Bu haberleri okudunuz mu? Asgari ücret, hayalet evler, antibiyotik, bilirkişi, elektrikli scooter

Bu haberleri okudunuz mu? Asgari ücret, hayalet evler, antibiyotik, bilirkişi, elektrikli scooter

Haberglobal.com.tr'de her hafta sizler için dosyalar, derlemeler ve uzman görüşleri içeren derinlikli içerikler hazırlıyoruz. İşte bu hafta hazırladığımız Türkiye'den ve dünyadan yoğun gündemi daha iyi anlamanıza yardımcı olacak içerikler...

Elektrikli scooter nerede sürülecek? Trafikte ölüm, kaldırımda ceza var...

İstanbul önce elektrikli scooter'ları kullandı, daha sonra altyapıyı düşünmeye başladı. Kaldırımdan gitseler yayaları rahatsız ediyorlar, zaten dar olan kaldırım alanını iyice ufaltıyorlar. Asfalt yoldan gittiklerinde ise can tehlikesi var. İstanbul scooter sorununu nasıl çözecek?

Bilirkişilerin sorunu ne? "Sabah icra, öğle boşanma..."

Son dönemde mahkemenin başvurduğu bazı bilirkişiler, toplumda tepki çeken raporlara imza atıyor. Öyle ki İzmir'de bilirkişi, ehliyetsiz sürücünün ezdiği kaldırımda bisikletle oynayan E.Ç.'yi bile yüzde 20 kusurlu buldu. Peki nedir bilirkişilik, karar mekanizması nasıl çalışıyor?

Daha iyi set, daha rahat galibiyet 

Galatasaray Gazintep FK karşısında çok önemli bir maça çıktı. Hem lider Trabzonspor’la aradaki farkın açılmasını engellemek hem de Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin kaybettiği haftada kazanmak çok önemliydi.

Almanya araştırıyor: Bizde neden fazla ölü yok?

Covid-19 salgınının patlaması ve uzun karantina dönemleri ile geçen 2020 yılında Almanya'da önceki yıllara göre daha fazla ölü olmaması dikkat çekti. Ülke sebeplerini araştırıyor...

Ağırlık kaldırmanın felsefesi: Bağımsızlık, ustalık, aidiyet 💪

Bazıları ağırlık kaldırmayı zaman kaybı olarak görürken, bu alışkanlığa sahip olanlar için bırakmak mümkün değil.

Bilim dünyası ikiye bölündü | C vitamini Covid'e karşı işe yarıyor mu?

Halk arasında her türlü soğuk algınlığı, grip ve nezleye karşı koruduğu söylenen C vitamini Covid'e karşı ne işe yarıyor? Uzmanlar salgının başından bu yana bu sorunun yanıtını aramakta. Son bulgular ise bilim dünyasındaki görüş ayrılıklarını keskinleştirdi.

İstanbul'daki büyük tehlike: Hayalet binalar

İstanbul'daki metruk binalar etrafları için tehlike saçıyor. Kiminin etrafı ince bir tel ile çevrilmiş kimi ise hurdacıların uğrak noktası olmuş. İçinde madde kullanan da var... Mahalle sakinleri tedirgin, bazıları yasal sebeplerle yıkılamıyor.

Erken seçim psikolojisi halka nasıl yansır? Toplumsal gerilim...

Türkiye uzun süredir erken seçim gündemi ile yatıp kalkıyor. Muhalefet, erken seçim ve parlamenter sistem taleplerini yinelerken, iktidar bloğu seçimlerin zamanında yapılacağını söylüyor. Peki erken seçimin bu kadar gündemde olması halkın psikolojisi üzerinde ne gibi bir etki bırakıyor?

Elon Musk'ın serveti bu kez neden bu kadar çok büyüdü?

'Geleceğin anahtarını elinde tutan adam' Elon Musk'ın serveti 300 milyar doları aştı. Parasının yüzde 2'sinden azını Birleşmiş Milletler'e vermek için naz yapıyor. Peki, servetindeki son sıçramanın sebebi ne?

