gruptan kimler çıkar? Kimleri izlemek, neye dikkat etmek gerek?

'Bunları kimseye anlatamazsın' | İş hayatında gizlilik sözleşmesi neleri kapsıyor?

Özel sektörde her gördüğünüzü başkasına anlatamazsınız. Dünyaca ünlü futbolcu Cristiano Ronaldo'nun başı bu yüzden büyük dertte. Peki, şirketler çalışanlarına neden gizlilik sözleşmesi imzalatıyor? Bu sözleşmelerin sınırı ve kapsamı ne?

Her şeyiyle farklı bir turnuva: Katar 2022

Kiralık taraftar iddiaları, mükemmel tesisleri, adaylık süreci, kışın oynanacak olması ve daha pek çok ayrıntı ile Katar 2022'nin şimdiden daha önce dünyanın görmediği bir Dünya Kupası organizasyonu olacağı kesin.

Biden ve Xi'nin el sıkışması dünyaya ne söylüyor?

ABD-Çin ilişkilerinde yeni bir döneme giriliyor gibi gözüküyor. Dünyanın bir numaralı gücü olma yarışında sıkı bir mücadele içindeki iki ülke, ekonomi için bazı sorunları arkada bırakabilecek mi?

Bu kadar çok toplantı yapmanın bir anlamı var mı?

Kimse toplantıların büyük bir fanatiği değil ancak onlar olmadan da işlerin yürümediği gerçek. Peki neden bu kadar çok toplantı yapıyoruz? İşler başka türlü ilerlemediği için mi, yoksa biraz da konuşmayı mı seviyoruz?

Uzun bir kış bizi bekliyor | Bağışıklık siteminin sağlam olması şart

Bu sene grip sezonunun erken başladığı ifade ediliyor. Şu günlerde Covid-19 ve grip virüsünün yanı sıra RSV'nin de adını sık sık duyar olduk. O nedenle bu kışı hastalıklardan uzak atlatabilmek için bağışıklık sistemini güçlendirmek şart...

Oscarlı aktris ‘resmi dil’ tartışması başlatınca: İşaret dili, çift alfabe ve dahası…

Güney Afrikalı oyuncu Charlize Theron kısa bir süre önce ana dili olan Afrikaans'ın ölmekte olduğunu dile getirdi. Theron'un ülkesi Güney Afrika'da 11 resmi dil mevcut. Birçok ülke bu konuda şaşırtıcı veriler sunuyor; mesela Hindistan'da resmi dil sayısı 23...

Dünya dışı yaşamla neden karşılaşmıyoruz? Sebebi Büyük Filtre mi?

Bilim insanları, hala neden dünya dışı yaşamla, yani uzaylıların kurdukları medeniyetlerle karşılaşmadığımıza dair değişik fikirlere sahip. Önde gelen araştırmacıların bir kısmı, dünya dışındaki büyük medeniyetlerin halihazırda 'yok olmuş olabileceği' düşüncesine dayanan Büyük Filtre'yi öne sürüyor.

Bezos da kervana katılıyor... Bazısı için parasından vazgeçmek kolay değil!

Uzun yıllar dünyanın en zengin insanı olan, pandemide servetine servet ekleyen Jeff Bezos, servetinin önemli bir bölümünü bağışlayacağını açıkladı. Bezos bunun için iyi bir planlama gerektiğini söylüyor ancak her zengin eşit şekilde servetinin bir kısmından hayır işleri için vazgeçemiyor.

Kaynak: Web Özel

Haber Global Web Özel