Bu haberleri okudunuz mu? Çin 'sert' imajını düzeltecek mi? | 'Okullar açılsa da dönmeyecekler' | Şimdi de deniz köpüğü!
Haberglobal.com.tr'de her hafta sizler için dosyalar, derlemeler ve uzman görüşleri içeren derinlikli içerikler hazırlıyoruz. İşte bu hafta hazırladığımız Türkiye'den ve dünyadan yoğun gündemi daha iyi anlamanıza yardımcı olacak içerikler...
7 Haziran Pazartesi
Marmara'nın kâbusu-1: Her gün 10 milyon metreküpten fazla atık boşaltılmaya devam ediliyor
Müsilaj sorunu konuşulmaya devam ederken, Marmara'da yaşayan 25-30 milyon insanın 10 milyon metreküpü aşkın atık suyu, her gün Marmara Denizi'ne boşaltılmaya devam ediliyor. Müsilaj sorununu üç bölümden oluşan 'Marmara'nın kâbusu' isimli yazı dizisi ile ele alıyoruz...
Bu haberi okumak için tıklayın
En yukarıdan talimat geldi! Çin 'sert' imajını düzeltebilecek mi?
Çin dış politikasında önemli bir değişikliğe gitme kararı aldı. Özellikle salgın döneminde 'sert' bir diplomasi izleyen ve bazen ülkelerin hastalık ile mücadelesini tiye alan Çin Halk Cumhuriyeti, dış politikada 'güven veren, sevgi dolu ve saygılı' bir imaj çizmek istiyor. Peki bu nasıl olacak?
Bu haberi okumak için tıklayın
Chelsea'nin yıldızı Antonio Rüdiger ırkçı saldırıları anlattı: 'Topa her dokunduğumda...'
Şampiyonlar Ligi şampiyonu Chelsea'nin Alman stoperi Antonio Rüdiger, özel bir makale kaleme alırken ırkçılık sorunu hakkında çarpıcı ifadelerde bulundu. Irkçılığa maruz kaldığı ve unutamadığı anları da aktaran Rüdiger, 2017'de Roma'da oynarken Lazio taraftarının korkunç saldırısını da anlattı.
Bu haberi okumak için tıklayın
Skandal video oyunu Cyberpunk 2077 yine gündemde: Bunları kovun!
Oyun dünyası tarihinin belki de en büyük skandalı olan Cyberpunk 2077'de sular durulmuyor. Keanu Reeves'in başrolünde yer aldığı yapım aradan aylar geçmesine rağmen Playstation'a gelemedi. Ortada milyarlarca dolar zarar var. Yatırımcılar genel müdürü kovmak istiyor!
Bu haberi okumak için tıklayın
Koronavirüsten daha ölümcül ama o kadar para etmiyor!
Afrika kıtasında Covid-19'dan daha öldürücü olan sıtmaya bir türlü çare bulunamıyor. Fakat sıtma aşısı üretmek cüzdanlar için Covid-19 kadar kârlı değil... Aşı geliştirenler ise kaynak yokluğundan ne yapacağını bilemiyor.
Bu haberi okumak için tıklayın
8 Haziran Salı
Marmara'nın kâbusu-2: Müsilajdan sonra şimdi de deniz köpüğü!
Marmara'nın kâbusu olan kirlilik aslında tüm denizlerimizin de kâbusu. Öyle ki Kuzey Ege'de müsilajdan sonra yine kirlilikten kaynaklanan deniz köpüğü tekrar oluştu. Uzmanlar Ege Denizi'nde yaşayan canlı çeşitlerinin son 50 yılda 500 türden 50'ye düştüğünü söylüyor. Yazı dizimizin ikinci bölümü?
Bu haberi okumak için tıklayın
Cumhurbaşkanı Erdoğan 4 farklı ABD Başkanı ile çalıştı! 14 Haziran'a nasıl gelindi?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlık döneminden bu yana 4 ABD Başkanı değişti. Son olarak da Erdoğan, 14 Haziran'da Joe Biden ile görüşecek. Buraya kadar hangi gündemle geldik? Biden dönemini Bush, Obama ve Trump dönemlerinden ayıran ne?
Bu haberi okumak için tıklayın
Çitalar, Hindistan'a geri dönüyor! 'Tarihte bir ilk...'
Çitalar, Hindistan'a geri dönüyor. Babür İmparatorluğu döneminde 10 bini aşkın çitanın yaşamını sürdürdüğü Hindistan'da 70'lerin başında bu hızlı kedilerin soyu nasıl tükendi, geri dönüş nasıl planlanıyor?
Bu haberi okumak için tıklayın
Kadınların iğrenç muamele gördüğü bir cezaevi nasıl kapandı? 'Gece yarısı koğuşlardan alıyorlardı...'
