Fenerbahçe'yi bekleyen tarihi tehlike

Fenerbahçe'yi bekleyen tarihi tehlike

Antwerp maçındaki iyi futbolun ardından, Fenerbahçe gözünü yarın oynanacak Kayserispor maçına çevirdi. Sarı lacivertli ekip bu maçı da kaybederse tarihlerinde ligde ilk kez dört maç üst üste yenilgi almış olacaklar.

Ligde aldığı üst üste yenilgilerden sonra, 4 maçlık galibiyet hasretini UEFA Avrupa Ligi'nde Antwerp karşısında dindiren Fenerbahçe'de gözler lige çevrildi.

Belçika'da oynanan iyi futbol ve 3-0'lık farklı galibiyet uzun süredir mutsuz olan camianın yüzünü güldürdü.

Ancak yönetim ve teknik heyet Süper Lig'de Kayserispor'la oynanacak maçın kazanılamaması durumunda bir kaos olacağını da biliyor. Ligde üst üste 3 maç kaybeden ve milli ara öncesi puan kaybına asla tahammüllü olmayan sarı-lacivertlilerde Samandıra'da adeta olağanüstü hal ilan edildi. Teknik direktörü Vitor Pereira, oyuncularına Antwerp maçını unutmalarını ve derhal Kayserispor maçına konsantre olunması gerektiğini vurguladı.

Başkan Ali Koç ve yönetimde teknik heyetle futbolculara kritik maç öncesi sık sık moral veriyor. Antwerp maçındaki performanstan oldukça memnun olan yönetim, bunun hafta sonu Kadıköy'e yansımasını da istedi.

KADRODA TEK DEĞİŞİKLİK

Pereira, Antwerp karşısında çok iyi oynayan takımı zorunlu tek değişiklik dışında bozmayı düşünmüyor. Kadıköy'de Kayserispor karşısında cezalı Osayi'nin yerine sol kanat beke Belçika'da stoperde oynayan Novak geçecek. Novak'tan boşalan stoper bölgesine ise Szalai'yi monte etmesi beklenen Pereira'nın bunun dışında değişiklik yapmayacağı öğrenildi.

Portekizli teknik adam fikrini değiştirmezse Fenerbahçe bu sezon ilk kez üst üste iki maçta kadro istikrarını korumuş olacak. Ağrıları olduğu için geçen hafta Konya'ya götürülmeyen, Antwerp kadrosuna da alınmayan Mesut Özil'in ise yedek kulübesinde maça başlaması bekleniyor.

KART SINIRINDA İKİ İSİM

Fenerbahçe'de kart sınırında iki isim var. Miha Zajc ve Filip Novak, Kayserispor maçında sarı kart görürse Galatasaray derbisinde forma giyemeyecek. Fenerbahçe'de ayrıca sakatlığı nedeniyle yarın oynamayacak Gustavo da sarı kart sınırında bulunuyor.

FENERBAHÇE'Yİ BEKLEYEN TARİHİ TEHLİKE

Fenerbahçe, Kayserispor'a kaybetmesi durumunda tarihinde ilk kez ligde üst üste 4 maç yenilmiş olacak. Lig tarihinde en fazla 3 kez üst üste kaybeden sarı-lacivertliler, bu kötü tabloyu da sadece 6 kez yaşadı. Fenerbahçeli futbolcular, mağlubiyet serisini kırarak tarihe bir kez daha olumsuz bir istatistikle yazılmanın önüne geçmeye çalışacak.

Fenerbahçe'yi bekleyen tarihi tehlike - Resim : 1

fenerbahçe Vitor Pereira