Bu haberleri okudunuz mu? Yüz yüze eğitim, Kadın Milli Voleybol Takımı, Ferhan Şensoy, balık av sezonu...

Bu haberleri okudunuz mu? Yüz yüze eğitim, Kadın Milli Voleybol Takımı, Ferhan Şensoy, balık av sezonu...

Haberglobal.com.tr'de her hafta sizler için dosyalar, derlemeler ve uzman görüşleri içeren derinlikli içerikler hazırlıyoruz. İşte bu hafta hazırladığımız Türkiye'den ve dünyadan yoğun gündemi daha iyi anlamanıza yardımcı olacak içerikler...

Afet bölgesine giden psikologlar anlatıyor: 'Bir helikopter sesi bile...'

Kimisi sevdiğini, kimisi evini kaybediyor. Bildikleri tek dünyaları başlarına yıkılıyor. Afetlerden sonra psikologlar vatandaşların yardımına koşuyor. Sel ve yangın bölgelerinde görevli psikologlar yaşadıklarını anlatıyor. Alanda bir helikopter sesi bile bambaşka çağrışımlara sebep olabiliyor.

Devletin incelemeye aldığı Kore Kültürü nedir? Bir anımsayalım...

Güney Koreli pop müzik kültürü Türkiye'yi de teslim aldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı konuyu inceliyor. Kore kültürü Türkiye'de ne zaman girmeye başladı? Televizyon dizilerinin rolü neydi?

Kanye West bu hale nasıl geldi?

Çıkışı sürekli ertelenen albüm Donda ile Kanye West hayranlarına 10. kez 'merhaba' dedi. Bu albüm hepsinden daha karanlık ve pek çok dini referans içeriyor. 21. yüzyılın en büyük rap sanatçılarından biri olan Kanye West bipolar hastalığı ile mücadele ederken bir yandan da travmaları ile yüzleşiyor.

Aşı olmayan hemşire krizi! Ya işi bırakıyor ya dava açıyor...

Sağlık personelinin aşı olması hayati düzeyde önemli. Aşı olmayan sağlık personeli Covid-19'a yakalanınca diğer personelin iş yükü artıyor ve salgınla mücadele aksıyor. ABD'nin en büyük sorunlarından biri ise aşı olmayan hemşireler. 'Aşı ol' talimatı verilince de işten istifa ediyorlar!

Ses Tiyatrosu bugün sessiz... 'Ne saygılı adamdı ama...'

Ferhan Şensoy'un kurucusu olduğu Ses Tiyatrosu'nun bulunduğu Halep Pasajı bugün bir sessiz. Pasajda Şensoy'un komşusu olanların ise ağzında tek bir laf var: "Ne saygılı adamdı..."

Ferhan Şensoy neyi, nasıl yazardı?

Ferhan Şensoy sadece bizi çok güldürdüğü için efsane olmadı. Yazar Türk halk tiyatrosuna getirdiği yenilikler ile efsane oldu. Peki Şensoy'un kalemini özel yapan neydi? Halk tiyatrosuna getirdiği hangi özellikler ile Batı'ya göz kırptı?

Çocuklar daha mı çok suça karışmaya başladı? 'Olayın farkındalarsa...'

2020 yılında suça sürüklenme nedeniyle çocukların karıştığı olaylar 114 bini geçerken, Manavgat'taki yangında da Ordu'da fındık tartışmasından ailesini silahla katleden olayda da başrolde çocuklar vardı. Uzmanlar, çocukların pandemi döneminde birçok öz denetim yetilerini kaybettiğini söyledi.

Sevilay Öztürk, Tokyo'da tarih yazdı: Özgürlüğünü havuzda kazanmış bir süper kahraman!

Tokyo 2020 Paralimpik Oyunları'nda Sevilay Öztürk, tarihi bir dereceye imza attı ve bronz madalyanın sahibi oldu. Paralimpik tarihimizdeki ilk yüzme madalyamızı kazanan 2003 doğumlu milli sporcu, hikayesiyle de ilham veriyor. "Eskiden sokağa çıkmaktan çekinirdim" diyen Sevilay böyle tarih yazdı...

