Bu haberleri okudunuz mu? DAEŞ, HIV/AIDS, zam, döviz, altın, faiz kararı, Matrix, aşı, sığınmacı

Bu haberleri okudunuz mu? DAEŞ, HIV/AIDS, zam, döviz, altın, faiz kararı, Matrix, aşı, sığınmacı

Haberglobal.com.tr'de her hafta sizler için dosyalar, derlemeler ve uzman görüşleri içeren derinlikli içerikler hazırlıyoruz. İşte bu hafta hazırladığımız Türkiye'den ve dünyadan yoğun gündemi daha iyi anlamanıza yardımcı olacak içerikler...

HIV ve AIDS vakalarında büyük düşüşün sebebi ne?

Pandeminin etkilerini hissettiğimiz son iki yılda hastanelere yapılan HIV başvurularının sayısında büyük azalma görüldü. Sağlık Bakanlığı'nın verileri durumu ortaya koyarken uzmanlara göre vaka sayılarında ciddi artış bekleniyor.

DAEŞ'in son durumu ne? Eylemler ne anlatıyor?

DAEŞ'in geçen yaz Afganistan'da ve son zamanlarda Kuzey Irak'ta düzenlediği saldırılar gözlerin yeniden bu terör örgütüne dönmesine sebep oldu. Ülke ülke DAEŞ'in son durum ne? Eylemler ne anlatıyor?

Bu hafta neler olacak?

Türkiye yine hareketli bir haftaya başlıyor. Gündem ağırlıklı olarak ekonomi. Meclis'te bütçe görüşmeleri sürerken Perşembe günü açıklanacak faiz kararı önemli. Milyonlarca işçinin merakla beklediği asgari ücret düğümü de bu hafta çözülecek. Stokçuluk, kur ve Omicron varyantı da takip ediliyor...

Çin'in mRNA aşısı varmış!

Pfizer-Biontech aşısı Çin'de onay beklerken ülke kendi mRNA aşısını geliştiriyor. Aşının Sinovac olan halka hatırlatma dozu olarak uygulanması beklenirken, Çin'in mRNA aşılarında ihracatçı konuma geçmesi aşı ekonomisini kökünden değiştirebilir.

Sürekli iş değiştiriyorsanız kendinizi nasıl anlatacaksınız?

Bir yılı doldurmadan iş değiştiren insanlar yeni bir işe girerken sorun yaşıyor. Şirketler potansiyel yeni çalışanların eski firmalarında yaşadıkları sorunları anlamaya çalışıyor. Peki çalıştığınız yerlerde az duran biriyseniz yeni bir işe girerken kendinizi nasıl anlatacaksınız?

5 TL'ye tuvalet mi olur!

Adıyaman Gerger'de cami tuvaleti ücreti 5 TL olunca ortalık karıştı. Vatandaş şikayet etti, 3 TL'ye kadar düştü. Gergerliler ise isyanda: "İstanbul'da bile bu fiyata tuvalet ücreti yok..."

Sorun artık gitmeyenler

Fenerbahçe yapılmayacak ne kadar kritik hata varsa yaparak Beşiktaş derbisi öncesi bir çuval inciri berbat etti. Vur başını taşlara, ne fayda.

Avrupa neden kendi savaş uçaklarını kullanmıyor?

Savaş uçakları pazarı kızıştı. Yenilenen filolar için ABD'li Lockheed Martin şirketi ile Avrupalı üreticiler kapışıyor. Şu an için Amerikalılar bir adım önde. Peki Avrupalılar neden kendi uçakları yerine Amerikan uçaklarını tercih ediyor?

Herkesin aşı olduğu ülke: Birleşik Arap Emirlikleri

Şu sıralar Türkiye ile sıcaklaşan ilişkiler ile gündeme gelen Birleşik Arap Emirlikleri'nde nüfusun yüzde 100'ü tek doz aşılarını oldu. 7 emirlikten oluşan ülke bunu nasıl başardı? Devlet kültürünün etkisi nedir?

