Bu haberleri okudunuz mu? Tarihi eserler, Brezilya, Messi, Airfryer...

Web Özel
Bu haberleri okudunuz mu? Tarihi eserler, Brezilya, Messi, Airfryer...

Haberglobal.com.tr'de her hafta sizler için dosyalar, derlemeler ve uzman görüşleri içeren derinlikli içerikler hazırlıyoruz. İşte bu hafta hazırladığımız Türkiye'den ve dünyadan yoğun gündemi daha iyi anlamanıza yardımcı olacak içerikler...

Beğenmeyen baskın yapıyor! ABD, Irak, şimdi de Brezilya...

Brezilya'da Bolsonaro destekçileri Kongre, Yüksek Mahkeme ve Başkanlık Sarayı'na baskın düzenledi. Gözler eski devlet başkanına çevrilirken akıllara ABD'de yaşanan Kongre Baskını ve Irak'ta Es-Sadr destekçilerinin protestoları geldi. Peki bu olaylar neden yaşanıyor?

Airfryer çılgınlığı devam ediyor... Alıyoruz ama ne kadar kullanıyoruz? Avantajı, dezavantajı ne?

Uzun süredir airfryer çılgınlığı yaşanıyor. Çoğu evde bulunan bu alet, yemeğin çok hızlı pişmesini sağlıyor. Peki, bu çılgınlık nerede nasıl başladı? Kullananlar ne diyor? Avantajı, dezavantajı neler?

Dünyada bir ilk! Sierra Leone'de kriz büyüyünce 'Sıcaklık Bakanlığı' kurdular...

Batı Afrika'da yer alan ve dünyanın en fakir ülkeleri arasındaki Sierra Leone'de yükselen sıcaklıklar öyle bir noktaya geldi ki başkent Freetown için bir 'Sıcaklık Bakanlığı' kuruldu. İşin başında ise 35 yaşında, iki çocuk annesi Eugenia Kargbo yer alıyor. Peki sıcaklıkla nasıl mücadele edecekler?

Türkiye eserlerinin peşinde! Zeus Sunağı, Troya Hazineleri ve niceleri...

Zeus Sunağı, en önemli dünya kültürel miraslarından biri. MÖ 2. yüzyılda Bergama'da inşa edilen sunağa ait parçalar 1800'lerin sonlarında Almanya'ya gönderiliyor ve bugün Berlin'de sergileniyor. Peki kültürel mirasların iadesi nasıl yapılıyor? Karşılıklı iddialar iade süreçlerinde nasıl rol oynuyor?

Sizin de başınıza gelebilir | 'Ürünü iade ettim, parasını aldım, yenisini alamıyorum'

Teknolojik bir ürün aldınız ama bozuk çıktı. Paranız iade edildi ancak bu kez de iadede geçen süreden dolayı ürün zamlandı ve aynı ürünü eski fiyata alamıyorsunuz. Peki bu durumda ne yapmalı?

Katar gözünü şimdi de İngiltere'ye çeviriyor! Peki karşıdaki büyük engel ne?

Tarihin en pahalı Dünya Kupası'na imza atan Katar, futbol yatırımlarını genişletmek isterken gözünü de mevcut en cazip ve en büyük futbol ligi olan Premier League'e çevirdi. Ancak Ada futbolunun devlerini radarına alan Katar Futbol Yatırımları'nın önünde ciddi bir engel bulunuyor...

İsveç'te aşırı sağın yükselişi göçmen sorununu nasıl etkiliyor?

Avrupa'da yükselen aşırı sağdan İsveç de nasibini aldı. Irkçılık artık devlet tarafından da kabul edilen bir problem. Ülkede işlenen nefret suçlarının sayısı artıyor.

Türkiye'nin havadaki kartalları ne durumda?

Türkiye savunma sanayinde çok önemli adımlar atıyor. Kızıelma, Milli Muharip Uçak ve Hürjet'in isimlerini duymuşsunuzdur. Peki bu uçaklar muhabere alanında orduya nasıl avantajlar sağlayacak?

5 soru 5 cevap: Brezilya'yı şimdi ne bekliyor? 'Eğer Bolsonaro sığınmak isterse...'

Artık Brezilya'nın “eski devlet başkanı” konumundaki Bolsonaro ve takipçileri bir süredir bu durumu kabullenmiyor ve seçime hile karıştığını öne sürüyordu. Fanatiklerin Kongre'yi basması ise bardağı taşıran son damla oldu. Şimdi gözler ABD'deki Bolsonaro'da. Peki Bolsonaro ne alemde?

Şöhreti yönetmek: Bağımlılık, tükenmişlik ve duygusal açlık...

Bir zamanlar arkalarında medya ordusu ile dolaşan ve attıkları her adım gündem olan ünlülerin bir kısmını artık sadece "Son hali şoke etti" haberleriyle görüyoruz. Bir de ara ara sosyal medyada skandallar ile anılan "eski ünlüler" var? Peki bu büyük isimlere ne oldu, şöhretlerini yönetemediler mi?

Aidatlara da yeni yıl zammı | Haksız olduğunu düşünüyorsanız...

Yeni yılla aidat bedellerine gelen zamlar konut sakinlerini düşündürüyor. Görece uygun kirada oturan vatandaş da aidat bedeline gelecek zamdan endişeli. Peki istenilen aidat bedelini ödeme gücü olmayan konut sakinlerinin hakları neler? Aidat zamlarını kim, neye göre belirliyor?

Denge, veda ve panzehir!

