İlk Spider-Man Tobey Maguire nereye kayboldu?

İlk Spider-Man Tobey Maguire nereye kayboldu?
Tobey Maguire neredeyse tüm anketlerde en çok sevilen Örümcek Adam olarak gösteriliyor. Kolaj: Haberglobal.com.tr

Spider-Man yani Örümcek-Adam serisinin ilk Peter Parker'ı olan Tobey Maguire bu seriden sonra neredeyse kayıplara karıştı. Peki hala pek çok ankette Örümcek-Adam hayranlarının en çok sevdiği Peter Parker olan Maguire nereye kayboldu? Spider-Man: No Way Home'da oynayacak mı?

Süper kahraman filmleri 21. Yüzyıla damgasını vurdu. Kuşkusuz bu serinin ilk iki sürükleyicisi Marvel’ın X-men ve Spider-Man (Örümcek-Adam) filmleriydi. Bu filmlerin yarattığı evrenleri kısa sürede Iron-Man, Hulk gibi seri filmler izledi. Disney’in Marvel’i satın alması ile birlikte süper kahraman filmleri fırından çıkan ekmek hızında pişmeye başladı.

Marvel her sene yılın filmlerinin takvimini açıklamaya koyuldu. Bu tempodan önce 2002 yılında çıkan Örümcek-Adam filmi pek çok çizgi roman sever için kült bir film niteliğinde. Süper kahraman filmleri furyasının başlangıcı filmlerden sayılabilecek film aynı zamanda sinemaya Tobey Maguire ve Kristen Dunst gibi de iki yıldızı armağan etti.

Tobey Maguire 2002 yılından sonra iki Örümcek-Adam filmi daha yaptı ve pek çok ünlü yapımda oynadı. En son hatırlanan rolü ise DiCaprio ile birlikte oynadığı The Great Gatsby’deydi. Tobey Maguire için mesleki olarak o gün bugündür kayıp desek abartmış olmayız.

İlk Spider-Man Tobey Maguire nereye kayboldu? - Resim : 1

Aslında Maguire’a sadece Örümcek-Adam ile ünlenmiş bir isim demek doğru olmaz. İlk filmden beş yıl önce de Ang Lee’nin The Ice Storm filminde çıkışını yakalamıştı. Örümcek-Adam serisinin son filmi No Way Home’da farklı Örümcek-Adam evrenlerinden düşmanları gördük. Bu düşmanlar varken Maguire’ın da farklı bir evrenden gelen Peter Parker olarak filmde görülmesi düşünülüyordu.

İlk Örümcek-Adam filmlerinin yapım süreci de güllük gülistanlık geçmedi. Maguire ilk filmin başarısından sonra ikinci filmde daha iyi bir ücret alabilmek için omurgasını incittiğini iddia ederek çekimleri geciktirdi. Yapım şirketi Sony’nin bunun üzerine Jake Gyllenhaal’ı kostümün içine sokma girişimi sayesinde Maguire birden iyileşti.

CHARLIZE THERON İLE BÜYÜK KAVGA

Film sektöründen bazı insanlar çalışması zor biri olduğunu söylüyorlar. Charlize Theron ile 1998 yılında çektikleri House Rules filminde birbirlerine girdikleri iddia ediliyor. 2001 yılında ise kadın düşmanı ifadeler içerdiği gerekçesiyle oynadıkları Don’s Plum isimli filmin vizyona girmesini engellemek için arkadaşı Leonardo DiCaprio ile birlikte film şirketine dava açmıştı.

Maguire ve DiCaprio çocuk oyuncu olarak başladıkları kariyerlerine, yakın arkadaş olarak devam ettiler. Kumar alışkanlığı olduğu da söylentilerden biri. Zirvede olduğu yıllarda Matt Damon ve Ben Affleck gibi yıldızlar onunla birlikte kumar partilerine katılıyordu. DiCaprio ise bu partilerde kulaklık ile müzik dinleyerek oyunlara katılmıyordu.

İlk Spider-Man Tobey Maguire nereye kayboldu? - Resim : 2

Bu poker partilerini düzenleyen Molly Bloom isimli kadının yaşadıkları ise Aaron Sorkin tarafından 2017 yılında beyazperdeye taşındı. Molly Bloom’un anılarını yazdığı kitabında ‘X oyuncu’ olarak bir kişiden bahsediyor. Bu X oyuncu rakip oyuncuları sıklıkla sözle taciz ediyormuş ve bir barmene ‘fok balığı gibi ses çıkarması’ karşılığında 1000 dolar bahşiş önermiş.

ESKİ BİR ÇOCUK AKTÖR

Aaron Sorkin de filminde Oyuncu X’e yer verdi. Bu oyuncu kabadayı, narsist ve manipülatör bir eski çocuk aktör olarak tasvir edildi. Kimin anlatıldığını anladınız. Maguire’ın poker arkadaşlarından saadet zincirinden hüküm giyen Brad Ruderman’ın ise Maguire’da 300 bin dolar kumar borcu olduğunun ortaya çıkması büyük olay olmuştu.

Bütün bu olayların ardından Maguire kendini bir oyuncudan çok yapımcı olarak görmeye başladı. 2014 yılında çektiği ve kendisinin başrolünü oynadığı Pawn Sacrifice isimli film 19 milyon dolar bütçesine karşı gişede sadece 5 milyon dolar kazandı. Önümüzdeki yıl ise talihi dönebilir. Damien Chazelle’in yönettiği Babylon filminde Brad Pitt, Margot Robbie gibi oyuncularla birlikte küçük bir rol alacak.

Maguire’ın yaşam tarzı ve çalışma stilini göz önünde bulunduran Hollywood yıllar içerisinde onun bunca derde değmeyeceğini düşündü ki uzun süredir rol almıyor. Bu yüzden Örümcek-Adam hayranları onu yeni filmde kısa bir süre görecek olmaktan mutlu olmalı bir daha uzunca bir süre büyük bir yapımda görmeyebilirler. (IMDB’nin internet sitesinde Tobey Maguire ve Andrew Garfield yeni Örümcek-Adam filminin oyuncu kadrosunda görülüyor.)

*Yukarıdaki derlemede yer alan ifadelerin önemli bir bölümü The Telegraph’ta Ed Power imzasıyla yayımlanan ‘The disappearing Spider-Man: what happened to Tobey Maguire?’ isimli makaleden alınmıştır.

Kaynak: Web Özel

Spider-Man örümcek adam örümcek adam Spiderman