Bu haberleri okudunuz mu? | Mutasyon, normalleşme, ittifaklar, TL'de düşüş...

ABD Merkez Bankası Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası koronavirüs
Bu haberleri okudunuz mu? | Mutasyon, normalleşme, ittifaklar, TL'de düşüş...

Haberglobal.com.tr'de her hafta sizler için dosyalar, derlemeler ve uzman görüşleri içeren derinlikli içerikler hazırlıyoruz. İşte bu hafta hazırladığımız Türkiye'den ve dünyadan yoğun gündemi daha iyi anlamanıza yardımcı olacak içerikler...

22 Şubat Pazartesi - ABD'de Covid kaynaklı ölümler yarım milyonu geçti: 'Halk çok azını biliyor...': Tüm dünyada koronavirüs nedenli ölümlerin yüzde 20'si ABD'de gerçekleşti. Yarım milyondan fazla insanın yaşamını yitirdiği ABD'de, 100'ün üzerinde hastasını kaybeden dört doktor, Covid-19'un korkunç boyutlarını aktardı.

Bu haberleri okudunuz mu? | Mutasyon, normalleşme, ittifaklar, TL'de düşüş... - Resim : 1

Haberi okumak için tıklayın.

22 Şubat Pazartesi - Tarih affetmedi: Nazi gardiyanı 75 yıl sonra bedelini ödedi: Nazilerin toplama kamplarında gardiyan olarak çalışan Karl Berger 75 yıl sonra yaptıklarının bedelini yaşadığı ülkeden kovularak ödedi.

Bu haberleri okudunuz mu? | Mutasyon, normalleşme, ittifaklar, TL'de düşüş... - Resim : 2

Haberi okumak için tıklayın.

22 Şubat Pazartesi - Dünya varyantları konuşuyor... Türkiye'ye has mutasyonlar var mı?: Türkiye mutasyonlu virüsle yatıp mutasyonlu virüsle kalkıyor. Peki İngiltere varyantı gibi Türkiye varyantı da var mı? Aşıda 3. doz önerisi ne anlama geliyor?

Bu haberleri okudunuz mu? | Mutasyon, normalleşme, ittifaklar, TL'de düşüş... - Resim : 3

Haberi okumak için tıklayın.

22 Şubat Pazartesi - 5 soru 5 cevap: İşte altında son durum: Altın fiyatları son üç ayda yüzde 20'den fazla değer kaybetse de yeniden yükselişe geçti. Güvenli liman altının fiyatlarındaki dalgalanmanın nedeni ne? Bitcoin'in yükselişinin altının düşüşü ile bir bağlantısı var mı?

Bu haberleri okudunuz mu? | Mutasyon, normalleşme, ittifaklar, TL'de düşüş... - Resim : 4

Haberi okumak için tıklayın.

23 Şubat Salı - Mutant virüs Karadeniz'de baskın hale mi geliyor?: Karadeniz alarm vermeye devam ediyor. Yeni açıklanan haftalık tabloda da en yüksek il Doğu Karadeniz'den. Bölgede mutant virüsler baskın hale mi geliyor? Bölgeden isimler ve uzmanlar yanıtlıyor...

Bu haberleri okudunuz mu? | Mutasyon, normalleşme, ittifaklar, TL'de düşüş... - Resim : 5

Haberi okumak için tıklayın.

23 Şubat Salı - Daft Punk neden ayrıldı? Müzik dünyasını sarsan, çığır açan ikilinin öyküsü: Fransız elektronik müzik ikilisi Daft Punk, flaş bir kararla ayrıldıklarını açıkladı. Peki 90'ların ikinci yarısından beri çığır açan işlere imza atan efsanevi ikili neden ayrıldı? Neden maske takıyorlar? Onları bu kadar özel kılan neydi?

Bu haberleri okudunuz mu? | Mutasyon, normalleşme, ittifaklar, TL'de düşüş... - Resim : 6

Haberi okumak için tıklayın.

23 Şubat Salı - 4 SORU 4 CEVAP: 128 milyar dolarlık tartışma: Türkiye'nin gündemi Merkez Bankası'nın döviz rezervleri. Siyasetin tansiyonu yükselirken uzmanlar son tabloyu yorumladı. Merkez'in ne kadar rezervi var? 'Buharlaşma' lafı doğru mu?

Bu haberleri okudunuz mu? | Mutasyon, normalleşme, ittifaklar, TL'de düşüş... - Resim : 7

Haberi okumak için tıklayın.

