Bu haberleri okudunuz mu? Rusya-Ukrayna, mayın, kiralık ev, zam, kahvaltı, iyot, TikTok, Oscar, tokat...

Bu haberleri okudunuz mu? Rusya-Ukrayna, mayın, kiralık ev, zam, kahvaltı, iyot, TikTok, Oscar, tokat...

Haberglobal.com.tr'de her hafta sizler için dosyalar, derlemeler ve uzman görüşleri içeren derinlikli içerikler hazırlıyoruz. İşte bu hafta hazırladığımız Türkiye'den ve dünyadan yoğun gündemi daha iyi anlamanıza yardımcı olacak içerikler...

'Ev sahibim gurbette, 1000 TL zam yapsa 70 euro etmiyor'

Büyükşehirlerde uygun bir kiralık ev bulmak son derece zorlaştı. Ev sahibi yurt dışında yaşayan kiracılar ise biraz daha şanslı. Kiminin ev sahibi kirasında tam bir artış yapmıyor, kimi ise kirayı birkaç ay geciktirse dahi kirasını soran yok.

The Batman'in yönetmeni Matt Reeves, Joker'in sahnelerini neden attı?

Dünya çapında sansasyon yaratan The Batman'de filmin yönetmeni Matt Reeves, Joker'e filmde yer veriş şekliyle hem takdir topladı hem de eleştirildi. Reeves'i nihai kararına iten ise aslında Joker'in bir karakter olarak tartışmasız ağırlığı... Peki Reeves kararında haklı mı? Peki Joker neden özel?

Will Smith'in Chris Rock'a attığı tokadın perde arkası! Çocukluk travması...

94. Akademi Ödülleri'ne, gecede En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'ne layık görülen Will Smith'in, komedyen Chris Rock'a canlı yayında attığı tokat damga vurdu. Peki milyonları şoke eden tokadın arkasında ne var? Ünlü oyuncunun otobiyografisi derin bir çocukluk travmasına işaret ediyor.

Rusya dünyadan izole olur mu?

Batı, Rusya'nın Ukrayna'yı işgaline tarihte görülmemiş ağırlıkta mali yaptırımlarla yanıt verdi. Rusya'yı global ekonomiden soyutlamayı hedefleyen bu adımlar Rusya'nın geleceğine dair soru işaretleri de oluşturmakta. Rusya'nın, dünyadan izole olma ihtimali var mı? Ülke kendine ne kadar yetebilir?

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali satışları patlattı! 'Fazla iyotun...'

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali ile birlikte 'yükselen' nükleer sesleri ABD'de tüketicileri iyot tabletlerine yöneltti. Çernobil hafızasında olan Türkiye'de benzer bir durum görülmezken, tabletleri satın almak isteyenler hangi dürtü ile hareket ediyor?

Çanakkale Savaşı'nın gizli kahramanları mayınlarla ne zaman tanıştık?

Karadeniz'den İstanbul Boğazı'na ve İğneada açıklarına gelen mayınlar kısa süreli paniğe neden olurken, boğazlar 19. yüzyıldan beri mayınlara alışkın. Deniz mayınları Türkiye coğrafyasının çevresinde ilk kez ne zaman kullanılmaya başlandı? Çanakkale Savaşı'nda ne rol üstlendiler?

Bir pişmaniye nasıl dava konusu olur?

Türkiye'de pek çok gıda üreticisi ve satıcısı ürünlerinin 'aşağılandığı' gerekçesiyle soluğu mahkemede alıyor. Pişmaniye sevmeyenler, döner yemek istemeyen tanınmış isimler soluğu adliyelerde alabiliyor. Peki bunun hukuki altyapısı ne? Gıda ürünü satanları gerçekten zarara uğratıyorlar mı?

Film gibi tören Oscar | Ödülü almayanlar... Sahneye çıplak koşanlar... Uyumsuz sunucular...

Oscar ödül törenlerinde kimlerin kazandığı kadar gece yaşananlar da yıllarca hatırlanıyor. Örneğin 94. tören için en fazla Will Smith'in, Chris Rock'ı tokatlaması konuşulacak. Peki önceki yıllarda neler olmuştu?

