Dünya Kupası yolunda G ve H Grubu analizi: Neymar ve Cristiano Ronaldo sahnede...

FIFA 2022 Dünya Kupası
Dünya Kupası yolunda G ve H Grubu analizi: Neymar ve Cristiano Ronaldo sahnede...

Futbol dünyası 2022 Dünya Kupası için gün sayarken gruplara ilişkin tahminler ve analizler de dile getiriliyor. Biz de Kupaya Doğru serimizde bu kez G ve H Grubu'nu ele alacağız. Neymar ve Cristiano Ronaldo'nun boy göstereceği iki gruptan kimler çıkar? Kimleri izlemek, neye dikkat etmek gerek?

Dünya Kupası için geri sayımda sona iyice yaklaşıyoruz. Heyecan katlanarak artarken, futbolseverler de yavaş yavaş havaya giriyor. Biz de bu süreçte haberglobal.com.tr olarak sizlerle hikayeler, unutulmaz anlar, analizler, tahminler, yıldızlar ve öne çıkan performansları paylaşacağız. Dünya Kupası boyunca devam edecek yolculuğumuzun ilk etabında, turnuva başlayana dek özel çalışmalarımızı, Kupaya Doğru dizisi ile sizlerle buluşturuyoruz.

Katar'ın ev sahipliğinde 20 Kasım-18 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek olan dev organizasyonda, G Grubu ve H Grubu iki yıldız ismin son meydan okumalarındaki ilk durak olacak. G Grubu'nda turnuvanın en önemli favorisi olarak gösterilen Brezilya yer alıyor. D Grubu'nda ise gözler Cristiano Ronaldo ve Portekiz'e çevrilecek. Aynı zamanda iki grubun da görece sert gruplar olabileceğine dikkat çekmekte fayda var. İki grup da turnuva deneyimi olan ve devlere çelme takmaya müsait takımlar barındırıyor.

Dünya Kupası yolunda G ve H Grubu analizi: Neymar ve Cristiano Ronaldo sahnede... - Resim : 1

G GRUBU: GERÇEKTEN FAVORİ Mİ, GÖSTERECEK!

Brezilya, Sırbistan, İsviçre ve Kamerun'un mücadele edeceği G Grubu'nda hiç kuşkusuz gözler Brezilya'da olacak. Neymar son kez Dünya Kupası sahnesinde... Bu kendisi için çok anlamlı olmalı zira Brezilya'da efsane statüsüne ulaşmanın başlıca yolu Dünya Kupası'nda bir başarı elde etmekten geçiyor. Bu yolda 2014'te takımına liderlik eden Neymar, başlangıçta umut verse de bir sakatlık yaşamış ve yokluğunda Brezilya, Almanya'ya 7-1 yenilerek kupaya el sallamıştı. Sambacılar yine umut vadediyor fakat bu kez kadroları çok daha güçlü. Sırbistan, İsviçre ve Kamerun grupta Brezilya'nın başını belaya sokmaya çalışacak. Birbirlerine yakın güçte gözüken diğer üç ülkeden Avrupalılar daha çok dikkat çekmekte.

Gruba dair en dikkat çeken detay ise 2018 Dünya Kupası'nda da Brezilya, İsviçre ve Sırbistan'ın aynı grupta yer almış olması. 2018'de Brezilya lider çıkarken İsviçre ikinci sırada bir üst tura çıkmıştı.

Kim çıkar: Brezilya, sadece grubun değil turnuvanın da bir numaralı favorisi olarak gösteriliyor. Çetin bir ikincilik yarışına sahne olması beklenen grupta bu koltuğun en iddialı talibi ise İsviçre olabilir. Tam bir kompakt Avrupa takımı görüntüsü çizen İsviçre'nin Son 16 için yeterli puanları alması şaşırtmayacaktır.

Dünya Kupası yolunda G ve H Grubu analizi: Neymar ve Cristiano Ronaldo sahnede... - Resim : 2
Real Madrid'in 22 yaşındaki yıldızı Vinicius Jr'ın performansı Brezilya'nın iddiasını doğrudan etkileyecek. Fotoğraf: Reuters

Kimi izleyelim: Neymar'ın ne yapacağı elbette merak konusu ancak pek çok futbolseverde daha büyük heyecanı Vinicius Jr doğuruyor. Real Madrid'in yıldızı her geçen gün daha çok parlıyor. Dünya Kupası sahnesinde de Brezilya'nın en büyük kozlarından biri olacak genç yıldız turnuvaya damga vurursa şimdiden efsanevi bir statüye erişebilir.

Soru işareti: İsviçre de Sırbistan da sürprizler yapmaya müsait takımlar. Bu iki ülkenin Brezilya'nın başına ne kadar büyük dert açabileceği Sambacılar'ın serüveninde belirleyici olabilir. 2018'de Brezilya, Sırbistan'ı 2-0 yenerken grubun açılış maçında İsviçre'yle 1-1 berabere kalmıştı.

Grupta İsviçre ile Sırbistan'ın bir araya geleceği maç ise farklı bir noktasıyla dikkat çekiyor. 2018'deki maçta İsviçre rakibini 2-1 yenerken golleri atan Arnavut asıllı isimler Xherdan Shaqiri ve Granit Xhaka, gol sevinçlerinde çift başlı kartal işareti yapmış ve bu siyasi mesaj büyük tartışma yaratmıştı.

H GRUBU: HERKES UMUTLU AMA...

Gana, Uruguay ve Güney Kore'nin eski tehlikeli günlerinden uzak oldukları aşikar. Ancak grubun sıkı mücadelelere sahne olacağı da kesin. Portekiz'e Cristiano Ronaldo'nun son meydan okumasına şahit olmak için dikkat kesilecek olan futbolseverler, ortaya tam bir sürpriz çıkabileceğini de biliyor. Pek çok yorumcu söz konusu grubu tahmin etmesi en güç grup olarak yorumlamakta. Zira hepsinin güçlü yanları olduğu kadar soru işaretleri de dikkat çekici. Portekiz'in yetersiz bulunan hücum üretkenliği, Uruguay'ın altın jenerasyonunu geride bırakmak üzere olması, Gana'nın özellikle Afrika Uluslar Kupası'ndaki performansı ve Güney Kore'nin kadro kalitesi soru işareti; bununla birlikte dört ülke birbirlerinin durumundan da elbette haberdar.

Dünya Kupası yolunda G ve H Grubu analizi: Neymar ve Cristiano Ronaldo sahnede... - Resim : 4
Cristiano Ronaldo, Portekiz'in hala en önemli silahı konumunda. Fotoğraf: Retuers

Kim çıkar: Soru işaretleri bulunsa da Portekiz'in grup aşamasını zorlansa bile geçmesi bekleniyor. İkincilik koltuğunun en doğal adayı ise Uruguay.

Kimi izleyelim: Cristiano Ronaldo ve Güney Kore'de Heung-min Son, gözlerin çevrileceği ilk isimler. Uruguay'da ise Suarez ve Cavani kadar Liverpool'un golcüsü Darwin Nunez de merak uyandıran bir isim olacak.

Soru işareti: Manchester United'la bir kriz yaşayan Cristiano Ronaldo'nun kariyerindeki son büyük meydan okuma bu Dünya Kupası... Ancak yıldız ismin ne kadar süre alacağı da tartışma konusu. Fernando Santos'un durumu nasıl idare edeceği, Portekiz'in hikayesinde belirleyici unsur olmaya aday.

Kaynaklar: FIFA, The Athletic, Al Jazeera, The Guardian

Kaynak: Web Özel

2022 Dünya Kupası