Bu haberleri okudunuz mu? Ukrayna-Rusya, kiralık daire, tez, Kocaeli, petrol, maske Mona Lisa...

Bu haberleri okudunuz mu? Ukrayna-Rusya, kiralık daire, tez, Kocaeli, petrol, maske Mona Lisa...

Haberglobal.com.tr'de her hafta sizler için dosyalar, derlemeler ve uzman görüşleri içeren derinlikli içerikler hazırlıyoruz. İşte bu hafta hazırladığımız Türkiye'den ve dünyadan yoğun gündemi daha iyi anlamanıza yardımcı olacak içerikler...

Irkçılık yapan emlakçıya 5 bin TL ceza! 'Yönetimin talimatı var, üzgünüz...'

Son günlerde kiralık evlerle ilgili haberlerin ardı arkası kesilmiyor. Bu haberler genellikle evlerin fiyatları üzerine olurken Esenyurt'ta bir sitede siyahi birine ev kiralamak istemeyen bir emlakçıya 5 bin TL ayrımcılık cezası kesildi!

Mbappe, Paris'te para için mi kaldı? 'Herkesin atladığı o detay...'

Fransız yıldız Mbappé'nin rekor bir ücretle Real Madrid'i reddedip Paris Saint-Germain'de kalması, "Avrupa liglerindeki Amerikanizasyon" tartışmasını alevlendirdi. Mbappe'nin PSG'de para için kaldığı görüşleri mevcut. Ancak sorularımızı yanıtlayan spor yorumcuları diğer sebeplere de dikkat çekiyor.

Bir robot nasıl elma toplayabilir? Sanıldığı kadar kolay değil...

Elma toplamak basit bir iş gibi görülebilir ancak hala bu kadar basit bir işi yapabilecek bir robot üretilemedi. Ancak bilim insanlarının üzerinde çalıştığı robotik kol, tarımı kökünden değiştirebilir. Artık tarla ve bahçelerde insan çalışmasına gerek kalmayabilir.

Ya internette hiç bilmediğiniz bir fotoğrafınız varsa...

Yüz haritalama yöntemiyle çalışan arama motorları teknolojinin geldiği ürkütücü boyutları göz önüne seriyor. Bazı insanlar varlığından haberleri olmayan fotoğraflarını internette bulmaya başladı...

Akademi tartışıyor: Üç makale, bir doktora tezi olur mu? 'Önemli olan...'

Türkiye'de bir süredir akademi çevrelerinde konuşulan en önemli konuların başında, doktora için tez yerine uluslararası dergide yayınlanmış üç adet bilimsel makalenin yeterli görülebileceği fikri geliyor. Peki eğrisi doğrusu ile bunun getirecekleri neler?

Avrupa'nın Rus petrolü hamlesinden ne anlamalıyız?

Avrupa Birliği, Rusya'dan bölgeye gelen petrolün yüzde 90'ına ambargo kararı aldı. Üç ülke Rus petrolü almaya devam edebilecek. Savaşın başından bu yana Avrupa Birliği'nin en sert yaptırımlarından birinden ne anlamalıyız? Avrupa ne kadar Rus petrolü tüketiyor?

Dünyanın en meşhur ve en çok saldırıya uğrayan tablosu: Mona Lisa

Leonardo Da Vinci'nin dehasını gözler önüne seren Mona Lisa yine saldırıya uğradı. Bu kez bir iklim aktivistinin pastalı saldırısının kurbanı olan meşhur tabloya taş atan da oldu seramik kupa fırlatan da...

Son dakikada insanları ekenlerin ortak özellikleri neler?

Bazı insanlar plan yapmakta zorluk yaşar ve sık sık son dakikada planlarını iptal ederler. Bu kişiler ile ektikleri insanlar arasında onarılmayacak yaralar oluşabiliyor. Peki neden bazılarımız hiç plan yapamıyor?

Kertenkeleler mi, yılanlar mı? Ibiza'da hayatta kalma oyunu!

Ibiza'da ve Formentera adalarında ithal zeytin ağaçlarına yönelik artan eğilim, istilacı yılan yığınlarının bu adalara akın etmesine sebep oldu. Söz konusu durum ise adaya özgü duvar kertenkelesinin geleceğini tehdit ediyor. Şimdi bu iki ada kritik bir tercihle karşı karşıya...

Maske üreten firmalar ne yapıyor?

Vaka sayılarının binin altına birkaç gün art arda inmesiyle toplu taşımada da maske zorunluluğu kalktı. Aylar boyunca harıl harıl üretim yapan maske üreticileri şu an ne yapıyor? Talep ne durumda?

İstanbul'da ev bulamayan Kocaeli'de Marmaray soruyor...

Kiralık daire fiyatlarındaki fahiş artışlar İstanbulluyu çevre şehirlere yönlendirdi. Özellikle megakente giden toplu ulaşım araçlarına yakın olan Kocaeli'de de fiyatlar yükseldi. İstanbul'daki işlerine gidip Kocaeli'de yaşamak isteyenler Marmaray gibi toplu ulaşım araçlarına yakınlık soruyor.

Ukrayna'nın yeniden inşası için Rus varlıkları kullanılır mı?

