Oyun yönü doğru, şutların yönü yanlış

ÖZEL HABERLER Web Özel
Oyun yönü doğru, şutların yönü yanlış

Galatasaray Lokomotiv Moskova ile puanları paylaşırken pozisyon üretmekte zorlanmadı ancak bitiricilikte sorunlar yaşadı. Galatasaray’ın hem gençleri hem de oyunu her geçen gün daha da olgunlaşıyor.

Galatasaray Lokomotiv Moskova ile gruptan çıkmak için çok kritik bir maça çıktı. Galatasaray maçın öneminin bilincindeydi. Taraftarın da desteğiyle Galatasaray maça baskılı başladı. Lokomotiv oyuncularına yapılan yoğun pres ve kazanılan ikili mücadeleler, Galatasaray’a pozisyon sürekliliği sağlarken Lokomotiv Moskova’nın da sahada organize olmasını engelledi.

Sarı Kırmızılı ön alan oyuncuları, işin defans ve baskı kısmında özel bir maç çıkardı. Son zamanlarda Galatasaray’ın hücumcularının işin savunma kısmında bu kadar aktif olduğu maç olmamıştı. Ancak Galatasaray’ın sezon başından beri problemi olan bir konu dün yeniden kendisini gösterdi: Bitiricilik

Fatih Terim’in öğrencileri pozisyon üretmekte zorlanmadı. Ancak kolay pozisyonlarda dahi, Galatasaraylı futbolcular kaleyi bulmakta zorlandı. 8’i ceza sahası içinden olmak üzere 12 şut atan Sarı Kırmızılılar sadece 1 isabet bulabildi. Bu da Galatasaray’ın oynadığı futbolun sonuca yansımamasına sebep oldu.

Tabii Galatasaray maçın genelinde iyi bir oyun oynasa da eksikleri var. 3. bölgedeki set oyununda paslaşmalar hala yeterli seviyede değil. Bu konuya bir parantez açmamız gerekiyor. Set oyununa yerleştikten sonra bekleriniz önemli birer hücum silahına dönüşüyor.

Ancak Galatasaray’da sağ bek Yedlin çok fazla hücuma çıkmıyor. Sol bekte ise Van Aanholt genelde çizgiye inmeyi tercih etmiyor. Bu da Galatasaray’ın rakip savunmada hatların arasının yeteri kadar açamamasına neden oluyor. Oysa bekler çizgiye basabilse, rakip savunma arasındaki boşluklar artacak ve Kerem, Halil, Morutan ve Feghouli çok daha fazla koşu alanı bulacak.

Sağ bekte Sacha Boey varken bu sorunu daha az yaşıyor Galatasaray. Ancak onun sakatlığında şu an eldeki tek isim Yedlin. Ancak sol bekte zaman zaman Ömer Bayram’ı tercih etmesi gerekiyor Galatasaray’ın. Çünkü Ömer, Aanholt’ta göre daha fazla çizgiyi kullanıyor.

Sıfıra daha fazla inmeyi tercih ediyor. Ayrıca Ömer Bayram bu takımın duran toplarda en iyi orta yapan oyuncusu. Aanholt’un henüz Kasım ayı başında 19. maçına çıktığını da düşünürsek, Ömer Bayram’ın alması gereken süre atmalı.

Ancak buna rağmen, Galatasaraylıların dün izlediği takımdan mutsuz olduğunu sanmıyorum. Galatasaray doğru yolda ilerliyor.

Sarı Kırmızılılar için en sevindirici olansa, oyunun her maç gelişiyor olması. Üstelik bu gelişim yavaş değil, hızlı bir şekilde gözle görülür bir biçimde ilerliyor. Galatasaray’ın hem gençleri hem de oyunu her geçen gün daha da olgunlaşıyor.

Belki dün bu oyun skora yansımadı oyun kalitesi ve temposu çok yeterli seviyedeydi. Marsilya ile Lazio’nun da bir kez daha berabere kalmasıyla Galatasaray bu yol kazasında avantajını kaybetmeden yoluna devam etti. Ancak şimdi Marsilya maçı çok daha belirleyici olacak.

Kaynak: Web Özel

Galatasaray-Lokomotiv Moskova Berk Göl