Bu gerilim niye?

Bu gerilim niye?

Ağız tadıyla bir derbi yine izleyemedik. Beşiktaş tribünlerinin maçın başlamasıyla birlikte ortaya koyduğu aşırı gerilim ve sahaya attığı yabancı maddeler Fenerbahçe’nin ve hatta Beşiktaş’ın dengesini bozdu.

Şampiyonluk mücadelesi bitmiş iki takım ezeli rekabet için sahada. Bu kadar gerilime ne gerek var? Daha maçın başı ortada ciddi bir pozisyon yok, kavga yok, sıkıntı yok ama sahaya atılan yabancı maddeler var. İrfan Can’ın kafasına isabet eden ve yerde yattığı süre içinde atılmaya devam eden yabancı maddeler derbiye yakışmadı. İlla birinin hastanelik olması mı gerekiyor.

Topun sadece 41 dakika oyunda kaldığı bir maç izledik. Bu da futbolun ikinci planda kaldığının bir göstergesiydi, yine futbola yazık oldu. Demek ki iki takım şampiyonluğu kovalıyor olsa neler olacak kim bilir! Her iki takım da stoper bölgesinde zorunlu değişikliklere gitti ama açıkçası tam tersini beklerken.

İKİ PENALTI YAPTIRDI

Fenerbahçe bu sıkıntıyı daha çok yaşadı. Evet Novak golünü attı ama yaptırdığı iki penaltıyla da maçın kaderini belirledi. Üstelik Tisserand ile uyumsuz bir görüntü çizdi ve Fenerbahçe ciddi açıklar verdi. Yine iki takımın ortak derdi forvetleriydi.

Beşiktaş’ta Batshuayi ve Larin saç baş yoldurdu, Fenerbahçe’de de Serdar Dursun rakip mevkidaşlarına ayak uydurdu. Serdar en kötü maçlarından birini çıkardı. Hiçbir ikili mücadeleyi kazanamadığı gibi 1-0 öndeyken İrfan Can’a atmadığı pasla da takımını bence galibiyetten etti.

Fenerbahçe’de maçın en iyisi Ferdi’ydi. Genç futbolcu takımı adına kritik müdahalelere imza attı. Yine çok koşup, savaştı. Fenerbahçe önemli bir sol bek kazandı bana göre. Bu senenin en önemli kazanımı bu. Açıkçası her iki hoca da bana göre ciddi hatalara imza attı.

Valerian İsmael yaptığı değişikliklerle oyunun kontrolünü Fenerbahçe’ye verdi. İsmail Kartal ise zamanında yapmadığı müdahaleler ile maçı koparma şansını kaçırdı. Valencia’yı geç aldı, Berisha’yı hiç düşünmedi. Sahanın en kötü adamı Serdar Dursun’a 70 dakika dayanması büyük hataydı. Osayi hamlesinde de geç kaldı.

HAKEM MAÇIN EN KÖTÜLERİNDENDİ

Hakem Arda Kardeşler de maçın en kötülerindendi. Oyunun kalitesinin düşmesinde başrolü oynadı. Kontrolü sürekli kaybetti, verdiği ve vermediği kartlarla tartışıldı. Oyunun sürekli durması koşu mesafelerine de yansıdı. 110 km’nin altına düşmeyen Fenerbahçe dün sadece 102 km koşabildi.
Evet Fenerbahçe son 12 maçtır yenilmiyor ve derbileri kaybetmiyor.

İsmail Kartal ciddi bir seri yakalasa da Türkiye’de her şeyin anlık olduğunu bilen yönetim, Jesus konusunda ısrarcı davranıyor. Ali Koç bu yüzden kısa süre içinde Portekiz’e gidecek. Çünkü burası Türkiye, 12 maç iyi gidersiniz 2 maç tökezlediğinizde kimse o 12 maçı hatırlamaz.

Beşiktaş - Fenerbahçe maçı