Rusya Merkez Bankası'nın batıda bulunan 300 milyar dolarlık varlığı, bazı ülkelerin aklına yeni fikirler getiriyor. Bunlardan birisi Ukrayna'nın işgali sonucu oluşan zarar için bu paranın kullanılması. Amerika Birleşik Devletleri bu fikrin karşısında...

Rusya Ukrayna savaşında 100 günün bilançosu

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin üzerinden neredeyse 100 gün (98) geçti. Sivil kayıplarda son bilanço ne? Küresel enerji fiyatları nereye gidiyor? Rus ordusunun kayıpları hakkında ne biliyoruz?

Küba'da 60 yıl sonra bir ilk! Tarihi bir dönüm noktasının eşiğinde...

Dünyanın en önemli boks ülkelerinden biri olan Küba'da sporun profesyonel olarak icra edilmesine yönelik yasak, boksörler için esnetiliyor. Altı boksör, Meksikalı bir promosyon şirketi aracılığıyla mücadele vermeye başladı. Peki 1962'den sonra ilk kez yaşanan duruma sebebiyet veren neydi?

Günübirlik evler piyasayı nasıl etkiliyor? Bir gün veriyor bütün piyasa...

Türkiye'de önemli bir kiralık ev sorunu yaşanıyor. Kimilerine göre günübirlik evler, kira artışının sebeplerinden biri. Peki gayrimenkul fiyatlarının artışında günübirlik dairelerin nasıl bir etkisi var? Emlakçılar ne diyor?

İstanbulspor da Süper Lig'e yükseldi, ortaya tarihi bir oran çıktı...

Spor Toto 1. Lig'de sezon plaf-off finali ile sona ererken İstanbulspor, Bandırmaspor'u 2-1 yenerek Süper Lig biletini alan 3. ve son takım olmayı başardı. Ümraniyespor ve İstanbulspor'la Süper Lig'deki İstanbul kulübü sayısı da 8'e yükseldi. Ortaya çıkan bu oran Avrupa'nın zirvesinde yer alıyor...

Kendi kendine tank kullanmayı öğrenen adam

Ruslar Ukrayna'da çok sayıda tank kaybetti. Bazı tanklar füzeler ile vurulurken, bazılarının yolda yakıtının bittiği ifade ediliyor. Ukraynalılar bu tankları ele geçirirken tank kullanmayı bilen personel konusunda bir sıkıntı var. Daha önce sadece otomobil kullanmayı bilenler artık tankçı.

Google hangi ülkede, kime, ne kadar para ödüyor? Okur bundan ne kazanacak?

Google haber içerikleri için telif konusunu görüşmek için TBMM üyeleri ile bir araya geldi. Yayıncılar yıllardır Google'ı bu konuda zorlarken Avustralya'da çıkan kanun bütün düzeni değiştirdi. Google şu an AB'de 300'ü aşkın yayıncıya telif ödüyor. Telif sistemi özgün içeriği daha çok teşvik eder mi?

İsveç'te hükümetin kaotik günleri: Gensoru, istifa ve NATO...

Finlandiya'yla birlikte NATO'ya katılma kararı alan İsveç, Türkiye'nin haklı taleplerine karşı adım atmakta tereddüt ediyor. Ortaya çıkan bu durum hükümet üzerinde baskı yaratırken bu baskıya bir de gensoru baskısı eklendi. Pek tek bir firede hükümeti istifaya götürecek süreçte neler oluyor?

Fransızlar, çıktı Ruslar geldi... Paralı askerler Afrika ülkesinde nasıl gündem oldu?

Yıllarca Fransa sömürgesi olan Afrika ülkesi Mali'ye son Fransız askeri de veda ediyor. Rusya Afrika politikası doğrultusunda bu ülkeye yönelirken, yerel halkın dilinde paralı Rus paramiliter örgüt Wagner var...

İstanbul denizden ne zaman böyle uzaklaştı? 'Yaz geldi mi bütün Türkiye plajlar şehri İstanbul’a akın etmektedir...'

Türk toplumu tarihte denize girmeye mesafeliyken bu davranış 20. yüzyılın başında değişiyor. İstanbul birbirinden ünlü plajları ile yazları hınca hınç dolarken insanların İstanbul'a denize girmeye geldiği halden, İstanbulluların denize girmek için İstanbul'dan çıktığı bir hale nasıl gelindi?

Pasifik'te sular ısınıyor... Çin'in en gelişmiş uçak gemisi: Type 003

Çin donanmasının, envanterindeki en büyük ve en gelişmiş gemi olacağı tahmin edilen uçak gemisini suya indirmeye hazırlandığı ortaya çıktı. Çin'in bu hamlesi ABD'nin Pasifik'teki stratejisine karşı olduğu ifade ediliyor. Çin'in aktif 2 uçak gemisi daha bulunurken ABD'nin ise 11 gemisi bulunuyor.

Plastiğin geri dönüşümü neden bu kadar zor?

Bünyesinde barındırdığı farklı bileşenlerden dolayı plastiğin geri dönüşümü son derece zor. Yapılan bir araştırmaya göre 1950 ile 2015 yılları arasında üretilen plastiğin yüzde 76'sı atık olurken sadece yüzde 9'u tamamen geri dönüştürülebildi. Peki plastiğin geri dönüşümü kağıda göre neden zor?

Kaynak: Haber Global TV