23 Şubat Salı - 10 yaşında kanseri atlatan Harley, şimdi uzaya giden en genç insan olacak: Küçük yaşta tekvandoda siyah kuşak kazandı. Ardından kemik kanserine yakalandı. Kanseri yendi, şimdi uzaya giden en genç insan olacak. 29 yaşındaki Harley'nin ilham veren hikayesi...

Bu haberleri okudunuz mu? | Mutasyon, normalleşme, ittifaklar, TL'de düşüş... - Resim : 8

Haberi okumak için tıklayın.

24 Şubat Çarşamba - Orta Doğu'da yeni denklem: ABD-İran-Türkiye üçgeni: ABD Başkanı Joe Biden yeni dönemde Orta Doğu'da farklı bir politika izleyecek. Bu Türkiye'yi nasıl etkiler? İran-ABD ilişkilerinin seyri Türkiye için ne demek? Emekli Büyükelçi Uluç Özülker anlatıyor...

Bu haberleri okudunuz mu? | Mutasyon, normalleşme, ittifaklar, TL'de düşüş... - Resim : 9

Haberi okumak için tıklayın.

24 Şubat Çarşamba - 4 soru 4 cevap | Merkez Bankası'nın hamlesi ne anlama geliyor? Kredi faizleri artar mı?: Merkez Bankası zorunlu karşılıkları artırdı. Sıradan vatandaş için bu ne demek? Kredi faizleri artacak mı? Uzmanları yorumluyor...

Bu haberleri okudunuz mu? | Mutasyon, normalleşme, ittifaklar, TL'de düşüş... - Resim : 10

Haberi okumak için tıklayın.

24 Şubat Çarşamba - Televizyon dizilerinde pandemi neden yok?: Diziler, koronavirüsten kaçıp sığınabildiğimiz ender limanlardan. Pandemiyle geçen yılda hem Türkiye'de hem de dünya çapındaki dizilerde virüs, ekrana nadiren yansıdı. Peki dizilerde pandemi neden yok? Sektörden iki isim Haberglobal.com.tr için anlattı.

Bu haberleri okudunuz mu? | Mutasyon, normalleşme, ittifaklar, TL'de düşüş... - Resim : 11

Haberi okumak için tıklayın.

24 Şubat Çarşamba - Virüse inanmayan bir ülke: Afganistan: Salgının alıp başını gittiği Afganistan aşılama çalışmalarına başlıyor. Halkın bir kısmı aşıda sıranın gelmeyeceğini düşünürken başka bir kısmı ise virüsün varlığına bile inanmıyor.

Bu haberleri okudunuz mu? | Mutasyon, normalleşme, ittifaklar, TL'de düşüş... - Resim : 12

Haberi okumak için tıklayın.

25 Şubat Perşembe - Bilim insanları açıkladı! İşte aşı pasaportu için 12 kriter: Uluslararası seyahatlerin önünü açması beklenen aşı pasaportu AB'nin gündemine geldi. Köklü bilim topluluğu Kraliyet Cemiyeti, 12 kriter belirlerken Dünya Sağlık Örgütü de uyarılarda bulundu. Peki aşı pasaportu nasıl olacak, ne işe yarayacak?

Bu haberleri okudunuz mu? | Mutasyon, normalleşme, ittifaklar, TL'de düşüş... - Resim : 13

Haberi okumak için tıklayın.

25 Şubat Perşembe - 7 TL'yi aşan doların yükselişi devam ediyor! Peki neden?: Geçen hafta Türk Lirası karşısında dip seviyeleri gören dolar baş döndürüyor. Dolar/TL yeniden 7.40'ları aştı. Peki neden? Piyasa ne diyor? Uzmanlar aracılığı ile 5 dakikada anlatıyoruz.

Bu haberleri okudunuz mu? | Mutasyon, normalleşme, ittifaklar, TL'de düşüş... - Resim : 14

Haberi okumak için tıklayın.

25 Şubat Perşembe - 10 yıldır gündemde olan proje: Kanal İstanbul: Cumhurbaşkanı Erdoğan dün yaptığı açıklamada Kanal İstanbul tartışmasını tekrar gündeme getirdi. Proje 10 yıldır gündemdeki yerini koruyor. Projeyi kim neden istiyor? Kim neden istemiyor?

