Sorun artık gitmeyenler

ÖZEL HABERLER Fenerbahçe
Sorun artık gitmeyenler

Fenerbahçe yapılmayacak ne kadar kritik hata varsa yaparak Beşiktaş derbisi öncesi bir çuval inciri berbat etti. Vur başını taşlara, ne fayda.

Fenerbahçe ayağına gelen fırsatı yine itinayla tepti. Kazanması halinde Trabzonspor üzerinde oluşturacağı psikolojik baskıyla yarışın seyrini değiştirebilir, Beşiktaş derbisi öncesinde tamamen havaya girebilirdi ancak yapılmayacak ne kadar hata varsa böyle kritik bir maçta yapınca bir çuval incir berbat oldu. Vur başını taşlara, ne fayda.

Evet lig çok uzun bir maraton ama gerçekleri de konuşmak lazım. Bu futbolla kimse şampiyonluk hayali kuramaz. Fenerbahçe için uzun yıllardır beklediği şampiyonluk yine mucizelere kalmış gibi gözüküyor. Sorun giden, gönderilen hocalarda mı, onlarca transferde mi, sportif direktörlerde mi, yoksa 3.5 yıldır her hamlesi yanlış olanda mı? Bunları konuşmak lazım. Taraftar için artık gidenler değil gitmeyenler sorun teşkil ediyor…

Fenerbahçe’nin kağıt üzerinde bol alternatifli ve güçlü bir kadrosu var. Ancak bunu sahaya bir türlü yansıtamıyor. Henüz 8. dakikada Gustavo’nun hatalı pasında Figueiredo öyle bir gol atıyor ki sezonun golü olur uzun yıllar unutulmaz. Böyle şanssızlıklar da yaşıyor takım arada.

Tüm bu olumsuzluğa rağmen Fenerbahçe toparlanıyor Mesut, Osayi’nin pasında imza vuruşuyla mükemmel bir gol atıyor. Tartışmasız maçın en iyisi Crespo ile Mesut’tu ama yetmedi. Hep söylüyorum Mesut başka bir seviye. Zajc’ın golünden önceki dokunuşu da birinci sınıftı. Ama iki kişinin çabasıyla olmuyor işte. Crespo her ikili mücadeleyi aldı, basmadık yer bırakmadı, savaştı ama takım arkadaşlarının hatalarını durduramadı. Onun performansına da yazık oldu.

Fenerbahçe’nin güvendiği dağlara kar yağdı dün Gaziantep’te. Ferdi’nin yaptırdığı acemice penaltı yine takımın ritmini bozdu. Zajc’ın golünden sonra yüklenilen anlarda bu sefer Kim’den beklenmeyen bir hata geldi. Fenerbahçe halı saha golü yedi. Evet belki bu takımda en çok Kim’in hata yapma lüksü var ama bu maçta olmamalıydı. Geldiğinden beri en kötü maçını çıkardı. Golün haricinde çok fazla hata yaptı.

Pereira’nın üçlü savunma ısrarını defalarca yazdık, golcülerin vasatlığını defalarca yazdık ama olmuyor işte. Serdar Dursun altı pastan topu kaleye atamazsa, Berisha her topu ezerse yenilgiye mahkum olursun.
Vitor Pereira ile sezonun bitmeyeceği dün tescillendi. Ancak yazının başında belirttiğim gibi artık kimin gittiği değil de kimin gitmediği önem kazanmaya başladı. Zira sorun orada…

Kaynak: Web Özel

Fenerbahçe Gaziantep Fenerbahçe maç