Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın gurur maratonu! 125 gün, 3 turnuva, 3 kamp, 32 maç...

Türkiye
Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın gurur maratonu! 125 gün, 3 turnuva, 3 kamp, 32 maç...

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, 3 Mayıs'ta İstanbul'da bir araya geldi. Kızlarımızın tarih yazdığı destansı süreç 4 Eylül'de sona erecek. 32 maçla süreci tamamlayacak olan Türkiye'nin kaptanı Eda Erdem Dündar, sanki 4 Mayıs'ta bu günleri görmüştü! İşte onun sözleri ve gurur maratonumuz...

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, tarihi bir yolculukta. Bu bir gurur maratonu. Bu, sporda istikrarın bu topraklara da uğrayabileceğinin en somut ve en güzel örneği. Gerçek anlamda güçlü olmanın, “dramadan” ve hamasetlerden uzak durarak kudretle kazanmanın; kazanırken de sempatik ve eğlenceli kalabilmenin mümkün olabileceğini gösteriyor bu takım.

Ne kadar gurur duysak az. Ne kadar övünsek az. Hatta artık detayları övmemiz gerekiyor. Detayları aktarmak, bu takımın şu an nasıl bir periyottan geçtiğinin altını ısrarla çizmek şart. Zira 30 maç oldu. 4 Eylül'de Türkiye, 32. maçına çıkacak.

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın gurur maratonu! 125 gün, 3 turnuva, 3 kamp, 32 maç... - Resim : 1

START 3 MAYIS'TA VERİLDİ

Her şey 3 Mayıs'ta başladı. Pandemi nedeniyle verilen uzunca aranın ardından Milli Takım, İstanbul'da bir araya geldi. Sultanlar Ligi'nin son final maçı 16 Nisan'da, Vakıfbank'ın ikincilikle ayrıldığı CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi Finali ise 1 Mayıs'ta oynanmıştı.

4 Mayıs'ta Eda Erdem şunları söylüyordu:

“Bu yaz oldukça önemli turnuvalarımız var. Hepsi bizim için çok değerli; hepimizin hedefi bu yazı iyi değerlendirip Milletler Ligi’ne, Tokyo Olimpiyat Oyunları’na ve Avrupa Şampiyonası’na hazır bir şekilde katılabilmek. Uzun bir milli takım dönemi olacak. Umarım hepimiz adına keyifli geçer; güzel anılar ve başarılar biriktireceğimiz bir yaz olur.”

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın gurur maratonu! 125 gün, 3 turnuva, 3 kamp, 32 maç... - Resim : 2

Kaptanın umduğu oldu galiba... 3-22 Mayıs arası İstanbul kampı devam etti. Milliler, 25 Mayıs-25 Haziran arasında FIVB Milletler Ligi için İtalya'nın Rimini kentinde fanusa girdi. Burada toplam 17 maç oynayan kızlar, 12 galibiyet aldı ve turnuvayı bronz madalya ile noktaladı.

İyi geçen turnuvanın ardından kısa bir tatil dönemi ve 5 Temmuz'da yeni bir kamp başladı! İstanbul'da olimpiyat oyunlarına hazırlanan kızlar 13 Temmuz'a kadar kamptaydı. 23 Temmuz'da oyunlar başladı, 6 Ağustos'ta kızlarımız olimpiyat 5'incisi unvanıyla tarih yazmış bir şekilde yurda döndü.

“Madalya olabilir miydi?” sorusu Tokyo 2020 sonrası travma yaratacak mıydı? Bu düşüncelere fırsat vermeden 11 Ağustos'ta 15 Ağustos'a kadar sürecek yeni bir kampa girdi Milliler. 18 Ağustos'ta ise EuroVolley macerası başladı...

125 GÜN, ALTI ÜLKE, ÜÇ TURNUVA, ÜÇ KAMP, 32 MAÇ...

3 Mayıs-4 Eylül... 125 gün. Altı ülke, üç turnuva, üç kamp. 30 maç 22 galibiyet. Sırbistan ile 3 Eylül'de oynanacak yarı final maçı ve alınan sonuca göre final ya da üçüncülük maçıyla 32 maça çıkmış olacak Türkiye. İstanbul'da başlayan; İtalya, Japonya, Romanya, Bulgaristan'da süren ve Sırbistan'da sona erecek olan maceranın 24 galibiyet ile tamamlanacağına inancımız tam.

Bu inanılmaz temponun içinde hala enerjileri çok yüksek, hala yüzleri gülüyor. Hala çok büyük bir birliktelikle, muazzam bir enerjiyle mücadele ediyorlar.

Polonya maçı EuroVolley'deki en zor maçımız olabilirdi. Onları 2019'daki EuroVolley'de 3-1 yenip finale çıkmış, aylar sonra da olimpiyat elemelerinde unutulmaz maçta geriden gelip 3-2 yenerek Tokyo kapısını aralamıştık.

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın gurur maratonu! 125 gün, 3 turnuva, 3 kamp, 32 maç... - Resim : 3

Bir intikam isteyecekleri açıktı. Haziran 2015'ten bu yana üst üste 8 kez yendiğimiz Polonya; yorgun, Meliha İsmailoğlu ve Meryem Boz'dan yoksun Türkiye karşısında reaksiyon gösterebilecek miydi?

Turnuvadaki en kolay maçlarımızdan birini oynadık.

Vakıfbank'ta Guidetti'nin öğrencisi olarak önemli başarılar elde etmiş olan Polonyalı Malgorzata Glinka, ülkesinin gazetelerinden Super Express'e maç öncesi yorumunda “Türkiye, sonuna kadar mücadele eden, iyi organize olmuş bir takım. Her topa maçın son topu gibi gideceklerdir” diyordu.

'TÜRKİYE DERS VERDİ'

Türkiye'nin alametifarikası da bu. Asla pes etmeyen, topu sahasına kolay düşüremeyeceğiniz bir takım. Przeglad Sportowy gazetesi için maçı analiz eden Edyta Kowalczyk de buna vurgu yapıyor ve Türkiye'nin Polonya'ya voleybol dersi verdiğini yazıyordu.

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın gurur maratonu! 125 gün, 3 turnuva, 3 kamp, 32 maç... - Resim : 4

Bu mükemmel takım, yarı finalde Sırbistan'la karşı karşıya gelecek... Yine! Polonya nasıl bizi aşamıyorsa, bizim de karşımıza kritik anlarda Sırbistan çıkıyor! EuroVolley'lerde yıllar içinde aldığımız son üç mağlubiyette de Sırbistan'a yenildik.

Ancak bu kez ritim bulmuş vaziyette, 2019'daki finalin, Ankara'da 3-2 kaybettiğimiz EuroVolley finalinin rövanşını Belgrad'da almak istiyoruz. Kolay olmayacak ancak son 120 küsür günde ne kolaydı ki?

metin.aktasoglu@haberglobal.com.tr

Kaynak: Web Özel

türkiye a milli kadın voleybol takımı türkiye polonya Filenin Sultanları eurovolley Tokyo 2020 fivb milletler ligi