Dünya araştırıyor: Küresel cinsel durgunluk

Evli, bekar, genç, tüm yaş grupları modern zamanların en az sıklıkla cinsel deneyim yaşadığı döneminden geçiyor. Uzmanlar sebeplerini araştırıyor...

'Günün nasıl geçti?' 'İyi' | Çocuklarla konuşmanın başka yolları da var

Ebeveynler genellikle akşam evde çocukları ile buluştuklarında "Bugün okulda ne yaptın" veya "Günün nasıl geçti?" gibi sorular sorarlar. Çoğu zaman bu iyi niyetli sorulara karşıdan tekdüze bir yanıt gelir "İyi" veya "Hiç" gibi. Bunun ötesine geçmek için yapılabilecek şeyler var...

Okul mu Teksas mı? | 'Çıkışa gel çıkışa...'

Son günlerde okullarda kesici delici aletlerin de kullanıldığı şiddet olayları dikkat çekiyor. Lise öğrencileri rahat bir şekilde okula bıçak sokarken, Eminönü'nde satışı yasak olan muştalar tezgahları süslüyor!

Pek bilen yok ama Türk futbolu değişim içinde

Çok iyi duyurulmamış olsa da Türk futbolu son bir yıldır önemli bir değişim içinde. Hamit Altıntop, antrenör yetişmesinden, genç takımların gelişimine kadar pek çok konuda radikal kararlar alıyor.

Ek iş yapanlar | 'Hayatın kontrolü elimizde...'

Akşamları ek iş yapan insanların kendi hayatlarının kontrolünü ellerinde hissettikleri için sabah geldikleri işlerinde yorgun olmalarına rağmen çalışma arkadaşlarından daha başarılı oldukları ortaya çıktı.

Hiç giymeyeceğiniz bir kıyafete para verir misiniz?

Dijital varlıklar 2021'e damgasını vurdu. Sanat eserlerinin hakları için satılan NFT'ler için binlerce dolar havada uçuşuyor. Peki hiç giymeyeceğiniz bir ayakkabı veya düğmelerine dokunamayacağınız bir gömlek olsa yine de para verir misiniz?

Toksik mutluluk: 'Takma ya kafana' 🙂

Sürekli pozitif kalmak için kendilerini zorlayan insanlar, kendi ruh sağlıklarına zarar verdikleri gibi karşısındakiler için de kırıcı olabiliyor. Uzmanlar bu duruma 'toksik mutluluk' ismini vermiş.

Antibiyotik alışkanlığından nasıl kurtulacağız? 'Böyle giderse basit ölümler...'

Hastaların bilinçsiz talepleri ve doktorların alışkanlıkları sebebiyle antibiyotik kullanımı ciddi bir seviyede. Uzmanlara göre hoyratça antibiyotik kullanmaya devam edersek çok basit rahatsızlıklardan bile ölümler görebileceğiz. Peki çözüm ne? Antibiyotik alışkanlığından nasıl kurtuluruz?

Asgari ücret: Miktar kadar değeri de önemli

Asgari ücretli geçinebilmek için ciddi bir ücret zammı talep ediyor. Hükümet bu çağrıya cevap vermek için çalışıyor. Asgari ücrete yapılacak zammın miktarı kadar önemli olan ise onun değerini korumak...

Pandemiyi biliyoruz peki, endemi ile nasıl yaşanır?

Bazı ülkeler pandemiyi resmi anlamıyla bitirdi, şu an endemi aşamasındalar. Endemi ile Pandeminin farkı ne? Endemi sürecinde neler yapılmalı?

Neymar: 29 yaşında tükenmek

Ronaldinho'dan sonra Brezilya futbolunu sırtına alması beklenen Neymar, ülkesinde Pele'den sonra en çok baskı gören oyuncu oldu. Üstüne kötü yaşam tarzı gelince 29 yaşında 'tükendiğini' ilan etti.

