Fenerbahçe geri döndü!

Web Özel ÖZEL HABERLER
Fenerbahçe geri döndü!
Fenerbahçe kaliteli ayakları ve jeneriklik gollerle Royal Antwerp'e deplasmanda 3 gol atmasını bildi. Fotoğraf: İHA

Fenerbahçe yetenekli ayaklarının pas oyunu ile Royal Antwerp karşısında kalitesini ortaya koydu ve geri döndü. Gustavo'nun olmadığı oyunda Sosa-Mert Hakan orta sahasına İrfan Can da eklenince müthiş paslaşmalar izledik.

İşte Fenerbahçe bu… Başını yukarı kaldırması yetiyor, büyük gözüken birçok sorunu kaldırıp atıyor. Altay yok, Serdar yok, Gustavo yok, Mesut yok, Valencia yok… Yetmiyor Szalai, Pelkas, Rossi gibi önemli isimler de yedek kulübesinde…

Peki bunca eksiğe rağmen Fenerbahçe nasıl oluyor da Antwerp deplasmanında ilk yarıda rakibini sahadan silip atıyor, futboluyla mest ediyor? Bunun ilk nedeni özgüven kelimesinde saklı.

Fenerbahçe’nin geniş bir kadrosunun olduğu, sarı-lacivertlilerin ne kadar yetenekli ve kaliteli ayaklara sahip olduğu dünkü maçta çok net şekilde gözüktü. Önemli olan takım ruhunu sahaya yansıtıp, savaşabilmek. Fenerbahçe de onu yaptı.

Sahaya kaptan olarak çıkan Mert Hakan’ın müthiş golü takıma inanılmaz bir güven verdi. Gustavo çok iyi bir kesici olsa da hücum yönü sınırlı. Sosa-Mert Hakan orta sahasına İrfan Can da eklenince müthiş paslaşmalar izledik. Bu pas trafiği rakibin tüm dengesini bozdu.

Berisha’nın golü neydi öyle! Antwerp neye uğradığını şaşırdı… Mert Hakan’ın pasına Berisha öyle bir vuruş yaptı ki şapka çıkar. İrfan ve Mert Hakan’ın uyumu tek kelimeyle süperdi. Futbol kaliteli oyuncularla oynanır. Bunu da bir kez daha gösterdiler.

Meyer, hatasız pas dağıtımına bir de gol ekledi. Berke’nin güven verişi, Kim’in duvar oluşu, Novak’ın savunmadaki müthiş kademeleri ve Ferdi’nin futbolu ilk yarıda akılda kalanlardı. Zaten maç da ilk yarıda bitti. İkinci yarı formaliteye döndü.

Bu galibiyet sıkıntılı günler geçiren Fenerbahçe’ye ilaç gibi geldi. Avrupa Ligi’nde artık Fenerbahçe de masada. Olympiakos’un Frankfurt’a yenilmesiyle grup ikinciliği için sarı-lacivertlilere büyük bir şans doğdu. Ülke puanı için sıkıntılı geçen haftada Fenerbahçe’nin bu galibiyeti ekstra anlamlı.

Şunu da unutmamak lazım Antwerp maçı grupta kalan diğer maçlar ve Süper Lig’in kritik haftaları için ölçü olmamalı. Rakip oyun disiplini yüksek olsa da kalitesi sınırlı bir takım. Dün çok hata yaptılar. Fenerbahçe de bu hataları çok iyi değerlendirdi. Abartmadan, bu özgüveni ve uyumu önümüzdeki maçlara yansıtarak yola devam etmekte fayda var.

Royal Antwerp-Fenerbahçe maç yorumu fenerbahçe sercan hamzaoğlu