Bu haberleri okudunuz mu? Kiralık daire, tarım, seyahat, göç, petrol, bomba, kredi kartı, büyü

Bu haberleri okudunuz mu? Kiralık daire, tarım, seyahat, göç, petrol, bomba, kredi kartı, büyü

Haberglobal.com.tr'de her hafta sizler için dosyalar, derlemeler ve uzman görüşleri içeren derinlikli içerikler hazırlıyoruz. İşte bu hafta hazırladığımız Türkiye'den ve dünyadan yoğun gündemi daha iyi anlamanıza yardımcı olacak içerikler...

İstanbul'a dönemeyenler... 'Kredi çekerek taşınabilirim!'

Evden çalışma düzeninde İstanbul'daki evlerini kapatanlar tekrar İstanbul'a taşınmakta güçlük yaşıyor. Öte yandan İstanbul'u kazanan üniversite öğrencileri de ev bulamamaktan şikayetçi... Söz konusu problemi yaşayanlar anlatıyor...

Kimisi parasını hisse senedine değil, mücevhere koyuyor...

Bazıları mücevheri bir takıdan fazlası olarak görüyor ve yatırım aracı olarak düşünüyor. Fakat bir mücevherin değerini tam olarak bilmek son derece meşakkatli bir süreç. Uzmanlara göre; kandırılmamak için gözler dört açılmalı.

Bebeklerimize dil öğretmeye hevesliyiz, peki biz ne kadar biliyoruz?

Her geçen gün daha da globalleşen dünyada bazı ebeveynlere göre yabancı dil bilmek bir mecburiyet. Bu nedenle bebeklerini iki dilli büyütmek isteyen ve bunun için çabalayan ebeveynlere uzmanlardan uyarı var: Hakim olmadığınız bir dili öğretmeyin!

Ukrayna sularının dibinde bomba arıyorlar! 'Eğer bir kişi üzerine basarsa...'

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali dördüncü ayına girerken, ülkenin dört bir yanında dalgıçlar Rus bombalarını arıyor. Ukrayna ordusu büyük ölçüde karada patlayıcı temizliğini tamamladı, şimdi dalgıçlar akarsuların dibini tarıyor.

5 soru-5 cevap: Tayvan Boğazı'nda neler oluyor?

Çin ile ABD arasındaki gerginliğin en yoğun olduğu meselelerden biri de Tayvan Boğazı... ABD müttefikine destek olduğunu söylüyor, Çin ise meseleyi egemenliğine müdahale olarak yorumluyor. Peki Tayvan Boğazı'nda son dönemde neler oluyor?

Türkiye'de tarımın kritik sorusu: Destekler kafa mı karıştırıyor?

Bir tarım ülkesi olan Türkiye'de çiftçi ile devlet arasındaki ilişkinin önemli noktalarından biri de destekler ve teşvikler... Ancak bunlar zaman zaman kafa karışıklıklarına da sebep oluyor. Peki neden? Teşvkiler ve destekleri daha efektif hale getirmenin yolları neler?

Petrol fiyatı çıktığı hızda düşer mi?

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali beklentisi ve daha sonrasında yaşanan savaş ile büyük sıçrama yapan petrol fiyatları, Karadeniz'de sular durulunca aynı hızda düşer mi? Batı yaşanan enerji krizi sebebiyle mi Ukrayna'daki söylemini değiştirdi?

Otomobil hayatımıza nasıl girdi?

Bugün akaryakıt fiyatları, ikinci el piyasasındaki şişkinlik, sıfır otomobil bulunamaması gibi konular sebebiyle her gün otomobilden bahsediyoruz. Peki bu araç hayatımıza nasıl girdi? Osmanlı başta neden otomobillere mesafeliydi?

Kuzey Kutbu'nda askeri hareketlilik artıyor: Kim, neyi hedefliyor?

Putin'in Kuzey Kutbu'nda askeri faaliyetleri artırması ve Çin'in bölgede etkili olma çabası, NATO'yu harekete geçiriyor. Bölgede dengelerin değişmesi NATO'yu ve müttefiklerini Kuzey Kutbu stratejilerini gözden geçirmeye zorluyor. Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliğini ABD biraz da bundan önemsiyor

ABD'de zorla kısırlaştırmanın tarihi ve gölgesi...

