Gergin derbiye günler kaldı: Son 12 maçta 15 kırmızı kart!

Fenerbahçe Beşiktaş
Gergin derbiye günler kaldı: Son 12 maçta 15 kırmızı kart!
Geçen sezon Ülker Stadyumu'nda oynanan maçta Beşiktaş'ta Cyle Larin kırmızı kart görmüştü. Fotoğraf: İHA

Fenerbahçe-Beşiktaş arasında 2017’den itibaren oynanan son 12 maçta toplam 15 kırmızı kart çıktı. Bu kartların 7'sini Fenerbahçeli, 8'ini Beşiktaşlı futbolcular gördü.

Türk sporunun iki köklü takımı Fenebahçe ile Beşiktaş arasında son yıllarda oynanan derbilere gerginlikler damga vuruyor.

Süper Lig’de kritik derbiye iki takım, bu sezon aldıkları kötü sonuçları taraftarına biraz da olsa unutturmak için çıkacak. Kötü gidişatın getirdiği stres de çoğu zaman futbolcuların agresifleşmesine yol açabiliyor.

Son 5 yıldaki Fenerbahçe-Beşiktaş derbilerinde de gerginlik ve kırmızı kart eksik olmuyor. İki takım arasında 2017’den itibaren oynanan 12 maçta toplam 15 kırmızı kart çıktı. Bu maçların sadece 4’ünde hakem kırmızı kartına başvurmadı. Kartların 8’i Beşiktaşlı, 7’si Fenerbahçeli futbolculara çıktı. Hatta rekabette yarıda kalan derbi bile bu döneme denk geldi.

BEŞİKTAŞ’A DERBİ GOL SADECE ZAJC’IN VAR

Fenerbahçe’nin kadrosunda bulunan futbolculardan sadece birinin, bu derbide daha önce gol sevinci yaşamış olması dikkati çekiyor.

Sarı-lacivertli futbolcu Miha Zajc, 25 Şubat 2019’da 3-3 biten derbide takımının ilk golünü kaydetmişti. Zajc dışında sarı-lacivertli formayla Beşiktaş’a karşı gol atan futbolcu kadroda bulunmuyor.
Pelkas, Novak, Mert Hakan Yandaş ve Sosa ise daha önce başka takım formalarıyla Beşiktaş’a gol atma başarısı göstermişti.

Gergin derbiye günler kaldı: Son 12 maçta 15 kırmızı kart! - Resim : 1

14 YIL SONRA İLK OLABİLİR

Fenerbahçe, derbide Beşiktaş’ı yenemezse ezeli rakibi karşısında 14 yıl sonra üst üste 4 maç galip gelememiş olacak. 2006-2007 yıllarında rakibi karşısında 5 maçlık galibiyet hasreti çeken sarı-lacivertliler, Beşiktaş karşısında son 3 maçta ise galibiyet alamadı.

KADIKÖY’DE 46 AY SONRA FULL KAPASİTE

Fenerbahçe, 46 ay sonra bir derbi maçını 50 binİ aşkın taraftarı önünde oynayacak. Pandemiden önce son olarak Galatasaray’la 23 Şubat 2020’de oynanan derbi taraftara açıktı. Daha sonraki Galatasaray ve Beşiktaş derbilerinde, Fenerbahçe taraftarı TFF ve sağlık kurulunun kararıyla tribündeki yerini alamamıştı. Uzun bir aradan sonra sarı-lacivertli takım bir derbi maçına tamamen dolu tribünleri önünde çıkacak.

Kaynak: Web Özel

fenerbahçe Beşiktaş Fenerbahçe Beşiktaş maçı