Bu haberleri okudunuz mu? Göçmen, kripto, çevirmenlik, NATO, otomobil, Tiktok, kiralık ev, konser

Bu haberleri okudunuz mu? Göçmen, kripto, çevirmenlik, NATO, otomobil, Tiktok, kiralık ev, konser

Haberglobal.com.tr'de her hafta sizler için dosyalar, derlemeler ve uzman görüşleri içeren derinlikli içerikler hazırlıyoruz. İşte bu hafta hazırladığımız Türkiye'den ve dünyadan yoğun gündemi daha iyi anlamanıza yardımcı olacak içerikler...

Pandemi dönüşü İstanbul'a konser yağmuru! 'Halsey, Metallica kadar hızlı satıyor...'

Bu yaz İstanbul'a adeta yabancı müzisyen yağmuru yağıyor. Açıklanan konserlerin ardı arkası kesilmiyor. Organizatörler pandemi süresince uğradıkları zararı çıkarmak istediklerini söylerken Z kuşağının konserlere ilgisi oldukça yoğun. Ancak organizatörleri kur düşündürüyor.

Bu da oldu! Kripto gaspçıları ortaya çıktı!

Birleşik Krallık'ta polisin anonim suç raporları incelendiğinde çarpıcı bir durum ortaya çıktı. Raporlar, gaspçıların silahla zor kullanarak insanların telefonlarındaki platformlara girip kendilerine kripto para aktardıklarını ortaya koydu. İşte o şikayetlerden bazıları...

Rusya ve ABD'nin sahip olduğu Kıyamet Günü uçağı ne? Olağanüstü bir durumda A takımı orada olacak!

Rusya'nın Kıyamet Günü uçağının Moskova semalarında görülmesiyle birlikte gözler bu uçaklara çevrildi. ABD'de de olağanüstü durumlar için bir uçak hazır bekletiliyor.

Bu gerilim niye?

Ağız tadıyla bir derbi yine izleyemedik. Beşiktaş tribünlerinin maçın başlamasıyla birlikte ortaya koyduğu aşırı gerilim ve sahaya attığı yabancı maddeler Fenerbahçe’nin ve hatta Beşiktaş’ın dengesini bozdu.

Beşiktaş'ta Valerien Ismael'in planı çalışır! Ama nasıl?

Vodafone Park'ta Fenerbahçe'yle 1-1 berabere kalan Beşiktaş neredeyse tüm maç boyunca planını çalıştırmayı başardı. Hücumdaki final etkisizliği tabelayı 1-1'de tutarken ortaya koyulan oyun gelecek sezon için de bazı sinyaller verdi. Ismael'in oyunu başarılı olabilir ancak bunun bazı koşulları var...

Yapay zeka çevirmenliği öldürüyor mu?

Bir çevirmenin Fransızca bilmeden Google Translate kullanarak Fransızca bir kitabı Türkçe'ye çevirip piyasaya sürmesi tartışmalara yol açmıştı. Çevirmenler, o dile hakim olmak kaydıyla çevirilerde yapay zeka kullanılmasını onaylıyor. Ancak yapay zekanın sektörü oldukça daralttığından şikayetçiler.

Göçmenler arasında TikTok neden bu kadar popüler?

Göçmenlerle ilgili olarak sosyal medyada paylaşılan veya yeniden dolaşıma sokulan videoların büyük bir bölümü TikTok'ta çekilmiş. Peki özellikle Afganistan ve Pakistan'dan Türkiye'ye gelenler arasında TikTok neden bu kadar popüler? Bu Asya kıtasına özgü bir durum mu?

Kredi paketinden saatler sonra eve zam yapmak serbest piyasa kapsamında değerlendirilebilir mi?

0.99 faizle ilk evini sıfır konut şeklinde alacak vatandaşlara kredi verileceğinin duyurulmasının ardından fırsatçılar ev fiyatlarını artırdı. Bazıları sattığı konuta 200 bin, bazıları ise daha düşük tutarlarda fiyat yükseltti. Peki bu durum piyasa bozucu davranış olarak nitelendirilebilir mi?

Çocuklarına akıllı telefon izni vermiyorlar!

Bazı ebeveynler ergenlik çağındaki çocuklarının gelişimine zarar verdiği gerekçesiyle akıllı telefon kullanmalarına izin vermiyor. Çocukları 18 yaşına geldiğinde kararı onlara bırakacaklarını belirtiyorlar...

İsveç ve Finlandiya gün sayıyor: 'NATO'da olmak ya da olmamak...'

Bu hafta tüm dünyanın gözleri İsveç ve Finlandiya'da... İki ülkede hükümetler NATO'ya katılmak ya da katılmamak konusunda kararını bu hafta verecek. Tarihi baştan aşağı değiştirme potansiyeli taşıyan bu kararın ne yönde olacağı Rusya tarafından da yakından takip ediliyor.

Kiralık evde artık yalnız yaşayamayanlar ne diyor? 'Aman ev sahibi duymasın'

Vatandaşlar son bir yılda çok büyük zam gören ev kiralarını karşılayabilmek için ev arkadaşı aramaya başladı. Uzun yıllardır yalnız yaşamaya alışan kişiler rahatlarının bozulduğunu söylerken, hukukçular ev sahibinin izni yoksa durumun yasa dışı olduğunu aktarıyor.

Rusya buğdayı bir silah olarak kullanabilir mi?

Dünyanın en büyük buğday ihracatçısı Rusya, buğdayı yaptırımlar karşısında stratejik bir ürün olarak kullanabilir mi? Kimi gıda uzmanlarına göre dünyada bu tarz panikler ile büyük gıda alımları yapılıyor ve yiyeceğe erişmek pahalılaşıyor.

Üretimi durdurulan iPod neyi değiştirdi?

