Kimsenin sormadığı soru: Peki şimdi Chris Rock nasıl hissediyor?

Oscar
Kimsenin sormadığı soru: Peki şimdi Chris Rock nasıl hissediyor?

Dünya dünden beri Will Smith'in Chris Rock'a attığı tokadı konuşmakta. Oscar'ın önüne geçen ve bir süre daha gündemde kalacak olan olay hakkında Akademi soruşturma başlattı. Üzerine pek çok söz söylenen olaya ilişkin görece daha az konuşulan detay ise Chris Rock'ın düştüğü durum ve hissettikleri...

ABD'li ünlü oyuncu Will Smith, Akademi Ödülleri'nde eşi Jada Pinkett-Smith'in saçkıran nedeniyle kazıttığı saçları hakkında bir espri yapan gecenin sunucusu komedyen Chris Rock'a attığı tokatla tüm dünyayı şaşkına çevirdi. Şaşkına dönenler arasında ABD'de en az Will Smith kadar ünlü olan Chris Rock da vardı... Rock tokadı ilk başta şakaya vurmaya çalışsa da Will Smith'in oturduğu yerden kendisine bağırmasıyla buz kesen ortamda konuyu kapatmak durumunda kaldı.

Bir kesim “Chris Rock, Will Smith'in eşinin sağlık durumu hakkında bilgi sahibi değildi” diyor ki durumun böyle olması pek de mümkün değil. Zira Jada Pinkett-Smith uzun denebilecek bir süredir bu rahatsızlıktan muzdarip ve Rock ile Smith'in de her dakika görüşmeseler de aileler seviyesinde tanıştıkları aşikar. İkilinin çocuklarının da arkadaş oldukları biliniyor. Olayı şoke edici kılan detaylardan biri de bu ilişki.

Kimsenin sormadığı soru: Peki şimdi Chris Rock nasıl hissediyor? - Resim : 1

Chris Rock 2016'da ilk kez Oscar'ı sunarken yine Jada Pinkett-Smith'i hedef almıştı. Rock ayrıca ikilinin “açık ilişki” sözlerini de zaman zaman tiye almıştı. Bunların hiçbiri bahane değil. Mizah dünyasının ve genel olarak Hollywood'un da durduğu nokta açık:

Her ne sebeple olursa olsun, Chris Rock'ın şakayı yaparken durumu biliyor ya da bilmiyor olması fark etmez, Will Smith'in şiddete başvurması kabul edilemez.

Standup materyallerini taze tutmasıyla oldukça üretken bir komedyen olarak da takdir edilen Rock, hem Comedy Central hem de Rolling Stone tarafından “Tüm Zamanların En İyi Komedyeni” listelerinde 5. sırada yer almakta. Bir cambaz edasıyla ofansif mizahın ince hattında şov yapmayı yaklaşık 30 yıldır başaran Rock, çoğunluğun “tatsız” ve “düşüncesiz” şeklinde nitelediği ender şakalarından birinde şiddete maruz kalmış oldu. Saldırı aslında çarpıcı bir durumu da doğurmakta.

Ünlü komedyen Kathy Griffin buna şöyle dikkat çekti:

“Şimdi komedi kulüplerinde ve salonlarda kimin 'yeni Will Smith' olmak isteyeceği konusunda endişe etmemiz gerekecek.”

Değinilmesi gereken bir başka nokta ise olayın sıcağında nispeten görmezden gelinen bir nokta. Will Smith'in şiddete başvurması, onu buna iten sebepler, haklı ya da haksız olduğu yönünde argümanlar ve ofansif mizahın mevcudiyeti tartışmaya açık sınırları... Bunlar konuşulurken Chris Rock'ın nasıl hissettiğine dair çok az ses çıkmaktaydı.

 
 
 
 
 
Bu gönderiyi Instagram'da gör
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Will Smith (@willsmith)'in paylaştığı bir gönderi

“Ailesini ve eşini korumak için” fiziksel saldırıya başvuran Will Smith, yaşadığı akıl tutulmasıyla Chris Rock'ın da iki çocuk sahibi 57 yaşında bir insan olduğu gerçeğini düşünemedi. En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'nü kabul ederken yaptığı konuşmada Chris Rock'tan özür dilemeyen Will Smith, daha sonra kişisel Instagram hesabından yaptığı özür açıklamasında ünlü komedyenin adını andı. Will Smith şöyle diyordu:

“Şiddetin her türlüsü zehirli ve yıkıcı. Dün geceki hareketlerim kabul edilemez ve affedilemez. Bana yönelik espriler bu işin bir parçası fakat Jada’nın sağlık durumuyla ilgili bir espri kaldırabileceğimden çok fazlaydı ve duygusal bir tepki verdim.

Kamuoyunun önünde senden özür dilemek istiyorum Chris. Sınırı aştım ve hatalıydım. Çok utanıyorum ve hareketlerim olmak istediğim adamı göstermiyor. Sevgi ve iyilik dünyasında şiddete yer olmamalı.”

Kimsenin sormadığı soru: Peki şimdi Chris Rock nasıl hissediyor? - Resim : 2
Tokat olayı sonrasında reklam arasında Denzel Washington, Will Smith'i sakinleştirirken görüntülendi. Fotoğraf: Reuters

Bununla birlikte Denzel Washington ve Tyler Perry gibi ABD'nin en etkili siyah Hollywood yıldızlarından ikisinin, reklam arasında Will Smith'in yanına gidip ünlü oyuncuyu sakinleştirmeye çalıştığı ortaya çıktı. Gözünün önünde, olanlara anlam vermeye çalışan Rock garip bir durumun içinde kaldı.

'CHRIS'İ TEBRİK ETMEK LAZIM'

ABD'nin en önemli siyah kadın oyuncuları arasında yer alan ve komedi dünyasında efsane statüsündeki Whoopi Goldberg ise Chris Rock'a destek oldu ve “Olayı daha da büyüyebilecek bir yöne götürmediği için Chris'i tebrik etmek lazım” ifadelerini kullandı.

Büyük bir olgunlukla yaşananları karşılayan, haklı olmasına rağmen şikayetçi olmayan ve bu zamana kadar konuya ilişkin bir açıklamada bulunmayan Chris Rock, pek çok farklı röportajında aktardığı üzere çocukluğu boyunca zorbalığa ve akran şiddetine maruz kalmış bir isim. Rock'ın Lola Simone (20) ve Zahra Savannah (18) adlı iki kız çocuğu bulunuyor.

Aynı zamanda pek çok komedyenin yanı sıra Chris Rock'a destek verenler arasında Rock ile Grown Ups, Grown Ups 2, Sandy Wexler ve The Week Of adlı filmlerde rol alan ünlü komedyen Adam Sandler da yer alıyordu. Sandler “Seni seviyorum kardeşim” sözleriyle Rock'a destek oldu.

[email protected] 

*Newsweek, Variety, Vulture, Larry King Live, Deadline, NPR, Rolling Stone, Comedy Central

Kaynak: Web Özel

will smith chris rock'a neden tokat attı will smith'in eşi kim will smith'in karısı kim will smith'in karısı ne hastası jada smith kim jada smith'in hastalığı Chris Rock kimdir