Trabzonspor Alanya'dan 5 yediği maçta 'dengeyi' aradığını gösterdi. Okan Hoca, Jesus'un oyununa panzehir buldu. Weghorst Kasımpaşa maçında veda etti.

Ege neden yıllardır böyle sallanıyor? | 'Gerginlik artıyor, bu depremler...'

Türkiye bir deprem ülkesi. En son Düzce'deki 5.9 büyüklüğündeki sallantı yürekleri tekrar ağza getirdi. Bazen bölge halkı dışında dikkatlerden kaçabiliyor ancak Ege de son yıllarda çok sallanıyor. Özellikle yazları nüfusu büyük oranda artan bölgede yer kabuğundaki hareketlilik ne durumda?

Dünyanın peşinde olduğu soru: İkinci el fiyatları ne zaman düşecek?

Sıfır otomobil üretimindeki sorunlar ikinci el piyasasında fiyatların şişmesine sebep oldu. Fiyatların gerilemesi ABD'de başladı. Türkiye'de ikinci el oto son yıllarda önemli bir yatırım aracı haline de dönüştü.

İnsanlar bu yıl sinemaya dönecek mi? Hollywood'a göre 'evet'

Sinema sektörü küresel çapta hala toparlanamadı. 2022 yılının sonuna doğru vizyona giren pek çok büyük yapıma rağmen işler yoluna giremiyor... Ancak Hollywood 2023'ten umutlu. Pek çok stüdyo bu yıl için büyük hazırlıklar yaptı.

Chelsea'nin Joao Felix hamlesinin detayları... 19'unda 126 milyon Euro'dan kiralığa!

Atletico Madrid'in Temmuz 2019'da 126 milyon Euro bonservis bedeliyle Benfica'dan transfer ettiği Portekizli Joao Felix, sezon sonuna kadar Chelsea'ye kiralandı. Peki bu sezon beklentilerin altında kalan iki takım neden bu transfer için el sıkıştı? Chelsea, Felix'te ne gördü?

Skandal görüntüler sonrası Türkiye ayağa kalktı! Finlandiya neden İsveç'e göre daha yapıcı?

NATO'ya üye olmak isteyen İsveç ve Finlandiya ile Türkiye arasında görüşmeler sürüyor. İsveç Türkiye'nin iadesini istediği isimleri geri verme konusunda somut adımlar atmış değil. Üstüne ülkeden gelen son skandal görüntü ortalığı ayağa kaldırdı. Peki Finlandiya ile süreç neden daha yapıcı ilerliyor?

'Aaa bu küçükken bende de vardı' | Hiperaktivite anne-babadan geçer mi?

Dikkat eksikliği ve hiperaktivitenin (DEHB) belirtileri çocuklukta daha net. Çocuğunuza DEHB teşhisi koyulduysa ve siz de zamanında "zeki ama aklını vermiyor" denilen öğrenciler arasında yer almışsanız kendinizde de DEHB olma ihtimalini gözden geçirin. Çünkü DEHB'de genetik aktarım da söz konusu.

ABD ve Avrupa'daki resesyon ihtimali Türkiye için ne anlama gelir?

ABD ve Euro Bölgesi uzun süredir ekonomik durgunluk ile adı anılmakta. Türkiye'nin en büyük ticaret ortaklarının arasında ABD ve Avrupa Birliği bulunuyor. Peki bu iki dev ekonominin resesyona girmesi Türkiye için ne anlama gelir?

Trump'ın da Biden'ın da evinden gizli belgeler çıktı, fark ne?

ABD Başkanı Biden, eski ofisinden ve evinden hükümete ait gizli belgeler çıkmasından dolayı soruşturuluyor. Trump'ın da aynı konuda soruşturulması devam ederken, Biden'ın benzer bir olayla gündeme gelmesi mevcut başkan ile Trump arasında bir başka kıyas daha başlattı. Peki olayın detayları nasıl?

Türkiye haksız şekilde çıkarılmıştı! F-35 üretimi neden aksıyor?

ABD'nin F-35 ile problemleri bitmiyor. Maliyet artışları ve sürekli çıkan sorunlar yüzünden F-35 üretimi aksıyor. Program için harcanan para 412 milyar dolar seviyesine çıktı. Pentagon F-35'ler yerine eskiyen F-16'ları yeniliyor.

Gergin final bitti... Messi ve Mbappe PSG'de dengeleri nasıl değiştirecek?

Lionel Messi adını tarihe altın harflerle yazdırdığı ancak bir o kadar da gergin geçirdiği bir Dünya Kupası'nı geride bıraktı. Beşiktaş'la yollarını ayıran Werghorst'a 'aptal' diyen, Mbappe ile finalde takışan Arjantinli, yeniden PSG'ye döndü. Mbappe ile ilişkisi takımın performansını nasıl etkiler?

Robot mu, değil mi? Nasıl anlayacağız?

Yapay zeka artık resim çizmekten yazı yazmaya kadar pek çok işi yapmaya başladı. Peki önümüze gelen bir yazı-çizi işinin robotlar tarafından üretilip üretilmediğini nasıl anlayacağız? Bazıları buna kafa yoruyor...

Greyfurt yerken dikkat! Hangi ilaçlarla beraber tüketmemeliyiz?

Greyfurt oldukça sağlıklı bir meyve olarak biliniyor. Ancak greyfurtu bazı ilaçlarla birlikte tüketmek tehlikeli sonuçlar doğurabiliyor. Bilim insanları greyfurtun kandaki ilaç seviyesini artırarak doz aşımına neden olduğunu, bunun da hayati tehlike doğurabileceğini dile getiriyor.

Kaynak: Web Özel

Web Özel