ABD'de 1970'lerin ortasına kadar devlet, "gerekli gördüğü" durumlarda zorla kısırlaştırmaya başvuruyordu. Siyahlar, yerliler, Latinler ve yoksul beyazları hedef alan uygulamanın gidişatını değiştiren ise Relf kardeşler oldu. Ancak korkunç uygulamanın izleri hala olduğu yerde duruyor...

İnternet büyü ilanlarından geçilmiyor, bazıları sahaflara gidiyor... 'Eski sevgilisini döndürmek isteyen de var, define arayan da...'

İnternet büyü ilanlarından geçilmiyor. İlahiyatçılar ve hukukçular yapılan eylemi tamamen reddederken, pazarlık yaptığımız medyumlar ücret karşılığında sorunları çözeceğini dile getiriyor. İstanbul'un çeşitli noktalarındaki sahaflarda sözde büyü kitaplarına rastlamak mümkün.

Yine, yeni bir platform geldi! Hangisine abone olacağız? Ne ara hepsini izleyeceğiz?

Disney+'ın oldukça iddialı bir şekilde Türkiye pazarına girmesiyle, abone olmak isteyenler için dijital platform sayısına bir yenisi daha eklendi. Bu kadar çok streaming platformu arasından hangisine karar vereceğiz? Hepsini izleyecek vaktimiz var mı?

Medvedev'in Ukrayna karşısındaki pozisyonu ne?

2008 yılında liberal bir siyasetçi olarak Rus siyasetinin zirvesine çıkan eski Devlet Başkanı Dmitry Medvedev, bugün Ukrayna karşısındaki çok sert söylemleri ile gündemde. Şu an için Medvedev'in Rus politikasındaki ağırlığı ne?

Geleceği tehdit altında iki ürün: Ketçap ve salça

Küresel ısınmadan kaynaklı işlenmiş domates hasadındaki sıkıntılar ketçabın ve Türk mutfağının vazgeçilmezi salçanın geleceğini tehdit ediyor. Peki ketçabın alternatifi var mı?

Milyonerler göçü: Para nereye gidiyor?

2022 yılı sonunda, dünyada 1 milyon doların üzerinde parası olan insanların en fazla göç ettikleri ülkenin Birleşik Arap Emirlikleri olması bekleniyor. Kişisel servetin en fazla çıktığı ülkenin Rusya olması beklenirken, Avrupa'da İsviçre yine kişisel servetin merkezi olacak gibi gözüküyor.

Devlet hangi tarlaya, ne ekileceğini yönlendirebilir mi? 'Anayasa'da yazıyor!'

Rusya'nın Ukrayna'yı işgaliyle etkileri küresel çapta hissedilen gıda tedariki problemi tarımda üretim odaklı politikaları öne çıkarıyor. Peki devletler, çitfçiyi ne ekeceği konusunda ne kadar yönlendirebiliyor? Kritik sorunun cevabı Anayasa'da yer almakta...

Kredi kartında limitler ne durumda? 'Düzenlemenin sabahında 24 bin 990 TL'ye düşürdüm'

25 bin TL'nin üstünde limiti olan kredi kartları için asgari ödeme tutarının dönem borcunun yüzde 40'ı olarak belirlenmesi, vatandaşları düşündürdü. Düzenleme ile birlikte borcun yüzde 20'sini ödemek için limit düşürenler oldu.

Kore Savaşı'nın aşıkları 70 sene sonra buluştu

Kore Savaşı sırasında birbirine aşık olan çift 70 yıl sonra buluştu. İkisi de birbirini hiç unutmadı. Biri cüzdanından resmini hiç çıkartmadı, öteki ise oğluna eski sevgilisinin adını verdi. Mektuplar yakılmasaydı belki bugün evlilerdi...

Aşırı sıcaklarda nasıl çalışılır?

Küresel ısınma ile birlikte aşırı sıcaklar hiç olmadığı kadar can alırken, dünyanın farklı ülkelerindeki şantiyeler yaz tarifesine geçiyor. Yazın tarlada çalışan tarım işçilerinin de iş güvencesi soru işaretleri oluşturuyor.