Telefonunuzu siyah beyaz kullanmak bağımlılığa karşı çözüm olur mu?

Cep telefonu bağımlılığını azaltmak çok zor. Vücudumuza sürekli olarak mutluluk hormonu salgılatan bu cihazlar biraz rengini kaybetse ne olur?

Galvinler: İntihar, istismar, kardeşlerinden kaçmaya çalışan kız çocukları...

12 çocuğun 6'sının şizofren olduğu bir aile... İntihar, istismar, kardeşlerinden kaçmaya çalışan kız çocukları... Galvinlerin hikayesi tüyleri diken diken ediyor. Bugün tedavisi için türlü yöntemlerin olduğu şizofreni 60'lı yıllarda başka bir şeydi. Peki bu hastalık kalıtımsal mı?

Fenerbahçe geri döndü!

Fenerbahçe yetenekli ayaklarının pas oyunu ile Royal Antwerp karşısında kalitesini ortaya koydu ve geri döndü. Gustavo'nun olmadığı oyunda Sosa-Mert Hakan orta sahasına İrfan Can da eklenince müthiş paslaşmalar izledik.

Oyun yönü doğru, şutların yönü yanlış

Galatasaray Lokomotiv Moskova ile puanları paylaşırken pozisyon üretmekte zorlanmadı ancak bitiricilikte sorunlar yaşadı. Galatasaray’ın hem gençleri hem de oyunu her geçen gün daha da olgunlaşıyor.

Covid aşısından veba gibi kaçıyorlar

Afrika ülkesi Kamerun’da nüfusun sadece yüzde 1.1’i çift doz aşısını oldu. Deyim yerindeyse aşıdan radyasyondan kaçar gibi kaçıyorlar. Aşı sanki halka veba bulaştıracak bir ürün…

Spor salonlarının değişmez sorusu | Önce kardiyo mu ağırlık mı? 👟🏋️‍♀️

Spor salonlarının değişmez sorusu: "Önce koşu bandı mı ağırlık mı?". Bilim de bu soruya kendi içinde tam bir yanıt veremese de bir araştırma dikkatleri üstüne çekti...

97 yaşında politik kariyerinin zirvesinde bir adam: 'Böyle hayatta kalabilirim'

"Yaş 70, iş bitmiş" bu sözü duymayanımız yoktur. Hayatın 70'inden sonra başladığını düşünenler de var. 97 yaşındaki Vito Perillo da bunlardan biri...

Eyvah, çocuğum hala konuşamıyor! O tableti biraz elinden alabilirsiniz...

Son aylarda çocukları geç konuşmaya başladığı için uzmanlara koşan anne-baba sayısında artış var. Sorunun sebepleri çok. Öne çıkanlardan biri ise tablet etkisi...

İstanbul'a gri perde: Maske takmakta fayda var

İstanbul'a gri bir perde indi. Sisin önümüzdeki birkaç gün aralıklarla etkili olması bekleniyor. Sis nasıl oluşur, nasıl dağılır? Maske takmak neden önemli? Uzmanları anlatıyor...

Fenerbahçe'yi bekleyen tarihi tehlike

Antwerp maçındaki iyi futbolun ardından, Fenerbahçe gözünü yarın oynanacak Kayserispor maçına çevirdi. Sarı lacivertli ekip bu maçı da kaybederse tarihlerinde ligde ilk kez dört maç üst üste yenilgi almış olacaklar.

İnsan beyni ikna olurken hangi süreçlerden geçer? 6 klasik kural...

İnsan beyni dünyadaki en ilginç mekanizmalardan biri. Son derece dirençli olan bu mekanizmayı ikna ederek değiştirmek ise oldukça zor. Bir kişiyi ikna etmek için klasik kurallar var. Ama bu konuda yüzde 100 başarının garantisi yok.

 

Kaynak: Haber Global TV