Kimsenin sormadığı soru: Peki şimdi Chris Rock nasıl hissediyor?

Dünya dünden beri Will Smith'in Chris Rock'a attığı tokadı konuşmakta. Oscar'ın önüne geçen ve bir süre daha gündemde kalacak olan olay hakkında Akademi soruşturma başlattı. Üzerine pek çok söz söylenen olaya ilişkin görece daha az konuşulan detay ise Chris Rock'ın düştüğü durum ve hissettikleri...

Satürn halkalarına veda ediyor! Peki neden ve ne zaman?

Güneş Sistemi'nin en büyük ikinci gezegeni olan Satürn kendisini görüntü olarak diğer gezegenlerden ayıran meşhur halkalarına veda ediyor. Dev bir gaz bulutu olan ve 83 uydusu bulunan gezegenin halkalarının oluşma hikayesi ise evrenin oluşumuna dair ipuçları içeriyor.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde Türkiye'nin rolü Batı ile ilişkileri değiştirdi mi?

Türkiye ile Avrupa'nın arası son yıllarda son derece gergin anlara sahne oldu. Macron ve Rutte gibi liderler ile yaşanan zor zamanlar geride kalırken, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali ile ilişkilerde tablo değişiyor gibi gözüküyor.

Abramovich İstanbul'da ne yapıyordu?

Dünyanın en zengin Rus iş insanları arasında olan Roman Abramovich, işgalin dördüncü gününden beri sürecin içinde. Abramovich'in rolü ne? İstanbul'da ne yaptı? Putin ve Zelenski onu kafasında nasıl konumlandırıyor?

100 milyar euro Alman ordusunu ayağa kaldırabilecek mi?

Rusya ile Ukrayna'daki savaş Almanya'ya tarihi bir karar aldırdı. Soğuk Savaş'ın bitmesinden sonra ordusunu küçülten Almanya, savunma bütçesi için acil 100 milyar euro ayırdı. Peki para Alman ordusunu hemen ayağa kaldırabilecek mi?

Canlı yayınları kontrol etmek için formül: Günlük para kazanmaya sınır!

Canlı yayın ekonomisi milyarlarca dolar büyüklüğe ulaştı. Pek çok dolandırıcılık olayının yaşandığı bu dünyaya devletler de müdahale etmeye başlıyor. Günlük toplanabilen para miktarına sınır getirmek konuşulurken, Çin içerikleri daha sıkı kontrol etmeyi düşünüyor.

Futbol filmleri neden beğenilmiyor? 'Bu sihri anlatamazsınız...'

Futbol severlere göre oyunun beyaz perdeye adaptasyonu pek başarılı olmuyor. Pele bile bu kanıyı değiştiremezken, futbolun aksiyonu neden bir türlü futbolseverleri tatmin edecek şekilde sinemaya aktarılamıyor?

Öğrencilerin TikTok sarmalı: 'Mantık aramaya gerek yok!'

Bir lise öğrencisinin sınıfta öğretmene yaptığı hareket tüm Türkiye'nin tepkisini çekmişti. Sosyal medya platformlarından TikTok'ta öğrencilerin 'çılgın' vukuatları sürüyor. Peki öğrencilerin Tiktok'tan beklentisi ne? İzlenme veya beğenilme dürtüsünün altında ne yatıyor?

Zamlar ne zaman durur?

Ekim 2019'dan bu yana yıllık enflasyon tek haneye inmezken vatandaş zamların ne zaman duracağını merak ediyor. Son yıllarda döviz kurundaki artış zamların en büyük etkenlerinden biriyken, enerji fiyatları da bütün mal ve hizmetlerin fiyatlarını yukarı çekiyor. Peki bu zamlar ne zaman durur?

Bruce Willis'in yakalandığı afazi ne? | Cümlelerin ortasında durmak, her yaşta insanı yakalayabilir

90'lı yılların en ünlü aktörlerinden olan Bruce Willis konuşma ve okuma yeteneğinin kısmen veya tamamen hasar gördüğü afazi rahatsızlığına yakalandı. gören Willis akıllarda Zor Ölüm ve Ucuz Roman gibi pek çok kült film bıraktı. Peki hastalığının tedavisi yok mu? Çok çalışmak beyne zarar verir mi?