Müzik sektörünün dijitalleşmesini sağlayan iPod artık üretilmeyecek. 2001 yılında piyasaya çıkan cihaz endüstriyi kökünden değiştirdiği gibi Apple'a da iPhone'u yapacak özgüveni vermişti.

Eşler aynı şirkette nasıl çalışabilir? Ast-üst ilişkisi ve çalışanın hakkı...

Kurumsal hayatta konuşulan konulardan biri de eşlerin ya da çiftlerin aynı iş yerinde çalışmalarının performansa ve iş ortamına etkileri. Uzmanlar ve çalışanlar anlatıyor...

 Otomobilini takas etmek isteyenler ne diyor? 'Kenarda 3-5 bin TL param bulunsun...'

Bazı vatandaşlar nakit ihtiyaçlarını karşılamak için otomobillerinin modelini düşürmek istiyor. Takas yöntemi ile hem hala bir otomobil sahibi olmak hem de bir miktar para kazanmak isteyenler ilan sitelerine otomobillerini koyuyor. Peki şu anda aracını takas etmek isteyen vatandaşlar ne söylüyor?

Finlandiya NATO için kolları sıvadı, peki ya İsveç?

Finlandiya Cumhurbaşkanı ve Başbakanı NATO'ya katılmak için kolları sıvadı. Kıta Avrupa'sında yıllardır görülmeyen böylesi bir hareket bütün dengeleri değiştirebilir. Rusya askeri olarak karşılık vereceğini söylerken NATO üyesi olmayan İsveç'te de uzun süredir bir hareketlilik hakim.

Bitcoin ve kripto paralarda tarihi düşüş neden?

Bitcoin'deki dalgalı düşüş trendi devam ederken 26 bin doların altı da görüldü. Kripto paralardaki genel düşüşün kuşkusuz birçok sebebi var ancak bunlardan bazıana sebepler olarak öne çıkmakta... Diğer piyasalar, oynaklık, yasal düzenlemeler ve Luna...

Rusya'nın hedefinde Ukrayna olması Türkiye'nin Suriye politikasını nasıl şekillendirir?

Türkiye 1 milyon sığınmacıyı Suriye'ye göndermek için hazırlık yapıyor. Belirlenen 13 bölge için planlar hazır. Rusya'da bölgede etkin bir ülke. Peki Rusya'nın halihazırda gücünü Ukrayna'ya yöneltmesinin Türkiye'nin Suriye politikasına etkisi nasıl olacak?

Finlandiya ve İsveç resmen NATO başvurusu yaptıktan sonraki süreçte ne olacak? Tek tek bakacaklar...

NATO sözleşmesi gereği bir ülke birliğe üye olmak istediği zaman üyelerin hepsinin bunu onaylaması gerekiyor. Kimi ülkelerde parlamentoda çoğunluk tek partide değil. Son üye Kuzey Makedonya için 13 aylık bir onay süresi geçmişti.

Olayların taşı: Kaşıkçı Elması

Her dönem hakkında rivayetler ortaya atılan Kaşıkçı Elması'nın gerçek olduğuna ilişkin son açıklama Milli Saraylar tarafından bir kez daha yapıldı. Taş bugüne kadar 1968 ve 2006 yıllarında incelenirken orijinal olduğu belgelenmişti. Peki elmasın yolu İstanbul'a nasıl düştü? Kim 'sahte' dedi?

Hayatımıza Netflix'le giren o alışkanlık bitiyor mu? Sebepleri neler?..

Bir oturuşta bir sezonun bütün bölümlerini izlemek yaklaşık 10 yıl önce Netflix'le hayatımıza giren ve yaşamımızda ciddi bir yer tutan alışkanlığımız... Ancak yavaş yavaş bu alışkanlıktan uzaklaşıyor olduğumuza dair görüşler de giderek güçleniyor. Peki ne olacak? Eski sisteme mi dönüyoruz?

Bulgaristan'ın Rusya'ya karşı pozisyonu nasıl değişti? Ukrayna silahlarını tamirden Rus diplomatları sınır dışı etmeye...

Bir zamanlar Rusya'nın en yakın müttefiklerinden biri olan Bulgaristan, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden sonra Rusya'ya ekonomik yaptırımlar uyguladı, Ukrayna'nın bozulan ve hasar gören askeri teçhizatlarını tamir etmeye gönüllü oldu, Rus diplomatları sınır dışı etti... Peki neden?

Covid-19, Kuzey Kore'ye de ulaştı! 'Parlak başarıdan', ilk can kaybına...

Kuzey Kore, Covid-19 kaynaklı ilk can kayıplarını resmen açıkladı. Ocak 2020'den beri sınırlarını tamamen kapatan ve aşı programı uygulamayan ülke Temmuz 2020'de "parlak bir başarı" elde ettiğini duyurmuştu. Şimdi ise 187 bin kişi karantinada ancak kapıda başka tehlikeler de bulunuyor.

Unreal 5: Oyun mu, gerçek mi?

Unreal 5 isimli 3D tasarım yazılımının önümüzdeki yıllarda oyun sektörüne damga vurması bekleniyor. 8K televizyonlar ile birlikte konsollar vasıtasıyla evlere erişecek olan bu yazılım oyun ve gerçek arasındaki çizgiyi çok inceltecek gibi.

ABD'de futbol en popüler dördüncü spor olmak üzere

Amerikan futbolu, beyzbol, basketbol ve buz hokeyi. Bu dörtlünün son halkası olan buz hokeyi ABD'de koltuğunu futbola kaptırmak üzere. Ülkede daha çok insan İngiltere ligini izlerken Chelsea'nin dinamosu Christian Pulisic ülkesinde büyük bir etkiye sahip.

Kaynak: Haber Global TV