Bu haberleri okudunuz mu? | Mutasyon, normalleşme, ittifaklar, TL'de düşüş... - Resim : 15

Haberi okumak için tıklayın.

26 Şubat Cuma - Türkiye normalleşmeye hazırlanıyor... Mevcut tabloda 'gevşeme' riskli mi?: Adım adım normalleşmeye gittiğimiz şu günlerde son olarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da bu yönde sinyal verdi. Peki mevcut tabloda "gevşeme" ne kadar mümkün, ne kadar riskli? Bu konuda farklı görüşler bulunuyor. Uzmanlar Haberglobal.com.tr okurları için yorumladı.

Bu haberleri okudunuz mu? | Mutasyon, normalleşme, ittifaklar, TL'de düşüş... - Resim : 16

Haberi okumak için tıklayın.

26 Şubat Cuma - İttifak temasları hız kazandı: Kim, kiminle, neden görüşüyor?: İttifak tartışmaları birçok gelişmeye gebe. Henüz yeni bir siyasi birliktelik gün yüzüne çıkmamış olsa da bu görüşmelerin bir anlamı olsa gerek. Erken seçim ihtimali ne kadar kuvvetli? Prof. Mithat Baydur ve Genar Araştırma Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Aktaş yanıtlıyor.

Bu haberleri okudunuz mu? | Mutasyon, normalleşme, ittifaklar, TL'de düşüş... - Resim : 17

Haberi okumak için tıklayın.

26 Şubat Cuma - Türk Lirası'na değer kaybettiren 6 sebep: ABD'de yaşanan bir gelişme bütün dengemizi altüst etti. ABD tahvillerinin yükselmesi Türk Lirası için neden risk? Kuru yükselten iç ve dış etkenler neler? Sizler için 6 başlıkta derledik...

Bu haberleri okudunuz mu? | Mutasyon, normalleşme, ittifaklar, TL'de düşüş... - Resim : 18

Haberi okumak için tıklayın.

26 Şubat Cuma - Cinsel istismar ve insan ticaretiyle suçlanıyordu... Yargılanamadan intihar etti: ABD Kadın Cimnastik Milli Takımı'nın eski antrenörü John Geddart intihar etti. Hakkında cinsel taciz ile insan ticareti suçlamaları yapılan Geddart, iddianamesinin tamamlandığı gün yaşamına son verdi. Geddart, ardında kurbanlar ve soru işaretleri bıraktı...

Bu haberleri okudunuz mu? | Mutasyon, normalleşme, ittifaklar, TL'de düşüş... - Resim : 19

Haberi okumak için tıklayın.

27 Şubat Cumartesi - Japonya'da kadınlar kendi soy isimlerini kullanamıyor! Türkiye'de ne olmuştu?: Dünyanın en gelişmiş ekonomileri arasında bulunan Japonya'da 1896 yılından kalma bir kanun tartışılıyor. Ülkede kadınların evlenmeden önceki soy isimlerini kullanmaları yasak. Neden böyle? Türkiye'de değişim için ne yapılmıştı?

Bu haberleri okudunuz mu? | Mutasyon, normalleşme, ittifaklar, TL'de düşüş... - Resim : 20

Haberi okumak için tıklayın.

27 Şubat Cumartesi - Salgında karanlığa gömülen ülke: Kuzey Kore: Salgında ilk vakanın açıklanmasıyla beraber ülkelerle sınır kapılarını kapatan Kuzey Kore'nin akıbeti belirsizliğini koruyor. Kaç vaka var meçhul? Ülkeden kaçmak isteyenleri 34 saatlik bir yolculuk bekliyor!

Bu haberleri okudunuz mu? | Mutasyon, normalleşme, ittifaklar, TL'de düşüş... - Resim : 21

Haberi okumak için tıklayın.

27 Şubat Cumartesi - İlkokul çocuklarına maske zorunlu değil! Tartışma büyüyor: İngiltere'de bazı öğretmenlerin maske takmayan çocukları evlerine göndermesi gündem oldu. Kimi veliler maske zorunlu olursa çocuklarını okula göndermeyeceklerini söylüyor (!) Türkiye'de durum ne? Doktorlar ne diyor?

Bu haberleri okudunuz mu? | Mutasyon, normalleşme, ittifaklar, TL'de düşüş... - Resim : 22

Haberi okumak için tıklayın.

Kaynak: Haber Global TV

koronavirüs corona Merkez Bankası Pandemi ABD Orta Doğu