Dünyanın en eski şakası hangisi?

Şaka yapmanın tarihi milattan öncesine kadar uzanıyor. İnsanın olduğu her zaman şakaya yer varken bilinen en eski şakaya Sümer tabletinde rastlandığı ifade ediliyor. Ortaçağ mizahının oldukça sert olduğu ortaya çıkarken, soylular hakkında şaka yapmanın bedeli ölüm olabiliyordu.

Trump'tan 7 saatten uzun sessizlik! İşte ABD başkanlarının kayıp kayıtları

45. ABD Başkanı Donald Trump'ın Kongre baskınının olduğu o tarihi günde 7 saatten fazla Beyaz Saray'da 'resmi' olarak kimseyle telefon görüşmesi yapmadığı ortaya çıktı. Bu durum akıllara Amerikan başkanlarının 'buharlaşan' konuşmalarını getirdi.

Rusya ve Ukrayna ekonomisi ne zaman toparlanır?

Rusya ve Ukrayna ekonomisinin bu yıl büyük ölçüde daralması beklenirken Ukrayna ekonomisinin 2023'te geri döneceğini düşünenler de var, yıllarca eski gücüne kavuşamayacağını düşünenler de...

Finlandiya neden bu kadar mutlu?

Finlandiya halkı biraz asap bozacak kadar mutlu. Dünyanın en iyi ilkokul eğitimini verdiği düşünülen bu kuzey toplumu mutluluğu neye borçlu? Sadece bir refah ülkesi olmalarına mı, yoksa başka etmenler de mi var?

Ailecek kahvaltı artık mümkün değil mi? 'Kabul etmemiz gerek...'

Birliktelik ayı ramazanda aileler aynı yemek masasına daha sık oturacak. TÜİK ise buna yönelik çarpıcı bir veri ortaya koydu. Araştırmaya göre İstanbul'da hanehalkının hafta içi birlikte kahvaltı yapma oranı yüzde 27.2. Peki diğer bölgelere göre Türkiye'nin en düşük oranı olan bu oran ne anlatıyor?

Yaptırımlardan muaf tutulan Alisher Usmanov kim?

Amerika Birleşik Devletleri dünya üzerindeki pek çok Rus iş insanına yaptırım uygularken oligark Alisher Usmanov'un bazı şirketleri bu yaptırımlardan muaf tutuldu. Usmanov'un sırrı ne?

Mini trenler zorlu coğrafyalar için yeni çözüm mü?

Fransa, nüfusu az yerler için 30 kişilik ultra hafif ya da dağlık bölgeler için hem ray hem de asfalt üzerinde gidebilen 9 kişilik mini trenler üzerinde çalışıyor. Ancak bazı uzmanlar projeye karşı temkinli.

Ukrayna'da savaşa geri dönenler | 'Gücümü toplamak için gitmiştim...'

Pek çok Ukrayna vatandaşı, savaşın sürdüğü ülkelerine geri dönüyor. Polonya ve çevre ülkelerde zor yaşam koşulları ile mücadele eden Ukraynalılardan bazıları çocuklarını güvene aldıktan sonra Kiev treninin yolunu tutuyor.

Güneşin 50 katı! Karşınızda bilinen en uzak yıldız: Earendel

Bugüne kadar keşfedilen yıldızlar arasında Dünya'ya en uzak olanı bulundu. 'Earendel' ismi verilen yıldız nasıl keşfedildi? Bu yıldızın ötesinde neler var? Nefes kesen bu bilimsel keşif nasıl yapıldı?

Oligarkların canını sıkan uygulama: Instagram

Batı dünyası Rus oligarkların mal varlıklarına el koyarken, son yıllarda Sechin ve Deripaska gibi isimler yakınlarının Instagram'a koyduğu fotoğraflar yüzünden zor zamanlar yaşadı.

Kaynak: Haber Global TV