ABD'nin tarihi faiz kararları Türkiye'yi nasıl etkiler? 'Resesyon ihtimali...'

ABD'de son 40 yılın en yüksek enflasyon oranı görülürken ABD Merkez Bankası Fed mücadele noktasında faiz artırımı yolunu seçiyor. Resesyon ihtimalini güçlendiren bu adımların küresel çapta etkileri olacağı ifade edilirken bu süreçte Başkan Joe Biden'ın koltuğunun da sallanacağı düşünülüyor.

Otobüs el yakıyor, uçak zor olabiliyor, peki ya tren?

30 TL'yi aşan mazot fiyatlarından dolayı şehirlerarası otobüs yolculuğu el yakıyor. Firmalar taksitle bilet satmaya başladı. Rezervasyon talepleri akaryakıt fiyatı sebebiyle alınmayabiliyor. Peki ya tren? Türkiye'de Yüksek Hızlı Tren'in ulaşabildiği şehirler bu ulaşım aracını etkin kullanıyor mu?

Boksör tavşanlar, kabadayı martılar... Hayvanlar hangi noktada kavga etmeye başlıyor?

Son zamanlarda boks yapan tavşanlar ya da birbirlerini tartaklayan martılar gibi kavga eden hayvan görüntüleri sosyal medyada gündeme geliyor. Hayvanlar hangi noktada birbirleriyle kavga ederler? Şehirleşmenin etkisi ne?

Tom Clancy bütün bunları nasıl bildi? 11 Eylül, Rusya-Ukrayna, Tayvan Boğazı...

11 Eylül'de uçakların federal bir binaya dalması, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali, Tayvan Boğazı'nda ABD ve Çin'in karşı karşıya gelmesi, hepsini bir şekilde tahmin etti. ABD'li casusluk kitapları yazarı Tom Clancy bu dünyadan ayrılalı 9 sene oldu. Nasıl böyle isabetli tahminler yapabildi?

Pogba'nın dönüşü neden tutmadı? Bir türlü yer bulamayınca...

Manchester United, Fransız yıldız Paul Pogba ile sözleşme yenilemedi. Serbest kalan 29 yaşındaki yıldız, United'daki ikinci döneminde 6 sezonda ne beklediğini bulabildi ne de bekleneni verebildi. Bu sırada Fransa ile Dünya Kupası kazanan Pogba, United'da niye tutmadı? Efsaneler bile aynı görüşte...

Bir dost az, ikisi çok mu? Kaç tane yakın arkadaşımız olmalı?

Yetişkinlerin dost meclisinde yeni arkadaşlıklar kurmanın ne kadar zor olduğu konusu sıklıkla gündeme gelir. Büyüdükçe yeni arkadaşlıklar kurmak zorlaşıyor belki ama burada pek çok kişi bir soru daha soruyor: Kaç tane yakın arkadaşımız olmalı?

ABD’de benzin fiyatını yükselten sebep: Dışarı benzin satmak!

ABD'de akaryakıt ihracatı arttıkça benzin ve doğalgaz fiyatları da yükselmeye başladı. Rusya'dan durdurulan petrol tedariki de fiyat artışlarına tuz biber ekti. Halk benzinin litresini önceye göre pahalıya almaktan şikayet ederken petrol devleri yurt dışına satışa ara vermeyi düşünmüyor.

Şili obezite salgını ile nasıl mücadele ediyor? 'Benim çocukların et yemiyor ki...'

Güney Amerika ülkesi Şili'de yoksul nüfus sağlıklı gıda temin edebilecek gelire sahip değil. Uzmanlar, nüfusun yüzde 75'inin aşırı kilolu olduğu ülkede obezite salgınına çözüm bulmaya çalışıyor.

Gıda krizi palmiye yağını geri döndürdü! Çevreciler yıllarca kullanılmasın diye uğraştı...

Ukrayna savaşı ile ay çiçek yağı kıtlığı yaşayan gıda firmaları, palmiye yağı kullanımına geri döndü. Ancak palmiye yağı üretimi, yağmur ormanlarının yok olmasına ve orangutanların neslinin tükenmesine neden oluyor.

Kaynak: Haber Global TV