ABD'de tarihi oylama! Polis departmanını kapatmak için...

Polis memuru Derek Chauvin'in George Floyd'un ölümüne sebebiyet vermesi ve cinayetten hüküm giymesinin yarattığı etki, ABD'de tarihi bir oylamanın önünü açtı. Minneapolis kenti sakinleri polis departmanının dağıtılmasını oylayacak. Peki "Evet" çıkarsa süreç nasıl işleyecek?

Ve yaz biter, tatilciler döner!.. Salgın, trafik ve eğitimin durumu ne olacak?

Yaz bitti... Tatilciler şehirlere dönmeye başlıyor. Peki İstanbul'da trafiğin son durumu ne olacak? Tatilciler, salgının seyrini ne yönde etkileyecek? Bir buçuk yıl sonra yüz yüze başlayan eğitim-öğretim risk barındırıyor mu?

21. yüzyılda onaylanmanın karşılığı 'mavi tik'! Kim, nasıl karar veriyor?

Buluta benzeyen bir dairenin içindeki beyaz tik işareti namıdiğer 'mavi tik'. 21. yüzyılda onaylanma duygusunun sanal ortamda vücut bulmuş hali mavi tik neye göre veriliyor? Mavi tiki alıp alamayacağınıza karar verenler sizi ne kadar tanıyor?

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın gurur maratonu! 125 gün, 3 turnuva, 3 kamp, 32 maç...

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, 3 Mayıs'ta İstanbul'da bir araya geldi. Kızlarımızın tarih yazdığı destansı süreç 4 Eylül'de sona erecek. 32 maçla süreci tamamlayacak olan Türkiye'nin kaptanı Eda Erdem Dündar, sanki 4 Mayıs'ta bu günleri görmüştü! İşte onun sözleri ve gurur maratonumuz...

Tecavüz, hayvana eziyet, işkence videolarını izleyenler anlatıyor...

Facebook'a bir gün içinde öyle içerikler yükleniyor ki aklınız hayaliniz şaşar. Şiddet, hayvana eziyet ve tecavüz gibi rahatsız edici görüntüleri insanlara erişmeden kaldıran bir ekip var. Ve bu ekip psikolojik olarak çok zor durumda...

Afganistan'a dair oklar NATO'ya da döndü: 'Fiyaskoda sadece ABD'nin mi payı var?'

ABD'nin Afganistan'daki 20 yıllık savaşı fiyaskoya dönüşen bir çıkış planı ile sonlandırmasının ardından tartışmalar da hız kesmiyor. ABD basınında Başkan Joe Biden'a sert eleştiriler getirilirken oklar yavaş yavaş ABD'nin müttefiklerine ve genel olarak NATO'ya da dönmeye başladı.

Vladimir Putin'in 21 yılı: 'Halkın kırılan gururunu onardı'

Vladimir Putin 21 yıldır Rusya'yı yönetiyor. Çalkantılı geçen bu süreç içerisinde ülkede neler değişti? Lider, "Halkın kırılan gururunu" nasıl onardı? Muhalefete bakışı ne?

Balık sezonu sorularla açıldı: Müsilaj, fiyatlar ve 'bir var, bir yok' sorunsalı!

Balık avı yasağı kalktı. Merak edilen pek çok soru var. Müsilajın etkisi nasıl oldu? Fiyatlar nasıl değişti? Bolluk görebilecek miyiz? Bu soruların yanında palamut gibi balıkların bir yıl bol, bir yıl nadir olmasının da bir sebebi var... İşte sorular ve yanıtları!

Fenerbahçe'de transferin ortak noktası... Nedir bu ROGON?

Mergim Berisha ve Max Meyer, Fenerbahçe'ye imza atmak için İstanbul'a geldi. Bu iki ismin ortak noktası ise dikkat çekiyor. Berisha ve Meyer, yolu Fenerbahçe'ye düşen 9. ve 10. ROGON oyuncuları olacak. Peki nedir bu ROGON?

Kemal Kılıçdaroğlu Millet İttifakı'nın adayı hakkında ne düşünüyor?