Çiftlerin birbirlerine verebileceği güzel bir hediye: Zaman

İnsan bazen yalnız kalmak istiyor. Uzmanlara göre çiftlerin yalnız kalmaları için birbirlerine hediye edecekleri zaman dilimleri sağlıklı bir ilişkinin anahtarı olabilir. Peki eşinize veya sevgilinize biraz kafa dinleme zamanına ihtiyacınız olduğunu nasıl söylersiniz?

Ekmek arası zammında kritik konu: Ürkütmemek

Döner, köfte, tantuni, sandviç... Ekmek arası atıştırmak için sokakta verilen 10 dakikalık molalar artık pahalıya patlıyor. Esnafın derdi ise maliyet artışlarını müşteriyi ürkütmeden yapmak.

Türkiye'nin en pahalı tuvaleti bedava oldu!

Adıyaman Gerger'de 5 TL'lik fiyatı ile Türkiye'nin en pahalı tuvaleti sosyal medyanın gündemine oturdu. Haberglobal.com.tr'nin gündeme getirdiği olayın ardından kaymakamlık devreye girdi ve tuvalet bedava oldu.

Avrupa'da, Avrupa'ya sığınma başvurusu yapmak

Yunanistan'da sığınmacı olarak kabul edilen pek çok kişi Almanya'ya iltica başvurusunda bulunuyor. Alman kamuoyu konu hakkında ikiye bölündü. Avrupa'ya ulaşabilen bir göçmen neden tekrar sığınma başvurusu yapıyor?

Siz öldükten sonra iPhone'unuza ne olacak?

Teknoloji şirketleri uzun zamandır farklı miras modelleri üzerine çalışıyor. Facebook hesaplarına mirasçı atanabilirken, Google kişi vefat ettikten sonra telefonundaki hangi bilgilerin miras kalacağına kadar farklı seçenekler sunuyor. Apple da bu uygulamaya yeni güncellemesi ile başladı.

Piskopos çocuklara seslendi, 'Noel Baba diye bir şey yok!' dedi! Peki neden?

İtalya'nın güneyindeki Sicilya Adası'nda yer alan Noto kentinde bir piskopos, Noel öncesi çocuklara seslendiği bir konuşma yaptı. Piskopos, 9 yaşından küçük çocuklara hitap ettiği konuşmasında "Noel Baba diye bir şey yok" dedi. Çocukları şoke eden konuşmanın altında yatan sebep neydi?

Pandemide yetişemiyorlardı ama: '100 yılda bir gelecek iş ortamı yakaladık...'

Pandemi sürecinin sokağa çıkma yasakları ve kısıtlamalarla geçen döneminde evlere servis hizmetiyle ciddi bir yoğunluk yaşayan butik şarküteriler, son zamanlarda maliyetlerinin artmasıyla ve zamlarla zorlu bir dönemden geçiyor. Müşteriler ise tasarrufu gözetmekte...

Gergin derbiye günler kaldı: Son 12 maçta 15 kırmızı kart!

Fenerbahçe-Beşiktaş arasında 2017’den itibaren oynanan son 12 maçta toplam 15 kırmızı kart çıktı. Bu kartların 7'sini Fenerbahçeli, 8'ini Beşiktaşlı futbolcular gördü.

Amerikan Merkez Bankası kararının anlamı ne? Türkiye'yi nasıl etkiler?

Amerikan Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell, beklendiği gibi faiz artış sinyali verdi ancak önümüzdeki iki yıl için planlanan toplam altı faiz artışı piyasada dalgalanma yarattı. Gram altın yükselirken dolar/TL tarihi zirveye yaklaştı. Fed tam olarak ne söyledi?

İlk Spider-Man Tobey Maguire nereye kayboldu?

Spider-Man yani Örümcek-Adam serisinin ilk Peter Parker'ı olan Tobey Maguire bu seriden sonra neredeyse kayıplara karıştı. Peki hala pek çok ankette Örümcek-Adam hayranlarının en çok sevdiği Peter Parker olan Maguire nereye kayboldu? Spider-Man: No Way Home'da oynayacak mı?

Patrona karşı oynayan mouse'lar!