Bu mahkumlar bir korku filminin içinde yaşadılar. ABD'nin New Jersey eyaletindeki Edna Mahan Kadın Cezaevi'ndeki mahkumlar gece yarısı baskınları ile hücrelerinden alındı, tacize uğradı, birbirleriyle cinsel ilişkiye girmeleri için zorlandılar. İncelemeler sonucu tesisin kapatılmasına karar verildi.
Bu haberi okumak için tıklayın
Sosyal hayata dönüş bileklikleri çıktı! ?: Bana dokunma | ?: Gel sarılalım
Sosyal hayata dönüş başlıyor. Kimin sosyal mesafe kuralları konusunda çok katı kimin esnek olduğunu nereden bileceğiz? Sosyal mesafe bileklikleri bu sorunu ortadan kaldırabilir...
Bu haberi okumak için tıklayın
9 Haziran Çarşamba
Marmara'nın kâbusu-3: Müsilaj endişesi Silivri'deki balıkçıları ve yazlıkçıları vurdu: "Saçlarımızı yapış yapış yapıyor"
Silivri'de yazlığı olanlar müsilajlı denize girmekten endişe ettikleri için evlerine gidemiyor. Bölgedeki balıkçılar ise, müsilajın ağlara yapıştığı için avlanmaya engel olduğunu anlattı. Silivri'nin sakinleri, balıkçıları ve muhtarlarıyla konuştuk. Uzmanlar ise denize girilmemesi konusunda uyardı.
Bu haberi okumak için tıklayın
2020'de 8 binden fazla çocuk, anne oldu: 'Cinsel istismara uğramak demek...'
Doğum İstatistikleri ile Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2020 yılında ülkemizde gerçekleşen doğumlara ilişkin detaylı verileri paylaştı. En çarpıcı veri ise 18 yaş altı doğum sayıları oldu. İşte çarpıcı tablo, sayılar ve çocuk yaşta doğumların en çok görüldüğü iller...
Bu haberi okumak için tıklayın
Macron anımsattı... Siyasilere bu yumruklu saldırılar Türkiye'de gündem olmuştu
Fransa Cumhurbaşkanı Macron'a tokat atılması dünya gündemine oturdu. Türkiye'nin yakın siyasi tarihinde de pek çok siyasetçi saldırıya uğradı. Yakın mesafeden yumruklar uzun süre konuşuldu. Merhum Başbakan Yılmaz'a Bupadeşte'de, merhum Demirel'e ise Başbakanlık binası önünde saldırıldı.
Bu haberi okumak için tıklayın
Tecavüz videosu viral oldu! Maddi sıkıntıdaki kadınlar ve skandal...
Bangladeş ve Hindistan'da yayılan bir tecavüz videosu iki ülkeyi de ayağa kaldırdı. Hem Bangladeş hem de Hindistan polisi ayrı ayrı ve ortak soruşturmalar başlattı. Ortaya bir TikTok fenomeninin de ortağı olduğu bir insan ticareti şebekesi çıktı.
Bu haberi okumak için tıklayın
Bir annenin şüphesi ortaya çıkardı... İşlemediği bir cinayet için 20 yıl yattı!
Amerika Birleşik Devletleri'nde bir vatandaş işlemediği bir cinayet ve tecavüz için 20 yıl hapis yattı. İdam cezası ile tehdit edilen mahkum 'suçunu' itiraf etti. Olayı bir annenin şüphesi ortaya çıkardı...
Bu haberi okumak için tıklayın
10 Haziran Perşembe
İç Anadolu'da obruk tehlikesi büyüyor! 'Kuraklıktan sıra gelmedi...'
Konya'dan sonra çevre illerde de oluşmaya başlayan obruk (büyük derin çukur) sorunu derinleşmeye başladı. Afyon'dan sonra Eskişehir'de de obruklar oluştu. Ancak bu yıl hem kuraklığın derin etkileri hem de artan maliyetlerin etkisiyle obruk sorununun çözümüne sıra gelmiyor.
Bu haberi okumak için tıklayın
7 SORU 7 CEVAP | Hatırlatma dozu nedir?
14 Ocak'ta toplu aşılamaya başlayan Türkiye'de 6 ayın tamamlanmasına az bir süre kaldı. Artık 3. dozların yapılması konuşuluyor. Peki 3. doz olup bir daha olmayacak mıyız yoksa hatırlatma dozu olarak sürekli aşı olacak mıyız?
Bu haberi okumak için tıklayın
Milli Takım'ın unutulmaz 10 anı: Zaferler, hayal kırıklıkları...
Heyecan dorukta, Euro 2020 geldi çattı. Ülke olarak turnuva havasına girdiğimiz şu sıralarda maziyi de hatırlamak hem umut veriyor hem de heyecanı artırıyor. Biz de Türkiye'nin, Bizim Çocuklar'ın unutamadığımız 10 anını derledik.
