Pandemi dönüşü İstanbul'a konser yağmuru! 'Halsey, Metallica kadar hızlı satıyor...'

Web Özel
Pandemi dönüşü İstanbul'a konser yağmuru! 'Halsey, Metallica kadar hızlı satıyor...'
Bu yaz Türkiye'de konser verecek sanatçılar: (Soldan sağa) Halsey, Placebo, Jason Derulo, Epica. Kolaj: Haberglobal.com.tr

Bu yaz İstanbul'a adeta yabancı müzisyen yağmuru yağıyor. Açıklanan konserlerin ardı arkası kesilmiyor. Organizatörler pandemi süresince uğradıkları zararı çıkarmak istediklerini söylerken Z kuşağının konserlere ilgisi oldukça yoğun. Ancak organizatörleri kur düşündürüyor.

Koronavirüs salgını dünya üzerinde olduğu gibi Türkiye'de de eğlence ve müzik sektörünü etkiledi. Neredeyse 2 yıldır önemli etkinlikler iptal edilirken binlerce müzisyen de işsiz kaldı. Kısıtlamaların olmadığı bu yaz ise İstanbul'a adeta yabancı gruplar veya sanatçılar akın edecek.

Her geçen gün yeni bir festival ya da sanatçı açıklanırken mevcut görüntü adeta stadyum konserleri ile ölümsüzleşen 1993 yılını (Metallica, Madonna, Guns'n'Roses, Michael Jackson...) ve ardı ardına dev isimlerin açıklandığı 2010 yılını (Metallica, Rammstein, Slayer, U2, David Guetta, Massive Attack...) hatırlatıyor.

Z KUŞAĞI ÇOK İLGİLİ! K-POP FESTİVALİ GELİYOR

Bu yaz ise rock müzikten metale, cazdan popa ve elektronik müziğe kadar birçok türde isim ülkemizde sahne alacak.

Concerts East ve United Promoters organizasyonlarında yönetici olan Siyabend Suvari, geçtiğimiz yıllarda Türkiye'de Sonisphere Festivalleri (Metallica, Slayer, Rammstein, Iron Maiden, Slipknot...), Justin Bieber ve Jennifer Lopez konserlerini düzenleyen isim. Bu yaz ise Amerikalı ünlü şarkıcı Halsey'i ülkemize getiriyor. Bilindiği üzere Halsey bir süredir Türk senaryo yazarı Alev Aydın ile beraber. Çiftin ilk bebeği Ender geçen yıl dünyaya geldi.

Suvari, pandemi sonrası müzik piyasasındaki geri dönüşün çok hızlı olduğunu ifade etti ve "Pandemi döneminin sektöre yol açtığı zarar çok büyük. Organizatörler iki senedir uğradıkları zararı çıkarmaya çalışıyor" dedi. Ayrıca Suvari, henüz duyurulmamış olan ve bu yıl gerçekleşecek birçok festival ve konserin olduğunun altını çizdi.

Pandemi dönüşü İstanbul'a konser yağmuru! 'Halsey, Metallica kadar hızlı satıyor...' - Resim : 1
Halsey 3 Eylül'de Küçükçiftlik Park'ta sahne alacak. Kaynak: Twitter

Bilet satışlarının iyi gittiğini belirten Suvari, "Pandemi dönüşü büyük bir ilgi var" ifadelerini kullandı. Organizatör, özellikle Z kuşağının konserlere büyük ilgi gösterdiğini ifade ederek "Z kuşağı kendi dinlediği müziğe ilgi gösteriyor. Bu yüzden Halsey, Metallica kadar hızlı bilet satıyor" dedi. Halsey 3 Eylül'de Küçükçiftlik Park'ta sahne alacak.

Bununla birlikte Z kuşağının ilgi gösterdiği türlerin başında K-Pop geldiğini olduğunu söyleyen Suvari, yakında bir K-Pop festivali düzenlemeyi planladığını söyledi.

'TÜRKİYE'YE GELEN SANATÇILAR NORMALDEN FAZLA ÜCRET TALEP EDİYOR'

Hammer Müzik'in sahibi Haluk Ataklı, bu yıl Hammer Müzik ve Vera Müzik işbirliğiyle Devin Townsend ile beraber progresif metalin kralları Dream Theater, (1 Haziran Küçükçiftlik park), heavy metal denince akla ilk gelen gruplardan Manowar (18 Haziran Küçükçiftlik), Hollandalı Epica, İsveçli Soen ve Alman folk grubu FAUN gibi grupları Türkiye'ye getiriyor.

Ataklı bu yaz düzenlenen konserlerin çoğunun pandemi öncesi veya pandemi zamanı planlanmış ve kaporası organizatörler tarafından ödenmiş konserler olduğunu söyledi. Ataklı, müzik kısıtlamalarının kendilerini zor durumda bıraktığını ifade etti:

"Ancak en büyük sıkıntı artan dolar ve euro. Sonuçta sanatçılara euro ve dolar üzerinden ödeme yapıyoruz. Kur oynaklığı bütçeleri darma duman ediyor."

Ataklı gelen sanatçıların Türkiye'nin AB üyesi olmamasının yarattığı lojistik zorluklar ve gümrük gibi nedenlerden dolayı Avrupa ülkelerinden istedikleri daha fazla ücreti Türk organizatörlerden talep ettiklerini vurguladı.

BU YAZ BAŞKA KİMLER VAR?

Rock ve Metal türünde konserlerin fazlalığı ise göze çarpıyor. Zorlu PSM'de sahne alacak İngiliz rock grupları Placebo (18 Temmuz) ve Arctic Monkeys (9-10 Ağustos) konserlerinin biletleri satışa çıktıktan sonra saatler içinde tükendi. 

Eurovision adına İtalya'ya birincilik kazandıran Maneskin ise 23 Temmuz'da Küçükçiftlik Park'ta seyirciyle buluşacak. Rock dünyasına adını altın harflerle yazan efsanevi Deep Purple ise 25 Mayıs'da Lifepark'ta unutulmaz şarkılarını seslendirecek.

Bunların yanında Godspeed You! The Black Emperor , Soen, Moonspell, Tiamat, Nick Cave and The Bad Seeds, Sepultura, Kreator ve Nick Mason's Saucerful of Secrets konserleri de göze çarpıyor. 

Ünlü RB şarkıcısı Jason Derulo 25 Mayıs'ta Küçükçiftlik Park'ta İstanbul seyircisi ile buluşacak. Öte yandan elektornik müzik konserleri de göze çarpıyor. Infected Mushroom , Grammy ödüllü DJ Black Coffee, The Avener, ve Nick Curly bu yaz hayranlarını şarkılarıyla coşturacak. PMS'de Caz kapsamında ise Yellowjackets, Mulatu Astatke,  Jojo Mayer & Nerve caz severlerle bir araya gelecek.

Halsey'in bilet fiyatları 300 TL' den, Dream Theater ise 500 TL' den başlıyor. Jason Derulo biletlerinin başlangıç fiyatı 450 lira iken Maneskin konserininki 616 TL. 

Kaynak: Web Özel

İstanbul konser rock Halsey Metallica Deep Purple