Evden çalıştıkları sırada yöneticilerinin baskısından yorulan veya gerçekten kaytaran çalışanlar çözümü mouse oynatıcılarda buldu.

Evlenenler veya evlenmeyi düşünenler altınla ilgili ne diyor?

Düğünden gelecek altınlar ile plan yapan yeni evli çiftler şimdi bütün hesaplarını yeniden yapıyor. Bazıları evin eksiklerini erkenden tamamladığı için kendini şanslı sayarken, bazıları fiyatlardan dolayı düğünde beklediği takıyı alamamış.

Matrix yeniden… Devrim yaratan film, altın yumurtlayan tavuk!

1990’lardan milenyuma geçişin mihenk taşlarından olan Matrix serisinin dördüncü filmi 24 Aralık’ta vizyona giriyor. Serinin hayranları ve sinemaseverler heyecanla filmi beklerken ilk üç film de bu kez yeniden sinemada izleyiciyle buluşuyor. Peki bu film sektörü için ne anlama geliyor?

Fenerbahçe - Beşiktaş derbisinin şifreleri! Biri merkezden diğeri kanatlardan...

Süper Lig'in 17. haftasında Fenerbahçe, Beşiktaş'ı konuk edecek. Dev derbi iki takım için de oldukça hayati bir önem taşıyor. Peki derbide nasıl bir oyun izleyeceğiz, kim sahanın hangi bölgesinde avantajlı? İşte Kadıköy'deki kritik mücadelenin şifreleri...

Texas'ta bir şerif halkı silah alıp sınırı korumaya davet etti! Milisler akın etti

ABD-Meksika sınırında yer alan Texas'a bağlı Kinney County adlı ilçenin şerifi, Meksikalı göçmenler tarafından yoğun bir şekilde kullanılan bölgeyi korumak adına gönüllülere seslendi. Ağır silahlı milisler adeta bölgeye akın ederken akıllara durgunluk veren bir durum ortaya çıktı.

Kurabiye hırsızı ayı, köye geri döndü! 'Başka yerde olsa...'

İtalya'da bir köye inen ve girdiği pastenedeki kurabiyeleri yemesiyle ünlenen ayı, uzmanların müdahalesiyle uyutulup uzaklaştırıldığı köye bir hafta sonra geri döndü! Juan Carrito isimli Marsika boz ayısı bir köpekle oynarken kameralara yakalandı...

İki kardeş dokuz yıl birbirlerini öldürmeye çalıştı: -Onu affetmeyeceğim! -Eve dönersem ölürüm!

İki kardeşin yolu bir akşam yemeğinde ayrıldı. O günden beri birbirlerine karşı savaştılar, birbirlerini öldürmeye çalıştılar. İki kardeş hâlâ düşman! Afgan Ulusal Ordusu'na katılan Nangyal "Eve dönersem ölürüm" diyor. Noori ise "Affetmeyeceğim..." İşte iki kardeşin öyküsü...

Tesla'nın Çin stratejisi: 'Doğru söylemeyen müşteriye dava'

Tesla Çin'de otomobillerinde sorun olduğunu söyleyen bazı müşterilere dava açıyor. İnternet üzerinde geniş kontrolü olan Çin hükümetinin vatandaşın Tesla paylaşımlarını engellememesi dikkat çekiyor. Tesla bazı davaları kazanıyor da...

Tebrikler Harvard sizi çağırıyor!

Hindistanlı kadın gazeteciler Harvard Üniversitesi tarafından çağırıldıklarını öğrenince çok sevindiler. Daha sonra büyük bir kandırmacanın içinde olduklarını öğrenince mahvoldular. İşin ilginci onları kandıran kişilerin motivasyonu para değildi...

İki dil bilmek sizi daha mı akıllı yapar?

Doğuştan iki dil konuşabilen insanların beyinleri farklı çalışıyor. Uzmanlara göre iki dil bilmek üçüncünün kapısını açarken bazı insanlar hata yapar, başkaları tarafından ayıplanırım korkusu ile yabancı dil konuşmaktan çekiniyor.

Kaynak: Haber Global TV