Bu haberi okumak için tıklayın
Balçık... Müsilaj... Koku... Hangi su kaynağını nasıl temizledik?
Marmara Denizi 'imdat' diye bağırırken İstanbul'da geçmiş yıllarda pek çok dere için temizlik ve ıslah çalışması yapıldı. Ayamama Deresi'nin taşması sonucu onlarca canımızı vermiş, Haliç'in kokusundan yanından geçemez olmuştuk...
Bu haberi okumak için tıklayın
Millet İttifakı'nda seçim hesapları… Tek aday? Ayrı aday?
Türkiye'nin sıcak gündemi sürekli değişse de erken seçim tartışmaları uzun zamandır konuşuluyor. En çok merak edilen konulardan biri ise Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı… Gelin son dönemdeki gelişmeleri bir hatırlayalım…
Bu haberi okumak için tıklayın
11 Haziran Cuma
Pandemide okullar kapanınca çocuk işçiliği arttı: İstanbul ve Gaziantep'e dikkat!
Pandemi nedeniyle okulların geçici olarak kapatılması dünya genelinde 1 milyar çocuğu etkiledi. Haberglobal.com.tr'ye konuşan ILO Türkiye Ofisi Kıdemli Program Yöneticisi Nejat Kocabay, Gaziantep ve İstanbul'dan aldıkları bilgilerin çocuk işçi sayılarında artış olduğu yönünde olduğunu anlattı.
Bu haberi okumak için tıklayın
Düşüş gözle görülüyor ama... Haziran ayı Türkiye'yi uyarıyor!
Bir daha kapanmamak arzusuyla adım adım normalleşme sürecine doğru ilerliyoruz. 2021 ilkbaharını oldukça zorlu bir mücadeleyle geçiren ve aktif vaka rekorunu ikiye katladığı bir pik noktasını geride bırakan Türkiye için haziran ayındaki veriler ise uyarı niteliğinde...
Bu haberi okumak için tıklayın
Kısıtlamalar kalkıyor, enflasyon kapıdan bakıyor...
Tedbirlerin kaldırılmasıyla birlikte ABD'de enflasyon 2008 yılından bu yana zirveyi gördü. Restoranlar menülerine zam yaptı, uçak biletleri fiyatı kalkışa geçti. Biz de kısıtlamaların bir kısmını kaldırdık kalanı da bitirmeyi konuşuyoruz, peki bunun fiyatlara etkisi ne olur? Dolar nasıl etkilenecek?
Bu haberi okumak için tıklayın
Rusya'da muhalif olmak neye benziyor? 'Sistemin içindekiler ve dışındakiler...'
Rusya'da en büyük organize muhalefet hareketi olan Navalny'nin organizasyonu 'aşırı bir grup' olarak tanımlandı. Bu ülke siyasetinde pek çok şeyi değiştirecek. Rusya'da muhalefet partileri Putin karşısında nasıl bir siyaset izliyor? 'Sistemin dışındaki muhalifler' ne demek?
Bu haberi okumak için tıklayın
Türkiye ve dünyanın gündemi rüyalarımızı nasıl etkiledi?
Bir buçuk senelik pandemi macerası ve aslında pandemi öncesinde de stressiz olmayan bir hayat... Pek çoğumuz için durum böyleyken rüyalarımız bundan ve salgının yarattığı stresten nasıl etkileniyor? Uzmanları yanıtladı...
Bu haberi okumak için tıklayın
12 Haziran Cumartesi
Aşı olma yaşı ABD'de 12'ye kadar indi! Ancak akıllarda kritik bir soru var...
Normalleşmeye hızla ilerleyen ve aşı programında da yoluna son sürat devam eden ABD'de Pfizer/BioNTech için yaş 12'ye kadar indi. Moderna da 12-17 yaş için başvuru yaptı. Bu gelişme kritik bir soru işareti doğurdu: Okula gitmek için aşı olmak zorunlu olacak mı? Farklı görüşler var...
Bu haberi okumak için tıklayın
Kadınlar alkol problemlerinde erkekleri nasıl yakaladı?
Yapılan araştırmalara göre kadınların 26 yaşından sonra daha fazla alkol tüketmeye başladığı gözlenmiş. Önceden erkekler, kadınlardan üç kat daha fazla alkol sorunu yaşarken son yıllarda bu makas da kapanmış...
Bu haberi okumak için tıklayın
ABD'li 'sosyete' her şeyi bırakıp nasıl rahibe oldu? 30 yıllık sessizlik yemini...
Sahip olduğu her şeyi bırakıp sessizlik, yalnızlık ve yoksunluk yemini eden ve yaklaşık 30 yıldır bu yeminle yaşadığı manastırda yaşamını yitiren 92 yaşındaki Rahibe Mary Joseph'in hikayesi alışılmışın çok dışında...
Bu haberi okumak için tıklayın
Kaynak: Haber Global TV