Türkiye'nin en pahalı tuvaleti bedava oldu!

ÖZEL HABERLER
Türkiye'nin en pahalı tuvaleti bedava oldu!

Adıyaman Gerger'de 5 TL'lik fiyatı ile Türkiye'nin en pahalı tuvaleti sosyal medyanın gündemine oturdu. Haberglobal.com.tr'nin gündeme getirdiği olayın ardından kaymakamlık devreye girdi ve tuvalet bedava oldu.

Dün '5 TL'ye tuvalet mi olur' diyerek yaptığımız haberimiz ulusal basın ve sosyal medyanın en çok konuşulan konuları arasına girdi. Haberimize konu olayda, Adıyaman'ın Gerger ilçesindeki en eski camiye bakan, akli dengesi tam yerinde olmayan kişi, 7 Aralık'ta tuvalet ücretini 5 TL'ye çıkardığını ardından, ilçe halkının şikayeti üzerine 9 Aralık'ta, ücreti 3 TL'ye indirdiğini duyurmuştuk.

Ancak Gerger halkı, yine de Türkiye'nin en pahalı tuvaletini kullanmak istemediklerini belirterek şikayette bulundu. Haberglobal.com.tr olarak iletişime geçtiğimiz Gerger Müftülüğü, tuvaletin başındaki kişiyi kendilerinin görevlendirmediğini açıklamış, "5 liraya bile İstanbul'da tuvalet yok. Emniyete kadar götürdük durumu, tedbirini alın dedik" demişti.

Gerger Belediyesi yetkilileri ise, tuvaletin şahsa ait olduğunu dile getirdi. Görevlinin Gerger halkı tarafından oraya konulduğunu aktaran belediye yetkilileri, "Hem maddi durumu kötü, hem de akli dengesi yerinde değil. Tuvaleti 5 lira yapmış, halk da buna tepki gösterince 3 liraya düşürmüş" açıklamasında bulunmuştu.

Ayrıca caminin olduğu mahallenin muhtarı Recep Özkocaman, ise tuvalette görevli yaşlı adamın ücreti kendi kafasına göre yaptığını, ama yine de indirime gittiğini söylemiş, "Her şeye zam olunca bu da kendisine göre zam yapmıştır. Ne delidir ne de normal" demişti.  

Haberin ardından, Gerger halkının dün gündemi 'Tuvalet krizi' oldu. Konunun kamuoyuna yansıması üzerine kaymakamlık yetkilileri, "Bu iş çığırından çıktı, böyle olmaz adaletsizliktir bu" diyerek çözüm bulunması için harekete geçti. Kaymakamlık, tuvaleti işleten kişinin ekonomik durumu iyi olmasa da yaptığının doğru olmadığını söyleyerek dün tuvaletin kapısına 'ücretsizdir' yazısı astırdı.

Türkiye'nin en pahalı tuvaleti bedava oldu! - Resim : 2
Tuvalete 'Ücretsizdir' yazısı asıldı. 

İMAMI TORNAVİDA İLE KOVALAMIŞ

Gergerli Abdurrahman Kurtbey yol, sağlık ve su gibi sorunlar yaşadıklarını ilçelerinin bu şekilde anılmasından dolayı rahatsız olduklarını söyledi. Kurtbey, "Vatandaşların bir çoğu bu durumun etik olmadığını ve çığırdan çıktığını zaten söyledi. Haber her yerde çıkınca kaymakamlık harekete geçti. Kaymakamlık görevini yaparak halkın sesini dinledi. Daha önce de zaten bu görevli cami imamı ile tartıştı. İmam 'Adıyaman'da bile tuvalet ücreti 1 TL. Burada bu kadar olur mu?' deyince, imamı tornavida ile kovalıyor. İmamda korkudan 'ne yaparsan yap' demiş" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Web Özel