Fenerbahçe - Beşiktaş derbisinin şifreleri! Biri merkezden diğeri kanatlardan...

Beşiktaş Fenerbahçe Süper Lig
Fenerbahçe - Beşiktaş derbisinin şifreleri! Biri merkezden diğeri kanatlardan...

Süper Lig'in 17. haftasında Fenerbahçe, Beşiktaş'ı konuk edecek. Dev derbi iki takım için de oldukça hayati bir önem taşıyor. Peki derbide nasıl bir oyun izleyeceğiz, kim sahanın hangi bölgesinde avantajlı? İşte Kadıköy'deki kritik mücadelenin şifreleri...

Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi için nefesler tutulurken iki ezeli rakip için de bu kritik maç hayati önem taşıyor. Ev sahibi Fenerbahçe’de kredisi biten, yönetim ve takımla bağları kopma noktasına gelen Vitor Pereira’yı zor bir psikolojik savaş bekliyor. Belki de son maçına çıkacak olan Portekizli teknik adamın bu şartlar altında yapacağı kritik tercihler derbinin kaderini belirleyecek. Beşiktaş’ta koltukta emaneten oturan Önder Karaveli rakibine göre çok daha rahat. Son maçına çıkması muhtemel Önder hoca, Kayseri galibiyetinin morali ve takımla kısa sürede kurduğu iyi ilişkilerle görevi yeni gelecek hocaya en iyi şekilde devretmek istiyor.

TECRÜBEYE RAĞMEN BASKI PEREİRA’NIN ÜZERİNDE

Hocaları tartıya koyduğumuzda Pereira’nın tecrübesi tartışılmaz ancak ağır bir psikolojik baskı üzerinde. Önder Karaveli ise son derece rahat ve kaybedecek hiçbir şeyi bulunmuyor. Fenerbahçe klasik Pereira tercihleri ile sahada olurken Beşiktaş’ta kendini yeniden kanıtlamak isteyen oyuncu topluluğu galibiyet kovalayacak. Açıkçası baskı kaybedecek çok daha fazla şeyi olan Fenerbahçe’nin üzerinde olacak.

GENÇ KALECİLERİN PERFORMANSI BELİRLEYİCİ OLACAK

İki genç kaleci derbinin kaderini belirleyecek bir başka unsur. Berke ve Ersin son haftalarda istikrarsız bir görüntü çizse de iki eldiven de kazandıkları Galatasaray derbilerinde takımlarını ayakta tutan isimler olmuştu.

Gözler derbide yine genç file bekçilerinde olacak.

Fenerbahçe - Beşiktaş derbisinin şifreleri! Biri merkezden diğeri kanatlardan... - Resim : 1
Ezeli rakiplerin oynadığı son 10 lig maçının 3'ünü Beşiktaş, 2'sini Fenerbahçe kazandı; 5 maç ise beraberlikle sonuçlandı. Fotoğraf: İHA

FENERBAHÇE SAVUNMASI BİR ADIM ÖNDE

Galatasaray derbisini dörtlü savunmayla kazanan ancak son iki haftada yine üçlü defansa dönen Pereira’nın gerideki tercihleri de maçın belirleyici noktası olacak.

Portekizlinin maça nasıl bir sistemle çıkacağı henüz belli değil, son taktik antrenmana kadar her iki sistemi de deneyecektir.

Tisserand-Kim-Szalai-Serdar dörtlüsünden hangileri sahada olursa olsun Beşiktaş’a göre çok çok daha tecrübeli ve sert.

Beşiktaş’ta ise Vida-Serdar ikilisini tandemde göreceğiz. Vida’nın tecrübesi ve kalitesi tartışılmaz ama genç Serdar’ın ilk derbisindeki performansı maçın kritik noktalarından biri olacak.

ORTA SAHALARDA KALİTELİ AYAKLAR

İki takımın da orta sahası kaliteli ve skoru her an değiştirebilecek ayaklardan oluşuyor. Orta sahada Fenerbahçe’nin en büyük kozu Mesut Özil ve İrfan Can ikilisi olacak. Galatasaray derbisinin yıldızları, Beşiktaş defansının arkasına atılacak toplar ve rakibin dengesini bozan pas trafiğiyle Fenerbahçe’nin en büyük güvencesi.

Orta sahada Gustova’nun kesik yemesi muhtemel. Crespo-Sosa-Zajc üçlüsü aynı anda sahada mı olacak yoksa hangi ikili oynayacak? Bu sorunun cevabı da Pereira’nın hangi dizilişle çıkacağına bağlı.

Fenerbahçe’nin Beşiktaş’a göre orta sahası da bir adım önde.

Beşiktaş’ta Josef-Can ve Pjanic ortayı tutacak, Ghezzal ve Larin ise kanatlardan Fenerbahçe’nin defansif yönü sıkıntılı beklerinin üzerine gidecek. Fenerbahçe ortayı, Beşiktaş ise kanatları kullanmak isteyecektir. Oyuncu tercihlerine bakınca iki takımın da buna uygun 11’lerle sahaya çıkacağını görmekteyiz.

FORMSUZ FORVETLER

İki takımın da sıkıntılı yanı forveti. Batshuayi son maçta attığı gollerle kendine geldi. Önder hocanın Güven’i de mutlaka kullanacağını düşünüyorum. Genç forvet, Oğuzhan’la birlikte Beşiktaş’ın yedek gücü olacaktır. Fenerbahçe’de ise maç eksiğine rağmen Valencia’nın dönmesi bekleniyor. Maç eksiğinden dolayı Pereira bu futbolcuyu oynatmazsa Serdar Dursun ya da Berisha’dan kimin oynadığı form durumları göz önüne alındığında çok fark etmiyor.

Kısacası Fenerbahçe orta sahadaki gücünü kullanmak isteyecek. Beşiktaş da rakibini kanat atakları ile vurmanın planlarını yapacak. Ancak yine de Pereira’nın zor şartlar altındaki kararları ve tercihleri derbinin kaderini belirleyecek.

Kaynak: Web Özel

fenerbahçe Beşiktaş Fenerbahçe Beşiktaş Fenerbahçe Beşiktaş maçı fenerbahçe beşiktaş maçı canlı izle