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun son açıklamaları siyasetin değişmez gündemi 'Millet İttifakı'nın adayı kim olacak?' tartışmalarını yeniden gündeme getirdi.

Çin'in hayalet şehirleri neden bu hale geldi?

30 katlı binalar, konferans salonları, spor salonları ve restoranlar... Hepsi insanlar için yapıldı ama etrafta insan yok! Çin hayalet şehirlerine bir çözüm arıyor...

Okullar yüz yüze eğitime hazır, peki ya çocuklar?

Pandemi nedeniyle yaklaşık 1.5 yıl önce kapatılan okullar, 2021-2022 eğitim-öğretim yılında yüz yüze eğitime geri dönüyor. Peki okulları açıyoruz ama öğrencilerin zihinsel ve psikolojik durumları ne? Salgında 4. sınıfta olan çocuk şimdi 6'ya nasıl geçecek?

5 soru 5 cevap I Seçim barajı neden üçe, beşe değil yediye düşürülecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Siyasi Partiler Yasası ile seçim yasalarındaki düzenlemeye ilişkin "MHP ile yüzde 7 seçim barajında anlaşıldığını" açıkladı. Peki seçim barajının yüzde 7 olması ne anlama geliyor? Baraj neden yüzde 3 veya 5'e indirilmedi?

Miralem Pjanic, Beşiktaş'ta! Sürpriz hamlenin detayları ve Pjanic'in öyküsü

Beşiktaş, son dakika sürpriziyle Boşnak yıldız Miralem Pjanic'i Barcelona'dan kiraladı. Sürpriz transfer heyecan yaratırken, Pjanic'in günler önce verdiği mesajın anlamı şimdi ortaya çıktı! İşte transferin detayları ve Pjanic'in öyküsü...

Hamilelerde Covid ve aşı tartışması! Yanlış bilgiler, iddialar ve doğrular...

Ülkemizde hamilelerde Covid-19 vaka sayısının artmasıyla hamilelerin de endişe duymadan aşı olmaları gerektiğinin vurgulanmasının ne kadar önemli olduğu bir kez daha görüldü. Peki bu endişenin kaynağı hangi yanlış bilgiler? Yetkililer ne diyor?

Sosyal medyada bir şeyi beğenmeye nasıl karar veriyoruz?

Kimilerine göre 21. yüzyılın para birimi sosyal medyadaki takipçi ve etkileşim sayınız. Peki bir gönderiyi beğenmenin arkasındaki motivasyon ne? Beğenilmemek kendimizi nasıl hissettiriyor?

Müsilaj görünürde yok ama çevreyi kirletmeye devam ediyoruz

Marmara Denizi'nde müsilaj yoğunken Türkiye günlerce çevre kirliliğini konuştu. Müsilaj yüzeyden temizlendikten sonra başka gündem maddelerine odaklanmaya devam ettik fakat su kaynaklarımızı kirletmeye kaldığımız yerden devam ediyoruz.

Avrupa kendi ordusunu kurmak için ne kadar ciddi? Ve gerçekten buna gerek var mı?

ABD'nin Afganistan başarısızlığı bütün dünyayı salladı. Avrupa Birliği liderleri artık NATO'ya başka bir gözle bakıyor. İşler öyle bir hale kaldı ki kendi ordularını kurmayı tartışıyorlar. Avrupa kendi ordusunu kurabilir mi? Buna gerek var mı?

Bir satışın hikayesi... 80'lerde zirvede olan Reebok'a ne oldu?

Ünlü spor giyim markalarından Reebok eski günlerinde değil. Adidas'ın 2005 yılında satın aldığı bir dönemin ünlü markası geçen ay yeniden el değiştirdi. Peki yolunda gitmeyen neydi?

FIFA daha ne kadar rakipsiz kalacak?

Dünyanın en popüler futbol oyunu tartışmasız FIFA. Oyun severler PES'ten vazgeçeli çok oldu. Peki FIFA nerede PES'i solladı? Ve daha önemlisi bu rakipsizlik ne zaman bitecek?

Kaynak: Haber Global TV

Ferhan Şensoy salgın yüz yüze eğitim nasıl olacak